ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Έφυγε" ο Τόλης Σπανός

"Έφυγε" ο Τόλης Σπανός

Ο Τόλης Σπανός, για 15 χρόνια στέλεχος του μπασκετικού Ολυμπιακού, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών

Το ελληνικό μπάσκετ και ο Ολυμπιακός θρηνούν την απώλεια του Τόλη Σπανού, που σε ηλικία 66 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Προερχόμενος από τη ΧΑΝ Νικαίας, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό το 1968, όταν ο αείμνηστος Φαίδων Ματθαίου τον πήγε στον Ολυμπιακό μαζί με τους Πανάγνο και Στέλιο Αμερικάνο.

Ήταν η εποχή που σιγά-σιγά δημιουργήθηκε η μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 70, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη μια καλή μαγιά παικτών (Μάκης Κατσαφάδος, Ράμμος Ευστρατίου, Σταύρος Κατσαφάδος και άλλοι) που αργότερα εμπλουτίστηκε με την φουρνιά των ελληνοαμερικανών Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Διάκουλα, Μελίνι και αρκετών ακόμη Ελλήνων διεθνών.

Ο εκλιπών ήταν ένας εξαιρετικός πλέι-μέικερ για την εποχή που έπαιξε μπάσκετ, αγωνίστηκε 16 φορές στην Εθνική Ομάδα, ενώ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (1976 και 1978, το πρώτο μάλιστα χωρίς ήττα) και 4 Κύπελλα Ελλάδας (1976, 1977, 1978, 1979) ενώ συμμετείχε στην τελική φάση του Κυπ.Πρωταθλητριών την περίοδο 1978-79 (η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε στην τελική φάση της διοργάνωσης).

Ήταν μέχρι το τέλος κοντά στον Ολυμπιακό, παρακολουθώντας όλα τα σπορ, ενώ ο αδερφός του Τζίμης διετέλεσε για αρκετά χρόνια παράγοντας της ποδοσφαιρικής ομάδας των "ερυθρολεύκων".

Η κηδεία του γίνεται την Τετάρτη στις 11πμ, στο Κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ