ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επόμενος στόχος ο ΜακΚόλουμ

Επόμενος στόχος ο ΜακΚόλουμ
INTIME SPORTS

Ύστερα από την απόκτηση του Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο Έρικ ΜακΚόλουμ είναι ο επόμενος στόχος για τον Ολυμπιακό ώστε να ενισχύσει την περιφέρεια του. Ο Παρακχούσκι, ο Γιανγκ, απομακρύνεται ο Πέτγουεϊ, ο Ζήσης και ο Στράτος.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν, γνωστοποιώντας την συνεργασία της με τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, Ντι Τζέι Στρόμπερι , ο οποίος κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη Τουρκία με την Καρσίγιακα. Ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Όλιβερ Λαφαγιέτ στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Η διοίκηση των Πρωταθλητών Ελλάδας, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλο, σαφώς και έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, αλλά αυτή την περίοδο άπαντες έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην πολιτική και οικονομική αστάθεια της χώρας.

Παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του σημαντικού δημοψηφίσματος της Κυριακής (7/6). Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, άλλωστε, δεν διοικούν μόνο την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Έχουν και τις επιχειρήσεις τους, όπως την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, αλλά και την εφοπλιστική εταιρεία ARCADIA, στις οποίες απασχολούνται εκατοντάδες Έλληνες εργαζόμενοι.

Η "καλαθομηχανή" ΜακΚόλουμ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, επόμενος στόχος του Ολυμπιακού είναι ο 27χρονος (22/1/88) Αμερικανός γκαρντ, Έρικ ΜακΚόλουμ. Έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (Απόλλων Πάτρας-2012/2013, Πανιώνιος 2013/2014), αλλά δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα επιπέδου Euroleague. Πέρσι έπαιξε μπάσκετ στο Πρωτάθλημα της Κίνας, στο οποίο έκανε... πράγματα και θαύματα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον γνωρίζει πολύ καλά καθώς είχαν συνεργαστεί μαζί στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης και τον θέλει στην ομάδα του. Η "καλαθομηχανή" υπήρξε πρώτος σκόρερ το 2014, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (17.7 πόντοι μέσο όρο, 2.6 ασίστ), όσο και στο Eurocup (20.2 πόντοι μέσο όρο, 3.1 ασίστ).

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, θα έρθει στο μεγάλο λιμάνι ώστε (κατά κύριο λόγο) να καλύψει το κενό που άφησε ο Κώστας Σλούκας, όντας ο παίκτης πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα παίζουν και ταυτόχρονα μαζί στη πεντάδα.

Πρόκειται για έναν "δαιμόνιο" γκαρντ που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά και αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες του. Διαθέτει καλό σουτ (και μετά από ντρίμπλα), θα τρέξει στο τρανζίσιον όταν βρει χόρο, είναι αρκετά γρήγορος και διεισδυτικός, ξέρει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όντας επίσης και εξαιρετικός χειριστής της μπάλας. Ένας γκαρντ που αρέσκεται να πηγαίνει σε φάσεις "ένας εναντίον ενός" όντας εξπέρ στο να αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ μπορεί να συνεισφέρει και στη δημιουργία. Υστερεί σε ύψος (1.88) αλλά μπορεί να καρφώσει, παίζει άνετα τόσο στον "άσο" όσο και στο "2", ενώ όταν η μπάλα θα... καίει δεν θα διστάσει να πάρει πάνω του την κρίσιμη φάση.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε συμβόλαιο πάνω από 1.000.000 δολάρια στο πρωτάθλημα της Κίνας και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη. Τον θέλει, αλλά προφανώς και δεν πρόκειται να του δώσει τα πάρα πολλά λεφτά που πήρε στην Ασία. Θα του καταθέσει όμως μία καλή προσφορά, με βάσει το διαθέσιμο μπάτζετ της ομάδας.

Στα θετικά, πάντως, το γεγονός πως ο Αμερικανός γκαρντ έχει την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, καθώς του δίνει τεράστιο κίνητρο το να παίξει μπάσκετ σε μία ομάδα που κάνει Πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Euroleague. Έχοντας αγωνιστεί στη χώρα μας γνωρίζει το αγωνιστικό μέγεθος του πειραϊκού συλλόγου και η ιδέα του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα τον εξιτάρει. Θα πρέπει όμως να υπάρξει και συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι και υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί η "χρυσή" τομή, καθώς τόσο ο παίκτης, όσο και ο Ολυμπιακός, έχουν την επιθυμία να συνεργαστούν.

Σκέψεις να περιμένουν τον Γιανγκ και ο Παρακχούσκι

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού, όπως σας είχαμε αναφέρει, ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός σέντερ έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους Κάιλ Χάινς και Μπράιαντ Ντάνστον. Σκληροτράχηλος αμυντικός, ικανότατος στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έχει έφεση στο μπλοκ, βγάζει μπόλικη ενέργεια στο παιχνίδι του, είναι ιδιαίτερα γρήγορος για το ύψος του (2.06) και φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα.

Στις 20 Ιουλίου θα δοκιμαστεί στο Σάμερ Λιγκ των Φίνιξ Σανς και όπως έχει τονίσει ο παίκτης προτεραιότητα του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Δεν είναι σίγουρο όμως πως θα βρει ομάδα στις ΗΠΑ και οι Πειραιώτες σκέφτονται να μην βιαστούν πηγαίνοντας στην εναλλακτική λύση (Άρτσιομ Παρακχούσκι), έχοντας την διάθεση να περιμένουν για ένα χρονικό διάστημα τον Πάτρικ Γιανγκ.

Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει ρίσκο, τόσο επειδή ο Αμερικανός ίσως τελικά βρει σύλλογο στο ΝΒΑ, όσο και γιατί ο Λευκορώσος μπασκετμπολίστας, Άρτσιομ Παρακχούσκι (η δεύτερη επιλογή), βρει τελικά ομάδα στη Euroleague. Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως οι Πειραιώτες θα κατασταλάζουν στο πως θα κινηθούν για την θέση "5", με τις πιθανότητες απόκτησης του Ευρωπαίου σέντερ να είναι περισσότερες.

Αν ο Περπέρογλου αποκτήσει την ελευθερία του...

Ο Στράτος Περπέρογλου δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές και για τη νέα σεζόν. Αν και εφόσον όμως αποκτήσει την ελευθέρας του από την τουρκική ομάδα, κάτι που το σκέφτονται στη Πόλη (δίνοντας του ένα ποσό σαν αποζημίωση), μόνο τότε ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση του. Οι ερυθρόλευκοι βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο "επανασύνδεσης" τους, αλλά από την στιγμή που συνεχίζει να ανήκει στην Εφές, οι Πειραιώτες δεν ασχολούνται με τον 31χρονο φόργουορντ.

Απομακρύνεται ο Πέτγουεϊ, δύσκολα θα προχωρήσει του Ραντλ

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Μπρεντ Πέτγουεϊ στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν τονίσει στον αθλητή πως τον θέλουν στην ομάδα της νέας σεζόν, αλλά παράλληλα του έχουν επισημάνει πως για να του ανανεώσουν το συμβόλαιο θα πρέπει να μπει στο χειρουργείο ώστε να κάνει επέμβαση στον (προβληματικό) ώμο του, για να ξεπεράσει 100% το πρόβλημα του. Ο Αμερικανός όμως είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν δείχνει την διάθεση να μπει στο νοσοκομείο και ταυτόχρονα βλέπει... ορθάνοιχτη την πόρτα της εξόδου.

Ο Μπράιαν Ρανλτ, ο 30χρονος Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ που έκανε αρκετά καλή σεζόν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει μείνει ελεύθερος από τους Ισραηλινούς. Προτάθηκε στους Πειραιώτες, οι ερυθρόλευκοι εξέτασαν την περίπτωση του, αλλά η υπόθεση του δύσκολα θα προχωρήσει. Και να δούμε αν θα πάρει "4άρι" ο Ολυμπιακός, καθώς υπάρχει και ένα σενάριο να μην υπάρξει άλλη προσθήκη στη συγκεκριμένη, αφού υπάρχουν στο ρόστερ οι Δημήτρης Αγραβάνης και Μιχάλης Τσαϊρέλης, πέρα από τον "βασικό" Γιώργο Πρίντεζη.

Περίπτωση Ζήση

Ο Νίκος Ζήσης έχει ορισμένες προτάσεις στα χέρια του, αλλά η μεγάλη του επιθυμία είναι να έρθει στον Ολυμπιακό, ακόμη και μα χαμηλότερες αποδοχές σε σχέση με τις προσφορές που έχει στα χέρια του. Όπως έχουμε πει, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει στο ρόστερ του να έχει πέντε χειριστές της μπάλας, ήδη υπάρχουν τρεις (Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρόμπερι), οι οποίοι ενδεχομένως θα γίνουν τέσσερις με τον Έρικ ΜακΚόλουμ, και ο Έλληνας διεθνής, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει τον πέμπτο.

Ο κόουτς των Πειραιωτών έχει καλή άποψη για τον 32χρονο γκαρντ, τον θέλει στην ομάδα του, αλλά οι ερυθρόλευκοι ακόμη σκέφτονται το αν θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστούν με τον Νίκο Ζήση ή με έναν άλλο παίκτη από το εξωτερικό ώστε να πλαισιωθεί η "πεντάδα" των χειριστών. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά στην περίπτωση του Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα. Ουσιαστικές εξελίξεις, σε όλα τα παραπάνω θέματα, θα υπάρξουν από την Δευτέρα, ύστερα και από το δημοψήφισμα της Κυριακής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ