ΜΑΡΟΥΣΙ

Κωνσταντίνου: "Καλώ τον Βωβό να απολογηθεί"

Κωνσταντίνου: "Καλώ τον Βωβό να απολογηθεί"
INTIME SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη διαμάχη με το Χόμαν, τα λάθη του Βωβού αλλά και το αμφίβολο μέλλον του Αμαρουσίου

Στο Μαρούσι άνοιξαν τον φάκελο "οικονομικά" με αφορμή την προσφυγή Χόμαν που δεν του επιτρέπει να κάνει μεταγραφές ξένων λόγω της απαγόρευσης από τη FIBA.

Ο πρόεδρος του Αμαρουσίου, Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα λόγω του θέματος με τον Χόμαν, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα.

"Είμαι περήφανος που έχω δίπλα μου αυτούς τους ανθρώπους, Από τις 12 Oκτωβρίου μία ομάδα τρελών Μαρουσιωτών που αγαπάνε αυτή την ομάδα ήρθαμε μετά το χάος που δημιουργήθηκε όλο το καλοκαίρι του 2010. Ο ένας ποιο τρελός από τον άλλο, τότε μπήκε μπροστά ο Δήμαρχος του Δήμου Γιώργος Πατούλης μπήκε μπροστά, και πήρε τις δυο εγγυητικές για να κατέβει στο Πρωτάθλημα το Μαρούσι", υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνου και συνέχισε:

"Ο Πατούλης βρήκε χορηγούς για να σταθεί η ομάδα και να ξεκινήσουμε στις 10/11, παρουσία του κ. Βωβού κάναμε συνέλευση και βγήκε το διοικητικό συμβούλιο για να μπορούμε να υπογράφουμε έγγραφα. Πήγαμε πολύ καλά πέρυσι γιατί δεν είχαν έρθει ακόμα τα χρέη που είχε δεσμευτεί πως θα πληρώσει ο Άρης Βωβός! Μας είχε ζητήσει να μην τον χρεώσουμε ούτε ένα ευρώ και το πράξαμε.

Όμως φτάσαμε να πληρώσουμε πέρυσι 87.000 ευρώ, που ήταν χρέη της εφορίας του κύριου Βωβού. Δώσαμε 12.000 ευρώ για ακάλυπτες επιταγές του Μαρρή, ενώ από τη χορηγία της εταιρίας Village που μας έφερε ο κ. Βωβός δεν πήραμε ποτέ χρήματα.

Στήσαμε τη φετινή ομάδα με βάση τα χρήματα του ΟΠΑΠ και των τηλεοπτικών. Τα χρήματα που δώσαμε για τα χρέη του κ. Βωβού μας έλειψαν. Μάλιστα ο κ. Τζελάλης μας έβγαλε διαταγή πληρωμής για το 2010 ώστε να πάρει τα χρήματά του και μας πήρε τις τελευταίες 22.000 ευρώ από ΕΣΑΚΕ και ΟΠΑΠ που είχαμε σκοπό να ξοφλήσουμε υποχρεώσεις.

Καλώ τον Άρη Βωβό να έρθει να μιλήσουμε και να μας πει επιτέλους τι μέλλει γενέσθαι με τα χρέη. Όποτε τον έχουμε καλέσει δεν παρουσιάζεται. Έχω στη διάθεσή σας τα μηνύματα που του στείλαμε όλο αυτό το διάστημα. Ποτέ δεν εμφανίστηκε.

Σχετικά με το θέμα του Χόμαν, σχολίασε: "Μας ενημέρωσαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν θέλαμε να πάρουμε ξένους, ότι υπήρχε αποκλεισμός από τη FIBA λόγω Χόμαν. Η FIBA είχε στείλει στις 23 Αυγούστου την απαγόρευση κι εμείς ενημερωθήκαμε τον Οκτώβριο!

Μιλήσαμε με τον δικηγόρο του Χόμαν, τον μάνατζερ του και με τον ίδιο που μας ζήταγε να εκχωρήσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στείλαμε χαρτί στην ΕΟΚ και ξεκαθαρίσαμε ότι μόλις υπογραφούν τα τηλεοπτικά, εμείς θα εμφανίσουμε τα χρήματα αρκεί ο Χόμαν να απευθυνθεί στη FIBA και να αρθεί η απαγόρευση. Αυτός είπε ότι εφόσον υπογραφούν τα τηλεοπτικά, τότε εγώ θα άρω την ποινή.

Ο Χόμαν είπε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν Έλληνα πολίτη. Σας λέω λοιπόν ότι ο Τζάρεντ Χόμαν είναι ένα αφερέγγυο πρόσωπο που δεν τήρησε αυτό που υποσχέθηκε. Έτσι αναγκαστήκαμε να στραφούμε σε Έλληνες παίκτες, με τη σύμφωνη γνώμη του Νίκου Λινάρδου και τις προσπάθειες του Ελληνιάδη.

Φτάσαμε στο σημείο, έπειτα από οκτώ σερί ήττες, να μιλήσουμε στους παίκτες για το θέμα Χόμαν… Μιλήσαμε στα παιδιά, τους είπαμε ότι η ομάδα θέλει να ενίσχυση και πρέπει να βρεθεί λύση από μέσα. Τους είπαμε πως πρέπει να κάνουν κι αυτή προσπάθεια για να βοηθήσουν. Τους ζητήσαμε να μειώσουν 50% τις αποδοχές τους για να λυθεί το θέμα. Όλα τα παιδιά προς τιμήν τους δέχθηκαν τη μείωση. Έτσι ο Χομαν συμφώνησε να πάρει τον πρώτο χρόνο 45.000 από τα οφειλόμενα και 40.000 τον δεύτερο.

Ο Χόμαν μας είπε ξανά ότι δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν Έλληνα παρά μόνο στον Μάικ Μπατίστ! Ήθελε μόνο ο Μάικ να πάρει τα λεφτά, τίποτε άλλο. Ήρθε ο Μπατίστ στο γραφείο του προέδρου το πρωί της Τετάρτης, την ημέρα που παίζαμε με τον Άρη. Του δώσαμε τα χρήματα και υπέγραψε μια απόδειξη ότι τα παρέλαβε, την οποία την έχουμε εδώ.

Ο Μπατίστ πήρε τα μετρητά, μίλησε με τον Χόμαν στο τηλέφωνο και του είπε ότι έχει τα λεφτά, αλλά το έγγραφο που υπέγραψε ανέφερε ότι μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2012, στις 6μ.μ., θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί η άρση της απαγόρευσης μεταγραφών αλλιώς θα πρέπει να δώσει πίσω τα χρήματα. Είχαμε εμπιστοσύνη στον Μπατίστ, είχα μιλήσει με τον κ. Γιαννακόπουλο και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ ήταν ενήμερος και ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Ως το μεσημέρι της Πέμπτης περιμέναμε να πάρουμε την απάντηση. Η ώρα πέρναγε αλλά όποιον κι αν παίρναμε τηλέφωνο δεν απαντούσε κι εκεί αρχίσαμε να ανησυχούμε. Στις 4:30μ.μ. πήρε τηλέφωνο ο Μπατίστ και ζήτησε από τον Κωνσταντίνου να έρθει στο γήπεδο για να επιστρέψει τα χρήματα!

Ο Χόμαν είπε στον Μπατίστ να πει ότι έστειλε τα χρήματα, αλλά να κρατήσει τα μισά κι αυτός τα υπόλοιπα, αλλά να μην υπογράψει! Βλέπετε ποιο είναι το ποιόν του... Καλώ τον κύριο Βωβό να βγει μπροστά και να απολογηθεί γιατί κάνει κακό σε αυτή την ομάδα που αυτός δημιούργησε αλλά είναι λάθος του που την εγκατέλειψε.

Εμείς σαν διοίκηση έχουμε όλα τα χαρτιά μαζεμένε και θα τα στείλουμε στη FIBA. θα διεκδικήσουμε 40.000 από τον διακανονισμό με τον Χόμαν και για τους παίκτες που φέραμε και δεν κατάφεραν να αγωνιστούν και 500.000 ως διαφυγόντα κέρδη αν η ομάδα υποβιβαστεί! Ο Χόμαν μας εξαπάτησε, είτε σωθεί η ομάδα είτε όχι θα διεκδικήσουμε τα διαφυγόντα κέρδη. Αυτή η διαδικασία ίσως πάρει καιρό, αλλά αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα η ομάδα ίσως να είχε πάει καλύτερα από πέρυσι".

Λινάρδος: "Οι παίκτες ματώνουν τη φανέλα"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής του Αμαρουσίου Νίκος Λινάρδος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα που έχει προκύψει με το Χόμαν όσο και στους παίκτες της ομάδας που παλεύουν και δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα.

"Εγώ ήμουν τυχερός και άτυχος, έζησα όλες τις καταστάσεις με το Μαρούσι τις επιτυχίες και τώρα αυτή την κωμωδία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Μου είπαν να γυρίσω και δέχτηκα γιατί είχα υποχρέωση να το κάνω.

Η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη από την αρχή και μου είχε πει ότι ίσως δημιουργηθεί θέμα με τον Χόμαν. Η πλευρά του παίκτη είχε υποσχεθεί πως δεν θα υπάρχει θέμα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Πέραν από κάποιους αξιόλογους Έλληνες παίκτες που θα ήθελα δεν είχα να πάρω παίκτες που θα ήθελα. Οπότε κινήθηκα σε ότι μας επέτρεπε η αγορά εκείνη τη στιγμή. Πέρασαν πολλοί παίκτες από εδώ, δοκιμάσαμε πολλά ρόστερ και κατέληξα σε αυτό", επισήμανε ο Νίκος Λινάρδος και συνέχισε:

"Η διοίκηση έκανε ότι περνούσε από το χέρι της, εγώ δεν είμαι ανακριτής για να ξέρω τι θέλει ο Χόμαν. Δεν νομίζω πως κάποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει και να είναι ανταγωνιστική, γιατί μόνο με το Περιστέρι και τον Κολοσσό δεν παίξαμε καλά, όλα τ΄άλλα προσπαθήσαμε να τα «χτυπήσουμε».

Κάποιοι παίκτες όμως ο Γκαγκαλούδης παίζουν 40 λεπτά... δεν είναι βιονικοί. 13 αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι μεγάλος αριθμός. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο κουράγιο, αλλά οι λύσεις είναι ελάχιστες. Οι παίκτες παίζουν και ματώνουν για την φανέλα τους. Κάποιοι έφηβοι, ή οι Δεμερτζής και Ακεψιμαΐδης δεν μπορούν από τη μία μέρα στην άλλη να πρωταγωνιστήσουν.

Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή στην οικογένεια του κ. Βωβού, γιατί αν βγουν στην επιφάνεια κι άλλα χρέη δεν θα υπάρχει Μαρούσι. Δεν πρέπει να καταστραφεί μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία 12 χρόνια. Όσο έχουμε κουράγιο θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος".

Όσο για τον Μάκη Νικολαϊδη σχολίασε: "Μιλήσαμε σήμερα το πρωί και η παρεξήγηση λύθηκε, θα επιστρέψει, για το καλό της ομάδας θα πρέπει να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας".

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ