ΚΑΒΑΛΑ

Στυλιανού: "Δώσαμε απαντήσεις"

Στυλιανού: "Δώσαμε απαντήσεις"

Ο Νίκος Στυλιανού μίλησε στο Sport24.gr για την πρώτη νίκη της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα με το διπλό στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ, στο ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού.

Η Καβάλα απέδειξε στην Δράμα με την νίκη της επί του ΚΑΟΔ ότι δεν έχει ξεχάσει να κερδίζει και στο πρωτάθλημα με τον Νίκο Στυλιανού να μίλησε στο Sport24.gr για την επόμενη μέρα.

Για την έλευση του Άγγελου Κορωνιού που στο «Δημήτριος Κραχτίδης» έκανε το ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου, για το πιστεύω του για το διπλό αλλά και το σημαντικό παιχνίδι που ακολουθεί με το Περιστέρι το Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας.

«Πήραμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη», τόνισε στο πρώτο του σχόλιο για το διπλό στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ ο Στυλιανού στο Sport24.gr και εξήγησε: « Σημαντική και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής άποψης εν όψει της συνέχειας της χρονιάς», και πρόσθεσε: «Ήταν σημαντικό και το χρονικό σημείο που ήρθε.

Και σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, και σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του ΚΑΟΔ αλλά και για μας σε ένα χρονικό σημείο όπου την είχαμε και με το παραπάνω ανάγκη μετά τις εφτά συνεχόμενες ήττες που είχανε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Ένα αρνητικό σερί για το οποίο ο Κύπριος γκαρντ της Καβάλας υποστήριξε: «Το 0-7 που είχαμε μέχρι το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ είναι αλήθεια ότι μας αδικούσε. Ή και ότι είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής είχαμε χάσει αρκετά παιχνίδια στον πόντο που θα μπορούσαμε όπως τα χάσαμε να τα είχαμε κερδίσει και να είχαμε ήδη κάποιες νίκες».

Για τον ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Άγγελου Κορωνιού στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας στην πρώτη της νίκη καθώς στην Δράμα έκανε το ντεμπούτο του ο Στυλιανού είπε: «Η έλευση του νέου προπονητή μας βοήθησε σημαντικά από την πρώτη στιγμή στον ψυχολογικό τομέα και πιο συγκεκριμένα με τα λόγια που χρησιμοποίησε στις ομιλίες του.

Με όσα μας είπε μας έκανε να πιστέψουμε παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε κάποια νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις πρώτες εφτά αγωνιστικές ότι ακόμη δεν είχε τελειώσει τίποτα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά μας έκανε να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε κακή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε τους αντιπάλους μας και αυτό φάνηκε στο ντεμπούτο του».

Για το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς η Καβάλα έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες έχοντας τον Κρις Χουγκάζ στην άκρη του πάγκου της είπε: «Ως μία νέα ομάδα χρειαζόμασταν τον χρόνο μας. Παιχνίδια στα οποία φάνηκε και η απειρία μας σαν ομάδα αφού ήμασταν αρκετοί που αγωνιζόμασταν για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και άτυχοι».

Κι όσο για τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Ίκαρο Καλλιθέας στο κλειστό της Καλαμίτσας όπου με προπονητή τον Κώστα Γαλάνη δεν κατέστη δυνατό να αξιοποιηθεί η διαφορά των δύο πρώτων δεκαλέπτων είπε: «Και στα δύο αυτά παιχνίδια ουσιαστικά αυτοκτονήσαμε αφού με τον ΠΑΟΚ προηγηθήκαμε με 13 πόντους και με τον Ίκαρο Καλλιθέας με 23 πόντους στο ξεκίνημα. Κάναμε όμως αρκετά λάθη, χάσαμε την συγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε».

Όσο αφορά την δική του αίσθηση για την κατάκτηση της πρώτης νίκης της Καβάλας στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ ο Στυλιανού δεν έκρυψε ότι: «Το πίστευα σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τον ΚΑΟΔ στην Δράμα και να φθάσουμε στην πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και δικαιώθηκα.

Ακόμη και στην διάρκεια του παιχνιδιού όταν βρεθήκαμε πίσω και με εφτά πόντους δεν σταμάτησα να το πιστεύω. Όπως και στα τελευταία δευτερόλεπτα με γνώμονα μετά το ότι έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής ότι κάτι μπορούσε να στραβώσει και πάλι αλλά αυτό δεν έγινε. Ή δεν το αφήσαμε εμείς να γίνει και πήραμε μία σημαντική νίκη που τόσο πολύ θέλαμε όλοι μας. Μία νίκη που είχε να κάνει και με την αλλαγή του προπονητή».

Ο Στυλιανού δεν παρέλειψε να σταθεί και στις δύο απουσίες της Καβάλας στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ. Του πρώτου σκόρερ της σκόρερ Γιάννη Γκαγκαλούδη και του Πρόδρομου Νικολαΐδη. «Φροντίσαμε να καλύψουμε όλοι οι υπόλοιποι το κενό του Γκαγκαλούδη παίρνοντας προσπάθειες και πανηγυρίζοντας στο τέλος αυτό που τόσο θέλαμε. Την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα.

Για να έχει όμως αξία αυτή μας η νίκη θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε το Σάββατο στην έδρα μας το επόμενο παιχνίδι το Περιστέρι όπου θα έχουμε και την συμπαράσταση των φιλάθλων μας που από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι συνεχώς στο πλευρό μας.

Σίγουρα με την μέχρι στιγμής πορεία μας στο πρωτάθλημα τους στεναχωρήσαμε αλλά θεωρώ ότι με την νίκη μας στην Δράμα επί του ΚΑΟΔ κάναμε μία νέα αρχή και τους ζεστάναμε και πάλι. Και πλέον στο παιχνίδι με το Περιστέρι στην έδρα μας όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε συνέχεια σε αυτήν μας την νίκη».

Με αφορμή δε την ονομαστική του εορτή την Πέμπτη ο Νίκος Στυλιανού δήλωσε: «Μία νίκη επί του Περιστερίου που θα είναι το καλύτερο δώρο και για την γιορτή μου», και κατέληξε: «Είναι καιρός εξάλλου να πετύχουμε την πρώτη νίκη στην έδρα μας και στο πρωτάθλημα εκτός από το Κύπελλο και την Βαλκανική Λίγκα».

Σε ερώτηση για το αν το διπλό στη Δράμα ήταν και μία απάντηση σε όλους όσους είχανε αρχίσει μετά το 0-7 να χαρακτηρίζουνε την Καβάλα ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό τόνισε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Η νίκη μας ήταν μία απάντηση περισσότερο σε μας τους ίδιους τους παίκτες που είμαστε στην Καβάλα και όλους στην ομάδα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Δείξαμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κερδίζουμε εκτός έδρας, και μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα και παρά τις απουσίες των Γκαγκαλούδη και Νικολαΐδη. Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε και εντός έδρας και είναι στο χέρι μας και μόνο να το κάνουμε με αρχή το Σάββατο κόντρα στο Περιστέρι στην έδρα. Εκεί όπου έχουμε κερδίσει τόσο για το Κύπελλο Ελλάδος όσο και στην Βαλκανική Λίγκα.

Στην Δράμα δείξαμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας και να μην χάνουμε παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες αλλά και να μην χάνουμε παιχνίδια που έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο να τα κερδίσουμε», και τέλος για την δική του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Στυλιανού δήλωσε: «Ήθελα να έρθω στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς το θεωρούσα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και δεν το έχω μετανιώσει που επέλεξα την Καβάλα και στόχος μου είναι να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ