ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένα ήσυχο καλοκαίρι και ο Σίμονς

Ένα ήσυχο καλοκαίρι και ο Σίμονς
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει το ρόστερ του για τη νέα σεζόν και η μόνη του... έγνοια είναι το αν θα παραμείνει στην ομάδα ο Σίμονς. Ξεκίνησε ατομικό ο Σπανούλης.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη στο ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι κυλάει ήρεμο και ήσυχο. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, συμπλήρωσαν από νωρίς το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν, πριν καν μπει ο Αύγουστος, πραγματοποιώντας γρήγορα και έγκαιρα τρεις μεταγραφικές κινήσεις. Οι Όλιβερ Λαφαγιέτ (30 ετών, γκαρντ), Οθέλο Χάντερ (28 ετών, σέντερ) και Τρέμελ Ντάρντεν (33 ετών, φόργουορντ), είναι και επίσημα παίκτες των ερυθρολεύκων, με την διοίκηση και το προπονητικό-τιμ να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις συγκεκριμένες κινήσεις, εκτιμώντας πως όλοι τους θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα, τόσο επειδή διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες για τους ρόλους που θα τους ανατεθούν, όσο και γιατί έχουν εμπειρία σε επίπεδο Euroleague.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή διαθέτει δεκαέξι παίκτες (Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Ντάνστον, Σπανούλης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Χάντερ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Καββαδάς), με τους ερυθρόλευκους να χαρακτηρίζουν γεμάτη την ομάδα τους, διαθέτοντας τουλάχιστον τρεις μπασκετμπολίστες για κάθε θέση. Παράλληλα, εκφράζουν την σιγουριά τους πως όλοι οι ξένοι παίκτες, από τους περσινούς, θα παρουσιαστούν καλύτεροι και βελτιωμένοι στη νέα χρονιά, όντας πλέον και πιο έμπειροι σε επίπεδο Euroleague, καθώς στο παρελθόν δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ σε κορυφαίο επίπεδο.

Ενδιαφέρον για τους Μουράτο, Σταμάτη και Μήτογλου

Περεταίρω ενίσχυση, με απόκτηση και άλλου ξένου παίκτη, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, όπως τονίζουν οι Πειραιώτες. "Το ρόστερ συμπληρώθηκε ενόψει της νέας σεζόν, τέλος", επισημαίνουν από τον Ολυμπιακό, έχοντας κινηθεί με άκρα μυστικότητα στις φετινές μεταγραφές. Αφήνουν όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με κάποιον νεαρό Έλληνα διεθνή παίκτη από την Εφήβων.

Οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν τις περιπτώσεις των Δημήτρη Μουράτου (17 ετών, ,1.92 ύψος, γκαρντ, Αγ. Ανάργυροι), Δημήτρη Σταμάτη (18 ετών, γκαρντ, 19.2 ύψος, Πανιώνιος) και Κώστα Μήτογλου (18 ετών, 2.05 ύψος, φόργουορντ, Άρης), αν και ο τελευταίος το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και στο Wake Forest. Με τον πρώτο, πάντως, ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία. Όποιος από τους προαναφερθέντες αποκτηθεί (σε πρώτη φάση) θα προπονείται με την ομάδα Νέων, αλλά θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του και με την πρώτη ομάδα.

Δεν αγχώνεται ο Σλούκας, ατομικό ο Σπανούλης, ενήμεροι οι παίκτες για το πρόγραμμα

Οι Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Σλούκας συνεχίζουν την προετοιμασία τους με την Εθνική μας ομάδας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Για τον τελευταίο, όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχει η διάθεση από την πειραϊκή ΚΑΕ να του ανανεωθεί πρόωρα το συμβόλαιο του, αλλά ο παίκτης δεν αγχώνεται για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε και περιμένει σε... αναμμένα κάρβουνα επειδή ήδη επέκτειναν την συνεργασία τους με την ομάδα οι δύο συμπαίκτες του. Αισθάνεται τον Ολυμπιακό ως οικογένεια του και θέλει να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι για πολλά χρόνια ακόμη, όπως αναφέρει το περιβάλλον τον 24χρονου κόμπο-γκαρντ, ο οποίος φοράει τα ερυθρόλευκα από το 2008. Ο παίκτης είναι ήρεμος και δεν βιάζεται για το μέλλον του. Τόσο η πλευρά του αθλητή, όσο και η διοίκηση, τονίζουν πως ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημο ραντεβού για το συγκεκριμένο θέμα. Όλα θα γίνουν την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, ο Βασίλης Σπανούλης έχει ήδη ξεκινήσει το ατομικό του πρόγραμμα προπόνησης. Ξεκουράστηκε φέτος το καλοκαίρι και ακολούθησε αποθεραπείες, καθώς είχε πρόβλημα με το γόνατο του (τενοντίτιδα) από τον περασμένο χειμώνα, τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε κατά την διάρκεια της σεζόν. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να μην ακολουθήσει την Εθνική μας ομάδα φέτος, αφού δεν ήταν απόλυτα υγιής. Σιγά-σιγά θα ξεκινήσουν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Αμερικανοί, οι οποίοι και βρίσκονται σε περίοδο διακοπών.

Οι αθλητές έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα προετοιμασίας των Πειραιωτών ενόψει της νέας σεζόν. Στις 18 Αυγούστου άπαντες (με εξαίρεση τους διεθνείς) θα δώσουν το "παρών" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε ακολούθως να περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσουν προπονήσεις στο ΣΕΦ, μέχρι την αναχώρηση των ερυθρολεύκων για την Βόρειο Ιταλία (Domegge) στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Σέντρικ Σίμονς. Ας αναλύσουμε το συγκεκριμένο θέμα παρακάτω...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σίμονς

Παίκτης που είναι δυσαρεστημένος, έχοντας την διάθεση να φύγει, δύσκολα μένει σε μία ομάδα. Το σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρίσκεται η "χρυσή" τομή και οι δρόμοι μεταξύ των δύο πλευρών χωρίζουν. Άραγε θα συμβεί αυτό και με την περίπτωση του Σέντρικ Σίμονς; Αυτό θα φανεί μοναχά στην πράξη. Ο Ολυμπιακός δεν αποδέσμευσε τον Σέντρικ Σίμονς, "ανανεώνοντας" του ουσιαστικά το συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Όπως έχουμε τονίσει εδώ και μέρες, ο Αμερικανός σέντερ θα υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν μοναχά για τα ευρωπαϊκά ματς, έχοντας τον ρόλο του τρίτου-τέταρτου σέντερ στο ρόστερ, όντας "πίσω" από τους "βασικούς" Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, ενώ στην ομάδα υπάρχει και ο Βασίλης Καββαδάς, του οποίου ο ρόλος θα αναβαθμιστεί.

Ο Σέντρικ Σίμονς είχε δυσαρεστηθεί με την παραμονή του στους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα, μάλιστα, να απολύσει (!) τον ατζέντη του για την τροπή που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση. Όχι, ο παίκτης δεν... αντιπάθησε ξαφνικά τον Ολυμπιακό, απλά, είχε την αίσθηση πως δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν (δεν είχε και άδικο...), με αποτέλεσμα να ψάχνει ομάδα στην Ευρώπη.

Ξαφνικά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πήρε απόφαση να τον αποδεσμεύσει, καθώς το πιθανότερο ήταν οι Πειραιώτες να τον άφηναν ελεύθερο, αφού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν "καιγόταν" για την παραμονή του. Το γεγονός... εξόργισε τον 28χρονο σέντερ, αφού παράλληλα είχε βρει ομάδα στην Τουρκία, έχοντας συμφωνήσει με τον Τραμζονσπόρ με καλές μάλιστα απολαβές και ανέμενε, απλά, το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή την λήξη της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες για να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα, κάτι που φυσικά δε συνέβη.

Ο Σέντρικ Σίμονς είναι ενοχλημένος για τρία πράγματα: καταρχάς επειδή δεν τον ενημέρωσαν έγκαιρα για το αν τον υπολογίζουν ενόψει της νέας σεζόν, καθώς η πλευρά του παίκτη ισχυρίζεται πως ο Ολυμπιακός ήταν απόμακρος όλο αυτό το διάστημα, δείχνοντας του πως δεν έχει μέλλον στην ομάδα. Δεύτερον, πως ενώ είχε βρει ομάδα, με καλές απολαβές, για να συνεχίσει την καριέρα του, τον ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή πως θα μείνει και τρίτον πως ο ρόλος του στο ερυθρόλευκο ρόστερ στη νέα σεζόν θα είναι περιορισμένος, παίζοντας μοναχά στην Ευρώπη.

Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο τονίζουν πως ο Σέντρικ Σίμονς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά και πως τον περιμένουν στα μέσα Αυγούστου στον Πειραιά ώστε να ενσωματωθεί με την ομάδα, αλλά και πως υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν μοναχά για τα ευρωπαϊκά ματς. Και ξεκαθαρίζουν πως αν ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει θα πρέπει να φέρει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΚΑΕ. Για τον Αμερικανό σέντερ απέσυρε το ενδιαφέρον της η Τραμπζονσπόρ (με την οποία είχε συμφωνήσει), αλλά τον παίκτη πλέον θέλει η τουρκική Καρσίγιακα.

Οι Πειραιώτες, δεν λένε όχι στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Αμερικανού σέντερ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά. Είτε με το να δώσουν οι Τούρκοι χρήματα, είτε με το να χαρίσει λεφτά στον σύλλογο ο αθλητής. Και ένα από τα δύο τελευταία σενάρια αναμένεται να γίνει και πράξη. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός "ανανέωσε" το συμβόλαιο του Σέντρικ Σίμονς κυρίως για να βγάλει κέρδος (με ένα από τα δύο προαναφερόμενα σενάρια), αλλά ακόμη και αν τον κρατήσει στο ρόστερ του (ενδεχόμενο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες), οι Πειραιώτες δεν θα έχουν πρόβλημα. Ο ρόλος του, πάντως, θα είναι περιορισμένος, συμμετέχοντας μοναχά στα ευρωπαϊκά ματς, κάτι για το οποίο είναι ενήμερος ο αθλητής.

Ήσυχο καλοκαίρι και η μόνη... έγνοια

Το φετινό καλοκαίρι είναι ήσυχο για τους ερυθρόλευκους. Συμπλήρωσαν γρήγορα και έγκαιρα το ρόστερ τους, έκαναν τις πρόωρες ανανεώσεις στα συμβόλαια δύο βασικών τους παικτών (Πρίντεζη-Μάντζαρη) έως το 2017 και η μόνη... έγνοια τους, πλέον, είναι το αν θα παραμείνει στην ομάδα ή όχι ο Σέντρικ Σίμονς. Παράλληλα, όπως είπαμε, κοιτάζουν και τις περιπτώσεις παικτών από την Εφήβων, δίχως άγχος, χωρίς να βιάζονται.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ