ΜΠΑΣΚΕΤ

Φλεβαράκης: "Νικήσαμε μία ιστορία"

Φλεβαράκης: "Νικήσαμε μία ιστορία"
INTIME SPORTS

"Νικήσαμε ένα όνομα, μία ιστορία", τόνισε ο Κώστας Φλεβαράκης μιλώντας στο Sport24.gr για τον αγώνα του Ηλυσιακού με τον ΠΑΟΚ. Τι είπε επίσης για την παραμονή και τον "τελικό" με το Μαρούσι

Η πέμπτη νίκη του Ηλυσιακού στο πρωτάθλημα είναι γεγονός και ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στο Sport24.gr για την επιστροφή στις νίκες, την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και τον τελικό με αντίπαλο το Μαρούσι που ακολουθεί.

Ο Ηλυσιακός άλλωστε φλέρταρε με τη νίκη από την 13η αγωνιστική, άσχετα αν τελικά έχασε τρία συνεχόμενα ματς στις λεπτομέρειες, κι αφού είχε παίξει πολύ καλά αφήνοντας ικανοποιημένο τον Έλληνα προπονητή.

"Η αλήθεια είναι ότι παίζαμε καλά τελευταία και δεν το εισπράτταμε. Παίξαμε αρκετά καλά με τον Πανιώνιο και με τον Ολυμπιακό και στην Καβάλα, όμως ηττηθήκαμε. Τη χρειαζόμασταν τη νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί το τελευταίο διάστημα.

Τα παλεύουμε όλα τα ματς και αυτό είναι το σημείο αναφοράς για την ομάδα μας. Το θετικό είναι επίσης ότι έχουμε 10 Έλληνες στο ρόστερ μας", τόνισε ο Κώστας Φλεβαράκης και συμπλήρωσε σχετικά με το πρόσωπο που παρουσιάζει ο Ηλυσιακός στην έδρα του:

"Είναι σίγουρα ένα επιπλέον ατού για εμάς η έδρα, όπως άλλωστε και για τις περισσότερες ομάδες. Ο κόσμος βοηθάει πολύ και οι παίκτες το νιώθουν αυτό. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια που χάσαμε, τόσο με Ολυμπιακό όσο και με Πανιώνιο και είναι σημαντικό για εμάς".

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 11 πόντους διαφορά, όμως ο Κώστας Φλεβαράκης πίστευε στην ανατροπή. Άλλωστε, όπως τόνισε κατηγορηματικά το έχει κάνει κι άλλες φορές φέτος η ομάδα του:

"Πολύ συχνά έχει γίνει αυτό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Και με τον Πανιώνιο επιστρέψαμε από το -19. Οι διαφορές τα τελευταία χρόνια και ειδικά από τότε που οι επιθέσεις εκδηλώνονται στα 24 δευτερόλεπτα είναι σχετικές. Γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, ακόμα και σε υψηλότερο επίπεδο".

"Κερδίσαμε ένα όνομα, μία ιστορία!"

Αλήθεια όμως ποιο είναι το ζητούμενο για τον Κώστα Φλεβαράκη από τη φετινή σεζόν; "Πέρα από την παραμονή ζητούμενο για μας είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες (Κασελάκης, Σπανός, Ματαλόν) κι έδειξε εμπιστοσύνη σε παιδιά όπως οι Παπανικολόπουλος και Τσιάκος", επισήμανε ο Κώστας Φλεβαράκης και συνέχισε αναφερόμενος στο κλειδί της νίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ:

"Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είχαμε πάθος και παίξαμε στο β' ημίχρονο πολύ καλή άμυνα και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που έβαλε πολύ δύσκολα καλάθια όπως εκείνο του Στίγκερς στο τέλος του γ΄δεκαλέπτου".

Την Κυριακή το απόγευμα ο Ηλυσιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του επί του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Φλεβαράκης με όσα υποστήριξε, έδειξε για μία ακόμα φορά τον αμέριστο σεβασμό του προς την πρώην ομάδα του.

"Σίγουρα η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι κερδίσαμε ένα όνομα, μία ιστορία. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και θα ξαναβρεί το δρόμο του", σχολίασε ο Έλληνας κόουτς πριν αναφερθεί στο παιχνίδι με το Μαρούσι.

"Το Μαρούσι παλεύει"

Ένα ματς που δεν θα είναι εύκολο σύμφωνα με τα λεγόμενα του, καθώς το Μαρούσι θα παλέψει έστω κι αν δεν έχει πλέον πολλές ελπίδες για την παραμονή (Σάββατο, 4/2).

"Λένε όλοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαρούσι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι μία ομάδα που παλεύει σκληρά και μέχρι το τέλος κάθε παιχνίδι της. Έχει χάσει στο τέλος κάποια ματς και είδαμε όλοι πως κόντραρε τον Ολυμπιακό. Έχει παίκτες με έντονη προσωπικότητα και το κίνητρο τους είναι πολύ μεγάλο ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο τέλος.

Για τον Ηλυσιακό, αυτό θα είναι ένα ματς κλειδί για την υπόθεση-παραμονή. Θα παίξουμε για τη νίκη προκειμένου να αισθανθούμε λίγο πιο άνετα και να παίξουμε απελευθερωμένα στη συνέχεια", κατέληξε ο Κώστας Φλεβαράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ