ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Όσμπι στον Κολοσσό κι επίσημα

Όσμπι στον Κολοσσό κι επίσημα

Η ΚΑΕ Κολοσσός ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Μπαμπάλε Όσμπι ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου

Στη Ρόδο βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (22/1) το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κολοσσού, Μπαμπάλε Όσμπι, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Η ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Κονγκολέζου σέντερ ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει τη νέα του ομάδα στο ντέρμπι με το Ρέθυμνο.

"Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει τη συνεργασία με τον καλαθοσφαιριστή Bambale Osby, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του Κολοσσού.

Το "προφίλ" του Όσμπι

O Bambale Mbulatale Emmanuel Osby, όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 21 Μαϊου 1986 στο Ρίτσμοντ και έχει ύψος 2.03, αγωνιζόμενος στις θέσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Osby είναι Κονγκολέζος και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ενώ τον συνοδεύουν πάρα πολύ καλά στοιχεία. Παίζει στις θέσεις «4» και «5» και έχει μεγάλη θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Αυστρία, Ρουμανία, Εσθονία, Γαλλία, καθώς και στο Πόρτο Ρίκο. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ το 2008, έχοντας συμπαίκτη τον Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού και την τελευταία του χρονιά είχε 11.5 πόντους και 6.5 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι με την Ορλεάνη αγωνίστηκε στο Euro Cup έχοντας 9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ σε 7 συμμετοχές, ενώ στο πρωτάθλημα σε 7 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 8.4 ριμπάουντ και 2.7 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο εσθονικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της TTU Talinn, όπως και στη βαλτική λίγκα.

Η καριέρα του

(2006-08) Maryland

(2009-10): Maccabi Ramat Gan (Ισραήλ), Gmuden(Αυστρία), Pitesti (Ρουμανία)

(2010-11): TTU Talinn (Εσθονία), Vaqueros De Bayamon (Πόρτο Ρίκο)

(2011-12): Maurienne (Pro B)

(2012-13): Orleans (Pro A)

Συνέντευξη και κοπή πίτας

Αύριο το μεσημέρι στις 12:00, στην αίθουσα συνεντεύξεων του «Βενετοκλείου», ο Βασίλης Φραγκιάς θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου για τη φετινή του συνεργασία με την Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός αλλά και για το β’ γύρο του πρωταθλήματος. Αύριο στις 16:30 η ομάδα μας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο «Βενετόκλειο», με την παρουσία του διοικητικού συμβουλίου, των προπονητών και των αθλητών μας.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ