ΑΡΗΣ

Κάλεσμα Αλεξανδρή στον κόσμο

Κάλεσμα Αλεξανδρή στον κόσμο

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κάλεσε τον κόσμο του Άρη να δώσει δυναμικό παρών στο Αλεξάνδρειο κόντρα στην Κίμκι την Τρίτη (17/1, 7.45μ.μ.), ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας για νίκη

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αφού έπλεξε το εγκώμιο της Κίμκι ξεκαθάρισε πως ο Άρης θέλει τρεις νίκες στα ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια του για να έχει ελπίδες πρόκρισης και να βρίσκεται κοντά σε μία μεγάλη πετυχημένη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

"Είναι ίσως από τις δυνατότερες ομάδες στον ευρωπαϊκό χώρο, με πολύ καλό ρόστερ και μεγάλο προϋπολογισμό. Πιστεύω ότι τουλάχιστον την επόμενη χρονιά θα παίζει Ευρωλίγκα", υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και συνέχισε:

"Ήταν από τα πιο δύσκολα σκάουτινγκ που κάναμε. Έπρεπε να διαβάσουμε το παιχνίδι τους και να αναλύσουμε τους παίκτες. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και ζήτησα από τα παιδιά να είναι ανταγωνιστικοί. Ακόμα θέλω να πιστεύω ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι έντονη και πολυπληθής. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε τρεις νίκες στο Παλέ θα είμαστε κοντά στο να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη επιτυχία".

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν αδύνατα σημεία στο παιχνίδι της Κίμκι υπογράμμισε: "Δεν είδαμε κάποιο αδύνατο σημείο. Σε τέτοιες ομάδες με τόσο καλούς παίκτες, πρωταρχικός στόχος είναι να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους και να τους κάνουμε να σκεφτούν. Ήταν πολύ καλή ομάδα το 2003. Βέβαια και εμείς είχαμε άλλη ομάδα με πιο έμπειρους παίκτες".

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την επίδραση που θα έχει στην ομάδα του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε: "Πάντα οι ήττες όταν έρχονται με αυτό τον τρόπο αφήνουν κάτι. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά γιατί δεν έχουν πολλές εμπειρίες, όπως επίσης προσπαθήσαμε να τους κάνουμε να ξεπεράσουν την εμπειρία που είχαν με τον Παναθηναϊκό".

Τσαλδάρης: "Να κάνουμε καλή αρχή"

Το σύνθημα για να κάνει ο Άρης μία καλή αρχή στη β' φάση της διοργάνωσης έδωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης ο οποίος με δηλώσεις του μετά το τέλος της προπόνησης τόνισε πως θα είναι σημαντική η νίκη στην πρεμιέρα για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

"Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και κάθε πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό. Ο πρώτος αγώνας κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι καθοριστικός και ορίζει την τύχη που θα έχεις στον υπόλοιπο θεσμό", σχολίασε ο Τσαλδάρης και συνέχισε:

"Από την εμπειρία μου στον Άρη, όποτε είχαμε καλό ξεκίνημα, είχαμε ανάλογη πορεία στη συνέχεια. Σημαντικό παιχνίδι για εμάς θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή για να αυξήσουμε τις δυνατότητες μας να περάσουμε.

Βάσει ρόστερ και ονόματος η Χίμκι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά όλες οι ομάδες έχουν και αδύνατα σημεία. Σαφώς και η Κίμκι έχει και θα κοιτάξουμε να χτυπήσουμε σε αυτά ώστε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε το παιχνίδι και να κάνουμε καλή αρχή".

Αναφορικά με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, σχολίασε: "Οι σκέψεις τελειώνουν μόλις τελειώσει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς γιατί το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ κοντά. Η ομάδα είναι γεμάτη ενέργεια και με θέληση για να κερδίσει".

Βεργίνης: "Νίκη για να κάνουμε σημαντικό βήμα"

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης στάθηκε στο πόσο καλή ομάδα είναι η Κίμκι, λέγοντας: "Είναι μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας με καλούς παίκτες και προπονητή. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Για εμάς είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρας μας και θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση.

Τρέχει στον αιφνιδιασμό σημείο που πρέπει να τους περιορίσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν δεν τους βγάλουμε από το γρήγορο ρυθμό τους, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αύριο θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ