ΑΡΗΣ

Μεγαλομέτοχος ο Λάσκαρης

Μεγαλομέτοχος ο Λάσκαρης
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει ως στόχο να αποκτήσει το 90% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης και με την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, πέτυχε να αυξήσει το 41% σε 56%. Δεδομένη η παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη. Ερωτηματικό του Βεζένκοφ.

Στόχος του Νίκου Λάσκαρη είναι να αποκτήσει το 90% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης και με την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, πέτυχε να αυξήσει το ποσοστό του από 41% σε 56%.

Πρόθεση με την έλευσή του ήταν να πάει το 41% στο 90%, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει σε βάθος χρόνου και σε πρώτη φάση αυτό αυξήθηκε σε 56%. Η ουσία είναι ότι αποτελεί πλέον και τυπικά τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης αφού κατέβαλλε τα χρήματα που απαιτούνται για να προσθέσει ένα 15% στο ήδη υπάρχον 41% που είχε ήδη στην κατοχή του.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε στην συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος του τελευταίου παιχνιδιού της χρονιάς αυτού με τον ΠΑΟΚ στο "Nick Galis Hall" για τον τέταρτο μικρό τελικό της σειράς των playoffs.

Κι όσο για το υπόλοιπο ποσοστό, το 10% κατέχει ο Ερασιτέχνης Άρης βάση νόμου ενώ το υπόλοιπο 34% είναι στην κατοχή της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και το οποίο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καταλήξει και αυτό στον Λάσκαρη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πλέον απομένει να φανεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Άρη. Ο Δημήτρης Πρίφτης στην Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του χθεσινού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ δεν έκρυψε πως με την παρουσία της ομάδας στην πρώτη τετράδα ενεργοποιήθηκε όρος του συμβολαίου του. Δεν έκρυψε μάλιστα και το "θέλω" του κάνοντας λόγο ωστόσο και για την ανάγκη μίας συνάντησης.

Στην χθεσινοβραδινή διοικητική συνάντηση ωστόσο εκφράστηκε η επιθυμία της παραμονής του Πρίφτη στην άκρη του πάγκου του Άρη και την νέα αγωνιστική περίοδο. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα πρέπει να οριστεί το μπάτζετ και το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπάρχοντες παίκτες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει και μία πρώτη συζήτηση από τώρα για επέκταση του συμβολαίου του για ακόμα έναν χρόνο. Κάτι που φανερώνει την διάθεση της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του Λάσκαρη να επενδύσουν πάνω στον Πρίφτη.

Από τους υπάρχοντες παίκτες, το μεγάλο ερωτηματικό για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αποτελεί η παραμονή του διεθνή Βούλγαρου φόργουορντ Αλέξανδρου Βεζένκοφ . Χθες μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ο Λάσκαρης είχε μία πρώτη γνωριμία σε τετ α τετ με τον εκπρόσωπό του Νίκο Λώτσο. Ο Λάσκαρης μπορεί να επιθυμεί την παραμονή του Βεζένκοφ, στο συμβόλαιό του όμως υπάρχει όρος ρήτρας αποδέσμευσης 250.000 ευρώ και ο ίδιος επιθυμεί την υπογραφή νέου συμβολαίου, αν και το τρέχον με την ΚΑΕ Άρης λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Ακόμη μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει και η παρουσία ή όχι του Άρη στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω της εξασφάλισης wild card από την κατάκτηση της 4ης θέσης της τελικής κατάταξης. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει αφού πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε FIBA και Euroleague.

Τέλος ο Λάσκαρης επιθυμεί να υπάρχει άριστη συνεργασία και τακτοποίησης ανοιχτών οικονομικών θεμάτων με το Κράτος αλλά κυρίως με την Εφορία. Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του νέου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης, θέλει εντός ενός χρόνου να εξοφλήσει τις οφειλές της εταιρείας προς την Εφορία, αυτές που υπάγονται στο άρθρο 99 αλλά και αυτές που είναι εκτός του συγκεκριμένου άρθρου. Ένα ποσό που ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ