ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Εξαιρετική κίνηση με Πρόστραν ο Κολοσσός Ρόδου

Εξαιρετική κίνηση με Πρόστραν ο Κολοσσός Ρόδου

Παίκτης του Κολοσσού για ένα χρόνο έγινε ο Τόνι Πρόστραν, ένας Κροάτης πόιντ γκαρντ που στο ξεκίνημα της καριέρας του έδειχνε έτοιμος να αφήσει εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στα 26 του χρόνια, δεν είναι... τελειωμένος. Δεν είναι όμως και στο επίπεδο που όλοι περίμεναν ότι θα φτάσει. Ο Τόνι Πρόστραν ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του, έκανε όμως αρκετά βήματα προς τα πίσω και τώρα θέλει μέσω του Κολοσσού να επιστρέψει σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Ο ύψους 1μ.83 Κροάτης πλέι μέικερ έδωσε τα χέρια με τους Ροδίτες, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόκτησή του για τη σεζόν 2017-18.

Ο γεννημένος στο Ζαντάρ αθλητής ήταν ένα σπουδαίο ταλέντο και ένας εκπληκτικός άσος στις μικρές εθνικές της χώρας του. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της Νέας Ζηλανδίας το 2009, όταν η Εθνική Ελλάδας έχασε στον Τελικό από τις ΗΠΑ των Σεθ Κάρι, Σέλβιν Μακ, Κλέι Τόμπσον, Γκόρντον Χέιγουορντ, ο Πρόστραν οδήγησε την Κροατία στην τρίτη θέση έχοντας 17.8 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ ανά αγώνα. Ηταν μάλιστα μέλος της κορυφαίας πεντάδας μαζί με τους Παππά, Τέιλορ, Χέιγουορντ, Ντέλας. Οι αριθμοί του ήταν εκπληκτικοί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ήταν ένα χρόνο μικρότερος από τους περισσότερους που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ένα χρόνο μετά, είχε στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων 20.9 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 7.9 ασίστ ανά αγώνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα εντυπωσιακή.

Ο Πρόστραν πέρασε από τους Νόρκεπινγκ Ντόλφινς, έπαιξε στη Λούλεα και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της λιθουανικής Νεβέζις με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και Βαλτική Λίγκα. Εντός των συνόρων είχε 7 ασίστ ανά αγώνα, εκτός μέτρησε 9.3 τελικές πάσες μαζί με 9.2 πόντους και 2.4 ριμπάουντ. Ο Κολοσσός πήρε μια απόφαση με μικρό ρίσκο, αλλά τεράστιες δυνατότητες και ο Άρης Λυκογιάννης καλείται να αναγεννήσει έναν αθλητή που στις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας έμοιαζε με τον... Κρις Πολ, μα στη συνέχεια έχασε τον δρόμο του προς την κορυφή της Ευρώπης.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ