ΑΡΗΣ

Τσούπκοβιτς αλλιώς προβάδισμα σε Λι για Άρη

Τσούπκοβιτς αλλιώς προβάδισμα σε Λι για Άρη
Τσούπκοβιτς INTIME SPORTS

Ο τραυματισμός του Σλάβεν Τσούπκοβιτς στο Βουκουρέστι στη νίκη επί της Στεάουα για το Eurocup δεν φαίνεται να ισοδυναμεί και με την οριστικοποίηση της αντικατάστασής του στο ρόστερ του Άρη. Ο Δημήτρης Πρίφτη ωστόσο δεν βιάζεται με τον Τζέραλντ Λι να είναι πάντα ο βασικός υποψήφιος διάδοχός του.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δε δείχνει να βιάζεται για την αντικατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς, παρά τον τραυματισμό του στο Βουκουρέστι στη νίκη επί της Στεάουα για το Eurocup, με τον Τζέρλαντ Λι να είναι ο βασικός υποψήφιος διάδοχός του.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, με τις δηλώσεις του μετά την απόδραση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας έθεσε το πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόστερ. Μία λογική που έχει να κάνει ώστε το υπάρχων σύνολο να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί πως θα γίνει κίνηση με επιθυμία του να αποτελεί να γίνει άμεσα. Κι αυτό γιατί θα μπορέσει να εγκληματιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εν όψει του νοκ άουτ ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στον ΟΑΚΑ στις 27 Δεκεμβρίου. Και όχι μόνο. Αλλά και της συνέχειας σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Eurocup.

Επί του παρόντος ωστόσο δύο είναι τα ερωτηματικά που τίθενται για τον Πρίφτη. Το ένα έχει να κάνει με το αν θα αλλάξει άποψη και στην περίπτωση αυτή θα επιμείνει στην παραμονή του Τσούπκοβιτς παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος φόργουορντ από το απόγευμα της Τετάρτης στο Βουκουρέστι είναι τραυματίας. Κι αυτό γιατί όντας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας έχει μπει στο κλίμα της ομάδας όπως έδειξε αγωνιζόμενος στα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη. Αυτά με τη Νέα Κηφισιά για το πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το περασμένο Σάββατο στη Nick Galis Hall και τρεις μέρες μετά στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας κόντρα στη Στεάουα για το Eurocup. Δύο παιχνίδια που συνοδεύτηκαν με νίκη αλλά και με τον τραυματισμό του Τσούπκοβιτς.

Στα συν για τον Άρη είναι το γεγονός ότι το επόμενο διήμερο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ για να διεξαχθεί το εξ αναβολής παιχνίδι στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του Τσούκοβιτς ο διάδοχός του θα έχει περισσότερο χρόνο όσον αφορά την προσαρμογή του αφού θα έχει να κάνει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του. Αυτές που θα του επιτρέψουν να μάθει και τα συστήματα του Πρίφτη.

Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη θέλει ο διάδοχος του Τσούπκοβιτς να μπορέσει άμεσα να προσφέρει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια της χρονιάς. Αν όχι με το καλημέρα τόσο στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά και στο νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με φόντο την πρόκρισή του στο τελικό του θεσμού, όσο και στο Eurocup.

Στη λογική αυτή ο Τζέραλντ Λι παραμένει στην κορυφή της λίστας. Ο διεθνής Φιλανδός φόργουορντ μπορεί στη τελευταία του εμφάνιση... να μην φόρεσε τα καλά του, την περασμένη Τετάρτη στη νίκη του Άρη επί της Στεάουα στο Βουκουρέστι, δεν πτόησε τον Πρίφτη. Κι αυτό γιατί τον γνωρίζει πολύ καλά από τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας με την Φιλανδία στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Ο Λι άλλωστε και διαθέτει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Έλληνας τεχνικός και είναι προσιτός οικονομικά ώστε να μην διαταραχθεί η οικονομική ισορροπία με μία υπέρβαση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία του Άρη για το παιχνίδι της Τρίτης (15/12) με την Μπάνβιτ στη Nick Galis Hall, στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurocup που θα κρίνει και την πρωτιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στον Δ’ όμιλο, θα ξεκινήσει σήμερα στο παρκέ της Nick Galis Hall με δύο ερωτηματικά. Το ένα αφορά τον Τσούπκοβιτς που είναι εξαιρετικά αμφίβολος μετά το δυνατό χτύπημα που δέχθηκε στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης (9/12) στο Βουκουρέστι κόντρα στη Στεάουα. Κι όσο για το άλλο ακούει στο όνομα του Βασίλη Σίμτσακ που αντιμετωπίζει έναν πονηρό τραυματισμό στο πέλμα του και είναι επίσης ερωτηματικό η συμμετοχή του. Ενδεχόμενη δε απουσία τους θα σημαίνει πως οι Χάγκινς, Γουάιτ και Κοέν θα κληθούν να βγάλουν το 40λεπτο κόντρα στη Μπάνβιτ στις μάχες μέσα στις δύο ρακέτες στις θέσεις 4 και 5.

Κοέν: "Να συνεχίσουμε να είμαστε πεινασμένοι"

Ο Ισραηλινός φόργουορντ – σέντερ Τζέικ Κοέν τόνισε για την πρόκριση του Άρη στην επόμενη φάση του Eurocup, στους LAST-32, με τον ίδιο να έχει τη δική του συμβολή υπογράμμισε: "Το ειδικό στοιχείο αυτής της ομάδας είναι ότι έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και δεν αναφέρομαι μόνο στο ταλέντο. Στην ομάδα υπάρχουν παιδιά που παίζουν για τον διπλανό τους, δεν ασχολούνται με τα στατιστικά τους, είτε κάθονται στον πάγκο είτε είναι στο παρκέ, θέλουν να κερδίζουν. Ενδιαφέρονται για τον συμπαίκτη τους. Αυτό είναι το μεγάλο μπόνους αυτής της ομάδας".

Για την επίτευξη της πρόκρισης σχολίασε: "Όταν έγινε η κλήρωση και με το άκουσμα των ομάδων ξέραμε ότι είχαμε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε καλές ομάδες, αλλά από την αρχή είχαμε την αίσθηση ότι εφόσον παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε. Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να μας ικανοποιεί μόνο η πρόκριση, οφείλουμε να συνεχίσουμε. Αυτή την υποχρέωση έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας, αλλά και στον κόσμο που ήρθε κι εδώ για να μας υποστηρίξει. Είναι πραγματικά φοβερός", με τον Κοέν να κατέληξε λέγοντας: "Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πεινασμένοι".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ