ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ερυθρόλευκη" ανασυγκρότηση

"Ερυθρόλευκη" ανασυγκρότηση
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα της έδρας και πλέον όπως τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει να ισορροπήσει ψυχολογικά και να επιδιώξει την εκτός έδρας νίκη, ώστε να ισοφαρίσει τη σειρά και να ανακτήσει το προβάδισμα της έδρας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ από τον Παναθηναϊκό με 64-51 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι "πράσινοι" κατάφεραν να ελέγξουν από τα πρώτα λεπτά του ματς, να το πάνε τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο "μπρέικ" μέσα στο ΣΕΦ, το οποίο είναι το τρίτο την τελευταία πενταετία (2009, 2011, 2013).

Στόχος πλέον των Πειραιωτών στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του δεύτερου τελικού είναι η ανασυγκρότηση, ώστε να κλείσουν το κεφάλαιο ήττα και να επικεντρωθούν στη νίκη στο ΟΑΚΑ που θα ισορροπήσει και πάλι τη σειρά. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματα τους. Να βάλουν, δηλαδή στην άκρη την χθεσινή (7/06) απογοητευτική εμφάνιση να γυρίσουν το... τσιπάκι και να προσπαθήσουν να κάνουν το 1-1.

Στο μυαλό τους θα πρέπει να έχουν τον τρόπο που έχασαν το πρωτάθλημα του 2002, όταν βρέθηκαν μπροστά στη σειρά με 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ και τελικά ηττήθηκαν με 3-2. "Μπρέικ" στο "μπρέικ" η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει ξανά, όμως αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα νευρικοί από τα πρώτα λεπτά του ματς, σε σημείο να μην μπορούν να ολοκληρώσουν αιφνιδιασμούς, δεν γύριζαν αρκετά τη μπάλα στην επίθεση όπως συνηθίζουν, προχωρώντας πολλές φορές σε βεβιασμένα σουτ, ενώ η αστοχία σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων, έσφιξε ακόμα περισσότερο τη θηλιά του άγχους γύρω από το λαιμό τους, ενώ παράλληλα τόνωσε το "τριφύλλι".

Τα ποσοστά του Ολυμπιακού ήταν τραγικά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν 4/29 τρίποντα (13%) και 9/19 βολές. Η απουσία του Έισι Λο, σίγουρα φάνηκε, όμως οι 51 πόντοι στην επίθεση δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι περισσότερο. Αυτή είναι η μικρότερο επιθετική συγκομιδή των "ερυθρολεύκων" κόντρα στον Παναθηναϊκό από το 1995, όταν είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα, νικώντας τον πέμπτο τελικό με 45-44.

Οι παίκτες αμέσως μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια συζήτησαν μεταξύ τους για το τι πήγε στραβά, κάνοντας μία μικρή ανάλυση του πρώτου τελικού. Σήμερα (8/06) ο Μπαρτζώκας μαζί με τους συνεργάτες του θα αναλύσει στους αθλητές τα λάθη τους μέσα από βίντεο και στη συνέχεια όταν πατήσουν παρκέ θα δοκιμάσει τον Έισι Λο, ώστε να τον έχει στο ροτέισον της ομάδας για το αυριανό (9/06) ματς στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (12/06, 21:00).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ