ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιμένει... ελληνικά ο Ολυμπιακός

Επιμένει... ελληνικά ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Μετά το πρώτο ταρακούνημα από την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς η διοίκηση του Ολυμπιακού ξεκινά σιγά-σιγά τη διαδικασία της αναζήτησης του διαδόχου, ψάχνοντας πρώτα την ελληνική αγορά. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις των Πειραιωτών.

Οι "ερυθρόλευκοι", που ούτως ή άλλως κινούνται εδώ και καιρό σε μια φάση "ελληνοποιήσης" της ομάδας, θα εξετάσουν ενδελεχώς τις περιπτώσεις Ελλήνων προπονητών. Ήδη, οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ψηλά στη λίστα βρίσκονται τρία ονόματα, αυτά των Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιάννη Σφαιρόπουλου και Ηλία Ζούρου. Από το τραπέζι περνάει και αυτό του Φώτη Κατσικάρη, που δύσκολα όμως θα αφήσει τη Μπιλμπάο.

Διαβάστε και το άρθρο του Μάνου Μίχαλου για το κεφάλαιο "προπονητής Ολυμπιακού".

Οι τρεις υποψήφιοι έχουν ο καθένας τα δικά του δυνατά σημεία, όπως το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο των ομάδων (Μπαρτώκας), το πέρασμα από τον Πειραιά (Σφαιρόπουλος) και η μεγαλύτερη διεθνής εμπειρία (Ζούρος), αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του ομοσπονδιακού τεχνικού περιπλέκεται από αυτή ακριβώς την ιδιότητα του, καθώς υπάρχει στη μέση και η Εθνική, από την οποία πάντως αποδεσμεύεται το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα θα συζητηθούν κι οι καλές περιπτώσεις του εξωτερικού, με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να μην επιδιώκει σε πρώτη φάση να δαπανήσει υπέρογκα ποσά. Οπότε δεν συζητιούνται τα πρωτοκλασάτα ονόματα των πάγκων (π.χ ο Μεσίνα), αλλά προπονητές επιπέδου Ευρωλίγκα με καλό βιογραφικό, όπως ο Οκτάι Μαχμουτί.

Η ουσία είναι ότι το θέμα δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει, καθώς η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" θέλει να κλείσει το θέμα του προπονητή και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τα συμβόλαια που λήγουν, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει νωρίς τις αγωνιστικές προσθήκες που επιθυμεί.

Ίβκοβιτς: "Κρατήστε την ομάδα"

Στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Σέρβος κόουτς παρότι ανακοίνωσε την απόφασή του να συνεχίσει στους "ερυθρόλευκους" μίλησε για αρκετή ώρα με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια.

"Ανεξάρτητα αν φεύγω, ή όχι, η ομάδα πρέπει να μείνει ίδια. Να μη γίνουν πολλές αλλαγές" ήταν το μήνυμα του Ντούντα, κάτι άλλωστε που αποτελεί και πρόθεση των "ερυθρολεύκων".

Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Ίβκοβιτς πρότεινε και λύσεις παικτών, που είχε στο μυαλό του. Γενικά, η συζήτηση ήταν σε φιλικό κλίμα, έστω κι αν οι "ερυθρόλευκοι" παράγοντες δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για την αποχώρηση του Σέρβου κόουτς. Αργότερα, ο Ντούντα δείπνησε με συνεργάτες και φίλους, αποχαιρετώντας τους μέσα σε κλίμα συγκίνησης...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ