ΜΠΑΣΚΕΤ

Καυκής: "Δύσκολο το μέλλον του Ηλυσιακού"

Καυκής: "Δύσκολο το μέλλον του Ηλυσιακού"
INTIME SPORTS

Δεν ήταν θέμα τύχης. Ο Ηλυσιακός, διεκδίκησε με όποιον τρόπο διέθετε αυτό που απήλαυσε το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι. Δηλαδή, την παραμονή του στην κατηγορία.

Το... μπόνους της σωτηρίας είναι η βάσιμη ελπίδα όλων των μελών της ομάδας πως θα λάβουν τα χρήματα που αναφέρονται στα συμβόλαια τους! Πώς; Εκκρεμεί η τελευταία δόση του ΟΠΑΠ προς τις ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ. Στην περίπτωση του Ηλυσιακού, είναι 100.000 ευρώ.

Και αν υποθέσουμε ότι οι διοικούντες θα αποπειραθούν να κλείσουν άλλες «τρύπες» με αυτά τα χρήματα, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσφυγές και να "κλειδώσουν" τις οφειλές από τις εκχωρήσεις των τηλεοπτικών, για τη σεζόν 2013-2014!

Σε... άλλα θέματα (!), ζητήσαμε από τον Παναγιώτη Καυκή να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό "Αγ. Παπανδρέου" και η παρέα του διασφάλισε τη ζωή της, "σκοτώνοντας" το Περιστέρι.

" Ετσι όπως πήγε το παιχνίδι, η τακτική και η σκοπιμότητα έκριναν το αποτέλεσμα. Εμείς είχαμε και την πολυτέλεια να χάσουμε έως 3 πόντους, οπότε στο τέλος της κανονικής διάρκειας κάναμε φάουλ. Το αυτό συνεχίσαμε και στην παράταση, ενώ όταν μας έστελνε το Περιστέρι στη γραμμή του μπόνους ρισκάραμε με την απώλεια κάποιων βολών -κάτι που φυσικά έκαναν και οι γηπεδούχοι".

"Προκλητικοί; Μα όποιος έχανε, χανόταν"

Κάποιες προσπάθειες θα... μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ελαφρώς προκλητικές. " Ολα ήταν θέμα σκοπιμότητας. Οσο προκλητικό και αν φάνηκε, αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να σωθεί η ομάδα. Οποιος έχανε, χανόταν. Επίσης, θέλω να θυμίσω ότι για 38 λεπτά, έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με εναλλαγές στο σκορ. Εγινε ματς για γερά νεύρα". Ηταν η εμπειρία το "γιατί" της νίκης για τους Ιλισιώτες; " Σίγουρα! Αυτό φάνηκε ακόμα και στα φάουλ. Συν του ότι είχαμε περισσότερους παίκτες, είχαμε ξένους,... είχαμε περισσότερες λύσεις".

Ο Δημήτρης Λιόγας ήταν μόλις δυο εβδομάδες στον Ηλυσιακό " παρ' όλα αυτά, σε αυτό το διάστημα άλλαξε τη φιλοσοφία της ομάδας. Ανεβάσαμε ταχύτητα, γίναμε πιο πιεστικοί. Σίγουρα έπαιξε το ρόλο του στην παραμονή μας. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο παιχνίδι του μυαλού. Γιατί άλλο είναι να παίζεις με 200 σφυγμούς και άλλο με 50. Οταν προπονείσαι με 200, παίζεις και με 200".

Μετά το τέλος του... δράματος, ο Παντελής Γαμπιεράκης (πρόεδρος της ΚΑΕ Ηλυσιακός) ενημέρωσε πως το "μαγαζί" πωλείται. " Μετά τα φετινά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μέλλον του Ηλυσιακού φαντάζει δύσκολο. Πρέπει να γίνουν και κάποιες εκκαθαρίσεις, ενώ παρ' ό,τι είναι συνοικιακή ομάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που να 'χουν τους πόρους να βοηθήσουν".

Η γενικότερη κατάσταση βέβαια, είναι κάπως έτσι. " Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού το μπάσκετ ως μέρος της κοινωνίας περνά και αυτό κρίση. Γι' αυτό και θεωρώ ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να στραφούν όλοι σε Ελληνες. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο, γιατί κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και... κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ