ΗΡΑΚΛΗΣ

Κόλεμαν: "Το πιστεύαμε"

Κόλεμαν: "Το πιστεύαμε"
INTIME SPORTS

Μπορεί το φετινό σύστημα αξιολόγησης να του δίνει τον τίτλο του MVP της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ ωστόσο ο Τζερόμ Κόλεμαν του Ηρακλή όπως και να είχε τον άξιζε και με το παραπάνω.

Το γιατί; Πολύ απλά γιατί με τους 34 πόντους που σημείωσε ο Αμερικανός πλέι μέικερ του "Γηραιού" χθες το απόγευμα στο Βενετόκλειο της Ρόδου επί του Κολοσσού οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Σε μία νίκη που είναι βέβαιο ότι ανέτρεψε τα δεδομένα που υπήρχανε μέχρι πριν από το τζάμπολ και μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη της παραμονής στην Α1 που αποτελεί τον βασικό στόχο των "κυανολεύκων".

Ο Κόλεμαν αποτέλεσε δικαιολογημένα το κεντρικό πρόσωπο μετά το τέλος του παιχνιδιού μεταξύ των συμπαικτών του ενώ και ο ίδιος δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται χαρούμενος από την «σεληνιασμένη» του απόδοση.

Ωστόσο ο Αμερικανός μιλώντας στο Sport24.gr έδειξε να μην εκπλήσσεται από την εμφάνισή του και την προσωπική του απόδοση κι αυτό γιατί όπως σημείωσε στο παρελθόν έχει φθάσει να έχει πετύχει ακόμη και 44 πόντους.

"Δεν σου κρύβω ότι όταν μπήκα σπίτι μου αισθανόμουνα λίγο κουρασμένος", ήταν το αρχικό σχόλιο του Κόλεμαν για να εξηγήσει χαριτολογώντας πως: "Μία κούραση πάντως που δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση με την εμφάνισή μου που την απόλαυσα αλλά με το ταξίδι για την Ρόδο αφού έπρεπε να ξυπνήσουμε τελικά τη ημέρα του αγώνα στις 5:00 τα ξημερώματα και της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας του δυνατού αέρα".

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόδοσή του που χωρίς αμφιβολία ήταν η καλύτερή του με την φανέλα του Ηρακλή είπε: "Θεωρώ πως σε πολύ μεγάλο βαθμό είχε να κάνει με το ότι βρήκα πλέον ρυθμό και τα πατήματά μου", για να προσθέσει: "Έχω αρχίσει να εγκληματίζομαι στην λογική της ομάδας αν και σίγουρα ήθελα και έψαχνα ένα τέτοιο παιχνίδι. Στο μυαλό μου πάντως το μόνο που με απασχολούσε στην εξέλιξη του παιχνιδιού είχε να κάνει με το να κερδίσει η ομάδα".

Για την μεταμόρφωσή του σχολίασε: "Αυτό που έχω να πω κατηγορηματικά είναι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια μέσα στο παρκέ δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση ο πραγματικός Τζερόμ Κόλεμαν αλλά σκιά του εαυτού μου», κι όσο για τους 34 πόντους κόντρα στον Κολοσσό χθες το απόγευμα στο Βενετόκλειο που σημείωσε: «Μπορεί να ήταν ρεκόρ μου στην παρουσία μου στην Ελλάδα όχι όμως και στην καριέρα μου γιατί αν θυμάμαι καλά είχε σκοράρει και 44 πόντους όταν αγωνιζόμουνα Ουγγαρία αλλά και 39 πέρσι που ήμουνα στην Ουκρανία".

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση επί του Κολοσσού Ρόδου ήταν η αρχή της αντεπίθεσης του Ηρακλή στο κυνήγι της παραμονής στην Α1 είπε: " Σίγουρα ήταν η απάντησή μας σε όλους εκείνους που μας είχανε ξεγραμμένους", για να αποκαλύψει: "Σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας που δεν την θεωρώ τυχαία ήταν ότι πριν από το τζάμπολ όπου μέσα στα αποδυτήρια υπήρχανε χαμόγελα και δείχναμε όλοι μας να το πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Εξάλλου δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα".

Για το αν φοβήθηκε όταν ο Κολοσσός Ρόδου μείωσε σε 66-70 στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κόλεμαν εξήγησε: "Αποδείξαμε και σε εκείνο το σημείο ότι δεν είχαμε εμείς την πίεση και ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή την βρήκαμε στο τρίποντο του Εϊτουταβίτσιους. Σε ένα παιχνίδι που κλειδί της νίκης μας ήταν ότι παίξαμε ομαδικά καταφέρνοντας να καλύψουμε και την απουσία του Ηλιάδη".

Για το ότι ο ίδιος έχασε την μάχη του πρώτου σκόρερ του παιχνιδιού από τον Πατ Καλάθη του Κολοσσού Ρόδου που σημείωσε 36 πόντους έναντι 34 του ιδίου τόνισε χαμογελώντας: " Μπορεί να με κέρδισε αλλά εμείς ο Ηρακλής κερδίσαμε το παιχνίδι», ενώ για το ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ηρακλή ήταν εκείνος και όχι ο Σμους Πάρκερ που φαντάζει ως το αστέρι του ρόστερ με παρουσία στο παρελθόν και στο ΝΒΑ η απάντηση του Κόλεμαν ήταν:

"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πολλές φορές δεν παίζουνε ρόλο τα ονόματα. Εξάλλου και στο ΝΒΑ στους Μαϊάμι Χιτ ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι πάντα ο σταρ σε κάθε παιχνίδι. Επί προσωπικού προτιμώ να είμαι ένας παίκτης που θα βοηθάω την ομάδα μου να πετυχαίνει τους στόχους της και όχι απαραίτητα το αστέρι της. Σημαντικό για μένα είναι να κάνω την δουλειά μου και να είμαι χαρούμενος στο τέλος της ημέρας".

Για την εξήγηση που θέλησε να δώσει για τα 6/6 τρίποντα που είχε στο ξεκίνημα του χθεσινού παιχνιδιού με τον Κολοσσό Ρόδου μετά το 1/20 που είχε μέχρι εκείνο το σημείο δήλωσε: "Δεν σου κρύβω ότι το είχα τσεκάρει στα στατιστικά μου πριν το παιχνίδι και είχα πει στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μπήκα λοιπόν ζεστός και αποφασισμένος μέσα στο παρκέ για να αποδείξω το αντίθετο μετά από σκληρή δουλειά όλες τις προηγούμενες μέρες και βρίσκοντας ρυθμό και ψυχολογία από την στιγμή που μπήκε το πρώτο πήρα τα πάνω μου".

Για το αν μετά την χθεσινή νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου αλλάζουνε τα δεδομένα όσον αφορά το κυνήγι της παραμονής του Ηρακλή στην Α1 είπε: "Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προτρέχουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με στόχο την νίκη με πρώτο αυτό που ακολουθεί στην έδρα μας με την Καβάλα ώστε να σημειώσουμε μία ακόμη νίκη.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προτρέχουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο όπου εύχομαι να τα έχουμε καταφέρει χωρίς όμως να μου αρέσει να κάνω υπολογισμούς και να μιλάω για αριθμό νικών που θα είναι αρκετές.

Εξάλλου και πριν το παιχνίδι με τον Κολοσσό εμείς δεν ήμασταν το φαβορί αλλά εμείς ήμασταν εκείνοι που κερδίσαμε. Στο παιχνίδι ωστόσο με την Καβάλα θέλουμε φυσικά να έχουμε και την συμπαράσταση των φιλάθλων μας ώστε με τον τρόπο τους να μας δώσουνε την θετική τους ενέργεια και να μας σπρώξουνε ακόμη πιο κοντά στην νίκη".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ