ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άντιτς: "Δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ"

Άντιτς: "Δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ"
INTIME SPORTS

Ο Πέρο Άντιτς χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σεζόν λόγω της 2ης σερί Ευρωλίγκας ενώ για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς τους "ερυθρόλευκους".

"Δεν πρέπει να μένουμε στο φινάλε αλλά να θυμόμαστε τον άθλο στην Ευρωλίγκα. Όλη η Ευρώπη μιλάει για εμάς, τον Ολυμπιακό, το θαύμα που πετύχαμε.

Αλλά φαίνεται πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ελλάδα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέρο Άντιτς στην εφημερίδα "Πρωταθλητής":

Για τους τελικούς της Α1 και την απώλεια του ελληνικού τίτλου από τον Παναθηναϊκό: "Ήταν ντροπή. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ. Δεν γίνεται να μη σέβονται στην ίδια τους τη χώρα τους Έλληνες αθλητές του Ολυμπιακού που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα. Πώς γίνεται να μην υπάρχει σεβασμός για τον Σπανούλη; Παρ’ όλα αυτά θα δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας. Μιλάω κάτω από συναισθηματική φόρτιση, ωστόσο δεν ένιωσα ότι παίξαμε μπάσκετ σε αυτούς τους τελικούς".

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: "Σίγουρα το repeat στην Ευρωλίγκα ήταν μια τεράστια επιτυχία. Μόνο απλό δεν είναι να κατακτάς την Ευρωλίγκα δύο συνεχόμενες φορές. Οι πιθανότητες ήταν εις βάρος μας, καθώς μετά την περσινή μας επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη όλοι μάς περίμεναν και ήθελαν να μας νικήσουν. Η σεζόν ήταν μεγάλη, βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες στιγμές, ακόμα και με κίνδυνο να μη φτάσουμε καν στο Final 4. Ξεπεράσαμε όλα μας τα προβλήματα και πήγαμε στο Λονδίνο απελευθερωμένοι βγάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι στιγμές. Είναι πράγματα για τα οποία ονειρεύεσαι πως θα κάνεις στην καριέρα σου, αλλά ελάχιστοι κάνουν πραγματικότητα αυτά τα όνειρα. Υπό αυτό το πρίσμα, η σεζόν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη".

Για το πρόσημο που βάζει στη φετινή σεζόν. "Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να κυνηγάει όλους τους τίτλους. Θέλαμε το πρωτάθλημα για να κλείσει ιδανικά η σεζόν όπως συνέβη πέρυσι. Μπορείς να πεις ότι έμεινε μια δουλειά στη μέση, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στο φινάλε αλλά να θυμόμαστε τον άθλο στην Ευρωλίγκα. Όλη η Ευρώπη μιλάει για εμάς, τον Ολυμπιακό, το θαύμα που πετύχαμε, αλλά φαίνεται πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ελλάδα".

Για τις προθέσεις του αναφορικά με την παραμονή του στους πρωταθλητές Ευρώπης: "Θέλω να μείνω, σίγουρα το θέλω. Είναι σπουδαία εδώ. Η παρέα που κάνουμε, η χημεία που έχουμε αναπτύξει, οι επιτυχίες που σημειώσαμε. Δεν αλλάζουν αυτά επειδή χάσαμε στους τελικούς της Ελλάδας. Είναι νωρίς ακόμη για να πω αν θα έρθουμε σε συμφωνία. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σταδιακά, ίσως σε μία-δύο εβδομάδες να γίνουν κάποιες επαφές".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ