ΚΑΒΑΛΑ

Παπακωνσταντίνου: "Ο κόσμος να γίνει η δύναμη μας"

Παπακωνσταντίνου: "Ο κόσμος να γίνει η δύναμη μας"

Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη φετινή σεζόν, προσθέτοντας πώς παρά τη μείωση του μπάτζετ η ομάδα δεν θα υστερεί σε ποιότητα.

Σε φίλους της Καβάλας μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην περυσινή πορεία της ομάδας, αλλά και την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για τη χρονιά που έρχεται: " Αρχίσαμε να μορφοποιούμε τη μελλοντική μας κατάσταση. Γνωρίζουμε όλοι πως η Ε.Κ.Καβάλας έχει μία αξιόλογη παρουσία αυτά τα χρόνια στην Α1, την οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να την κεφαλοποιήσει. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά εάν αυτή η ομάδα δε γίνει πραγματικά υπόθεση όλων μας, δε μπορεί να σταθεί! Θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς και όπως λέει και η πετυχημένη διαφήμιση, να πάρουν διαρκείας…όλοι! Είναι ντροπή κάποιοι να προσπαθούν να μπούν δωρεάν στο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι μας κοστίζει 5.000-5.500 ευρώ, τα κόστη είναι μεγάλα.

Η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει σαν μία κερδοσκοπική εταιρεία. Εμείς «εξάγουμε» μόνο μπάσκετ, έχοντας μία καλή αγωνιστική παρουσία και ήθος. Αυτό το ήθος πρέπει να διατηρήσουμε πάση θυσία, γιατί είναι μοναδικό για τα γήπεδα της Ελλάδας. Το επίπεδο που έχουν οι Καβαλιώτες φίλαθλοι είναι υψηλό. Έρχονται στο γήπεδο οικογένειες με παιδιά και θέλουμε να συνεχίσουμε να έρχονται. Η εικόνα πολιτισμού στην Καλαμίτσα, εντυπωσιάζει όλες τις ομάδες που έρχονται να παίξουν αντίπαλοι μας".

Για τη Λέσχη Φίλων της Ένωσης: " Ένας από τους βασικούς μας στόχους φέτος είναι να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη Λέσχη Φίλων της Ένωσης".

Για την ονομασία της ομάδας: " Η Ένωση θα αλλάξει και όνομα και σήμα. Κάτι που θα αναδεικνύει περισσότερο την πόλη και θα είναι σήμα κατατεθέν της. Έχουμε αναθέσει σε εταιρεία να μας βρεί 2-3 ονόματα, θα κάνουμε ένα «δημοψήφισμα» μεταξύ των μελών και των φίλων μας και όποιο όνομα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους αυτό θα επικρατήσει".

Για το μετοχικό άνοιγμα της ΚΑΕ: " Η ομάδα επιχειρεί να κάνει άνοιγμα προς τον κόσμο και για το λόγο αυτό θα βγάλει προς πώληση το 16% των μετοχών, από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνει, δηλαδή 12.000 μετοχές, που θα διατεθούν στον κόσμο".

Για τις περικοπές στο μπάτζετ: " Μέσα από αυτή τη νέα οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αναγκαζόμαστε να πάμε σε κάποιες περικοπές στον προϋπολογισμό. Αυτό δε σημαίνει πως θα κινδυνεύσει και η παρουσία μας στο πρωτάθλημα. Θέλουμε, τόσο το τεχνικό τήμ, όσο και το δυνατόν περισσότεροι παίκτες μας να είναι ντόπιοι και από το γύρω περιοχή. Γι΄αυτό και το λόγο θα υπάρχουν συμβόλαια 2-3 χρόνων και όχι μονοετές. Δε νοείται, π.χ. παίκτες σαν τον Σίμονς να κάνουν μία εξαιρετική σεζόν, να παίρνουν μετεγγραφή και η ομάδα να μην πληρώνεται γι’ αυτή την υπεραξία. O αγωνιστικός κορμός της ομάδας θα αποτελείται από νέα παιδιά. Για το λόγο αυτό σκεφτόμαστε να κάνουμε συνεργασίες με άλλες ομάδες, με αμοιβαίο όφελος".

Για τη νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ: " Εμείς ήμαστε με τον ΕΣΑΚΕ και πάντα το στηρίζουμε, είτε τον προηγούμενο πρόεδρο, είτε το νέο πρόεδρο. Αγαπάμε το μπάσκετ και ήμαστε πάντα στη διάθεση και στη σκέψη για την ανάπτυξη του".

Για τις νέες τιμές των διαρκείας: " Θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη και φτηνή την πρόσβαση στην Καλαμίτσα. Στόχος μας είναι ο καθένας να κάθεται εκεί όπου πληρώνει και θα ελέγχουμε περισσότερο την είσοδο. Έχουμε μειώσει τις τιμές πολύ, γιατί ξέρουμε πως ο κόσμος ζορίζεται οικονομικά".

Για την Καλαμίτσα: " Το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα γήπεδο και παίζει η Καβάλα μπάσκετ, οφείλεται καθαρά στην ΚΑΕ, που έφερε χρήματα από τον ΟΠΑΠ και πλήρωσε για να γίνει όλο αυτό. Δυστυχώς δεν είχαμε τη βοήθεια που θα θέλαμε από το Δήμο. Λυπάμαι που ήμαστε το μοναδικό γήπεδο στην Ελλάδα, που ο κόσμος που κάθεται στη δυτική κερκίδα, θα πρέπει να γυρίζει και να κοιτάει επάνω για βλέπει τη διακύμανση του σκορ! Η λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου γίνεται σε δύσκολες συνθήκες και όλοι υποφέρουμε ο ένας, τον άλλον! Τις οριακές καταστάσεις δεν τις βγάζουμε προς τα έξω, γιατί δεν αντέχουμε άλλο τη μιζέρια και τη μουρμούρα, που μας χαρακτηρίζουν σ’ αυτή την πόλη".

Για τα μετεγγραφικά θέματα: " Στη βδομάδα που θα έρθει, θα έχουμε συνάντηση με τον Καραποστόλου και μετά το Σίμτσακ. Εμείς έχουμε διάθεση να μείνουν στην ομάδα, όμως πρέπει να θυμόμαστε πως ο προϋπολογισμός της ομάδας πρέπει να πέσει»".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ