ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναγκόνιε: "Δεν θα κινδυνεύσουμε"

Αναγκόνιε: "Δεν θα κινδυνεύσουμε"
INTIME SPORTS

Η έλευση του Αλοϊσιους Αναγκόνιε στον Ηλυσιακό έχει συνδυαστεί με το 2 στα 2 στο 2013 με τον δυναμικό πάουερ φόργουορντ/σέντερ μιλώντας στο Sport24.gr να μην συζητάει περί παραμονής.

Ο Αλοϊσιους Αναγκόνιε έχει βάλει την δική του σφραγίδα στο 2 στα 2 του Ηλυσιακού στο 2013 με τον δυναμικό σέντερ μιλώντας στο Sport24.gr να μην συζητάει περί παραμονής.

Ο Νιγηριανός αν και γεννημένος στις ΗΠΑ με οικογενειακή τάση στα ελληνικά ονόματα παίκτης της ομάδας των Ιλισίων δείχνει πεινασμένος και για άλλες ουσιαστικές εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ζευγώλη.

" Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ερχομός μου στον Ηλυσιακό έχει συνδυαστεί με τις δύο νίκες της ομάδας στο ξεκίνημα του 2013. Δύο νίκες που ήταν και με το παραπάνω απαραίτητες για την επίτευξη του βασικού στόχου της ομάδας. Αυτού της παραμονής στην Α1", ήταν το πρώτο σχόλιο του Αναγκόνιε στο Sport24.gr.

Κι όσο περί παραμονής; Η απάντηση ανήκει στον δυναμικό σέντερ του Ηλυσιακού που τόνισε: " Σίγουρα ήταν ο στόχος της ομάδας όταν συμφώνησα μαζί της και ήρθα για να την βοηθήσω να τον υλοποιήσει. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσουμε αφού έχουμε καλή ομάδα.

Το δείξαμε εξάλλου στα δύο πρώτα παιχνίδια της παρουσίας μου. Οι δύο νίκες που κάναμε τώρα που τελειώνει ο Α΄ γύρος του πρωταθλήματος μας επέτρεψαν να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και σίγουρα βελτίωσαν την ψυχολογία μας ώστε να αντιμετωπίσουμε με άλλον αέρα την συνέχεια".

Για τις δύο δικές του εμφανίσεις στις νίκες του Ηλυσιακού αρχικά επί του Ικάρου Καλλιθέας και ακολούθως επί του ΚΑΟΔ στην Δράμα είπε: " Προσπάθησα να κάνω ότι μου ζήτησε ο προπονητής μου και κατ΄ επέκταση να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Να κάνω την δουλειά μου. να σκοράρω, να παίρνω ριμπάουντ, να παίζω άμυνα και όχι μόνο όπως και θα συνεχίσω να κάνω".

Αναγκόνιε: "Δεν θα κινδυνεύσουμε"

Για τον ερχομό του στον Ηλυσιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα ο Αναγκόνιε είπε: " Ήρθα σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και ο μάνατζέρ μου (σ.σ. Βασίλης Κούρος) που έπαιζε και στην ίδια θέση με μένα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα ένιωθα πως ήθελα περίπου 10 μέρες για να προσαρμοστώ στην λογική της ομάδας. Το διάστημα αυτό πέρασε και νιώθω πολύ καλά.

Ακόμη στο διάστημα αυτό αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφασή μου. Για αυτό που είχα αντιληφθεί από τον τρόπο που με είχε προσεγγίσει ο Ηλυσιακός με τον οποίο με κέρδισε. Ερχόμενος δε το ότι η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ήταν το τελευταίο που με απασχόλησε. Προσωπικά είδα την προοπτική να έρθω στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Ηλυσιακό ως μία ευκαιρία να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο.

Κάτι που θεώρησα ότι θα ήταν καλό για την καριέρα μου και ευχαριστώ τον Θεό και για την ευκαιρία που μου δόθηκε και για το ότι όλα πάνε καλά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ηλυσιακό ήμουνα πεινασμένος για μπάσκετ γιατί είναι κάτι που το αγαπώ και νομίζω ότι μου βγαίνει μέσα στο γήπεδο".

Η κρούση πάντως του Ηλυσιακού δεν ήταν η πρώτη στην καριέρα του από ελληνική ομάδα με τον Αναγκόνιε να θυμάται: " Η πρώτη φορά ήταν πριν από δύο χρόνια όταν και είχε υπάρξει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ που όμως δεν προχώρησε. Πλέον όμως ήταν γραφτό να έρθω στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό".

Αναγκόνιε: "Δεν θα κινδυνεύσουμε"

Το γιατί; Ο Αναγκόνιε φρόντισε να αποκαλύψει πως: " Όπως φάνηκε ήταν γραφτό να έρθω κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως παίκτης κάποιας ομάδας και όχι μόνο ως αντίπαλος όπως είχε γίνει το 2003 κόντρα στην ΑΕΚ για την Ευρωλίγκα όταν ήμουνα για πρώτη φορά στην σλοβένικη Ολίμπια Λουμπλιάνας. Κι αυτό γιατί τα ελληνικά ονόματα είναι χαρακτηριστικά της οικογένειάς μου. Όπως και το Αλοϊσιους έχει ελληνικές ρίζες. Το ίδιο όνομα έχει και ο πατέρας μου ενώ η αδερφή μου έχει ονομάσει Γιάννη τον σκύλο της".

Κι όσο τέλος για το αν σκέφτεται να βγάλει και ελληνικό διαβατήριο για να αγωνίζεται ως κοινοτικός αφού χαμογέλασε αποκρίθηκε: " Γιατί όχι; Δεν είναι άσχημη ιδέα. Αυτό όμως που προέχει είναι να βοηθήσω τον Ηλυσιακό να πετύχει τον στόχο της παραμονής του στην Α1 και θα κάνω το παν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ