ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Λυκογιάννης: "Έχουν πιθανότητες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Λυκογιάννης: "Έχουν πιθανότητες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"
Λυκογιάννης INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Πορτοκαλί Λαμπάδα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη, Χάρη Σταύρου, για τα ζευγάρια των "αιωνίων" στην Euroleague.

Για το «ζευγάρωμα» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στους «8» της Euroleague:

«Είναι και για τις δύο ομάδες αρκετά δύσκολο, δεν υπάρχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει σαφέστατα δυσκολότερο έργο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Σε μια διαδικασία όπως είναι αυτή, η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την μικρή υπέρβαση με την πρόκριση στους «8».

Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες αν και το έργο του δεν είναι εύκολο. Πάντως από τις δύο ομάδες ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες αρκεί να έχει υγιείς παίκτες».

Για την σειρά του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ:

«Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικά εντός απ’ ότι εκτός. Νομίζω ότι έχει τύχη να κερδίσει τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, αλλά θεωρώ δύσκολο να πάρει νίκη εκτός έδρας».

Για τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα:

«Χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο καθώς η ομάδα προσαρμόστηκε γρήγορα στην απώλεια του. Η Μπαρτσελόνα έχει μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στα αργά πόδια των ψηλών της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν πλουραλισμό στο παιχνίδι του και σημαντικό ρόλο θα παίξει ο περιορισμός του Χουέρτας.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει με την απουσία του Σπανούλη, οπότε δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όμως σε αυτή την σειρά θα πρέπει να έχει έναν πιο σταθερό Λαφαγέτ, όπως και οι Ντάρντεν, Λοτζέσκι θα πρέπει ν’ ανεβάσουν την απόδοση τους, στην περίπτωση που δεν αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα ο Σπανούλης.

Αν αγωνιστεί, θα δούμε τον Ολυμπιακό όπως είναι όταν τον έχει στην διάθεση του».

Η διαφορά του Παναθηναϊκού στους εντός έδρας αγώνες με τους εκτός:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια καινούρια ομάδα. Περιφερειακά ο Παναθηναϊκός έχει στηριχτεί σε παίκτες που δεν έχουν πολλά χρόνια σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Είναι ομάδα έδρας και στηρίζεται στον κόσμο της. Θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο οι παίκτες εμπειρίας όπως οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Γκιστ και Μπατίστα.

Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει άγχος καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, οπότε μπορεί το τριφύλλι να διαχειριστεί την κατάσταση και να προσπαθήσει για την υπέρβαση».

Για τον Κολοσσό:

«Η πορεία της ομάδας είναι αποτέλεσμα καλής χημείας και καλών χαρακτήρων. Τα παιδιά δεν είναι εγωιστές και αυτό είναι το μυστικό. Όσον αφορά το που θα φθάσει κάναμε αναπροσαρμογή στόχων και είπαμε ότι θέλουμε να μπούμε σταplayoffs. Θα δούμε τι θα γίνει στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια. Οτιδήποτε καλύτερο έρθει θα το δούμε σαν μικρή υπέρβαση».

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ