ΑΡΗΣ

Ο Τσαϊρέλης στο Sport24.gr

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΡΗΣ / 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΡΗΣ / 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MOTIONTEAM

Ο ερχομός του Λευτέρη Σούμποτιτς συνδυάστηκε με εκτίναξη του χρόνου συμμετοχής του Μιχάλη Τσαϊρέλη με τον διεθνή σέντερ του Άρη να ήταν χθες από τους κορυφαίους της νίκης επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Κάτι που μπορεί να μην απεικονίζεται από την γλώσσα των αριθμών στο φύλλο της στατιστικής ωστόσο φάνηκε και με το παραπάνω στην εικόνα του αγώνα και στην συμβολή του στο τελικό 86-70 με το ροζ φύλλο αγώνα να αποτελεί κλειδί στο κυνήγι του καλύτερου πλασαρίσματος στο τέλος της κανονικής περιόδου εν όψει των πλέι οφ.

Επόμενο όμως ήταν και ο ίδιος όπως φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις του στο Sport24 να μην στάθηκε και να χάρηκε τόσο την σημαντική νίκη μπροστά στον προβληματισμό του ως αθλητή για το ότι έλαβε χώρα στις κερκίδες στο 9΄ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπή για περίπου 1,5 ώρα.

"Η νίκη μας επί του Ηρακλή ήταν πολύ σημαντική για την συνέχεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματός μας εν όψει των πλέι οφ. Σε ένα παιχνίδι που παρά το ότι έγινε είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίζαμε ότι και να γινότανε", τόνισε ο Τσαϊρέλης στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι και πρόσθεσε: "Είχαμε προετοιμαστεί ψυχολογικά όλη την εβδομάδα για να εμφανιστούμε έτοιμοι να τα καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη".

Για να εξηγήσει αναφερόμενος στην έδρα του Ηρακλή το Ιβανώφειο λέγοντας: "Ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση πηγαίνοντας να παίξουμε σε μία δύσκολη και θερμή έδρα όπως είναι το Ιβανώφειο. Ωστόσο και παρά το ότι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο φροντίσαμε να μην χάσουμε την συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι και να το τελειώσουμε πετυχαίνοντας τον στόχο μας".

Κι όσο για το ότι έγινε τόνισε: "Χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτά που έγιναν τα καταδικάζουμε όλοι και δυστυχώς πάνε πίσω στο μπάσκετ. Είναι αλήθεια ότι στην διάρκεια της διακοπής τέθηκε το θέμα να μην συνεχίσουμε το παιχνίδι αλλά τελικά πήραμε την απόφαση να μπούμε μέσα και να παίξουμε. Επαναλαμβάνω όμως πως το ότι έγινε είναι ντροπή και δεν πρέπει να γίνονται αυτά μέσα στα γήπεδα που θέλουνε γονείς να φέρουνε τα παιδιά τους αλλά και παίκτες που αγωνίζονται στο παρκέ να είναι και αυτοί γονείς. Που σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος που τους περιμένει σπίτι τους".

Για το αν όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η διακοπή λειτούργησε προς όφελος του Άρη δήλωσε: "Είναι αλήθεια ότι δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε για ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι. Στην συνέχεια όμως προσαρμοστήκαμε και απελευθερωθήκαμε αποδίδοντας όπως θέλαμε. Δεν ξέρω αν τελικά το ότι έγινε μας βοήθησε ή όχι αφού πιστεύω ότι θα βελτιώναμε έτσι και αλλιώς την απόδοσή μας.

Σε ένα παιχνίδι όπου στην διάρκεια της προετοιμασίας μας είχαμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε που όπως φάνηκε μας δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο. Όσο για την απόδοσή μας μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος ίσως να είχε να κάνει και με το άγχος μας αφού θέλαμε πάση θυσία να πάρουμε την νίκη εν όψει της συνέχειας".

Αναφερόμενος στην συνέχεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουνε πριν την έναρξη των πλέι οφ είπε: "Στόχος μας στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούνε είναι να κάνουμε το απόλυτο ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση εν όψει των πλέι οφ που θα ακολουθήσουνε χωρίς να έχουμε σημαδέψει κάποια θέση την στιγμή αυτή. Όπως και να έχει όμως αυτό που θέλουμε είναι από εδώ και στο εξής να καλύψουμε το χαμένο μας έδαφος από ήττες που κάναμε και δεν θα έπρεπε στο κυνήγι της 3ης θέσης που παραμένει πάντα ο στόχος μας".

Όσο για τον ερχομό του Λευτέρη Σούμποτιτς και το τι έχει αλλάξει στον Άρη εκτός από την έλευση του Μπρένταν Ουίντερς αντί του Πι Τζέι Τάκερ που έφυγε χωρίς να ενημερώσει για τις ΗΠΑ και του Έντιν Μπάβτσιτς αντί του Ντέγιαν Μπορόβνιακ που έλυσε το συμβόλαιό του για να μετακομίσει στην Γκραν Κανάρια;

Ο Τσαϊρέλης δεν έκρυψε πως: "Φρόντισε από την πρώτη κιόλας προπόνηση να αλλάξει την φιλοσοφία της ομάδας ρίχνοντας περισσότερο το βάρος στην άμυνα και με τον τρόπο αυτό δεν επηρεαστήκαμε από τις αλλαγές παικτών που υπήρξανε. Τόσο του Τάκερ όσο και του Μπορόβνιακ με τους Ουίντερς και Μπάβτσιτς όπως φάνηκε να μην είχαμε πρόβλημα στην προσαρμογή τους με σημαντικό ρόλο σε αυτό το άριστο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μεταξύ όλων των παιδιών με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ δεμένοι".

Κι όσο τέλος για την δική του άνοδο στην απόδοσή του επί της παρουσία του Σούμποτιτς που δείχνει να τον εμπιστεύεται σαφώς περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του Σαρόν Ντρούκερ ο διεθνής σέντερ του Άρη παραδέχθηκε ότι: "Πιστεύω ότι μέχρι τον ερχομό του κ. Σούμποτιτς δεν είχα την κατάλληλη αυτοπεποίθηση. Με τον τρόπο παιχνιδιού του όμως αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει φροντίζω να βοηθάω μέσα από την απόδοσή μου την ομάδα δίνοντας κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ τον καλύτερό μου εαυτό".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ