ΑΡΗΣ

Η κριτική των παικτών του Άρη στον τελικό

Η κριτική των παικτών του Άρη στον τελικό

Ο Μάικλ Τζένκινς και ο Γοιυίλ Κάμινγκς τα έδωσα όλα στον τελικό για τον Αρη, δεν ήταν όμως αρκετοί για να δώσουν την κούπα στην ομάδα τους, απέναντι στον Παναθηναϊκό,

Ο Αρης έμεινε μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, αφού δεν είχε πολλούς παίκτες ικανούς να βοηθήσουν στην επίθεση. Ο Μάικλ Τζένκινς και ο Γοιυίλ Κάμινγκς το πάλεψαν όσο μπορούσαν, δεν είχαν όμως ανάλογη συμπαράσταση από την υπόλοιπη ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο.

11. Μάικλ Τζένκινς (βασικός, 12 πόντοι, 4/ 7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ σε 22:29)

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, έβαλε... φωτιά στο Αλεξάνδρειο και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον ΑΡΗ. Αν η ομάδα του ολοκλήρωνε την ανατροπή θα ήταν υποψήφιος για τον τίτλο του πολυτιμίτερους, δεν είχε όμως συμπαράσταση από τους υπόλοιπους, πλην Κάμινγτκς. Οπως και να έχει, τη δουλειά που του αναλογούσε την έκανε σε μεγάλο βαθμό, με τους 12 πόντους που πέτυχε και τα 6 ριμπάουντ που πήρε. Είχε 15 στην αξιολόγηση.

12. Γουίλ Κάμινγκς (βασικός, 20 πόντοι, 7/13 εντός παιδιάς σε 28:25)

Μαζί με τον Τζένκινς ήταν οι κορυφαίοι του Αρη. Είχε 15 στην αξιολόγηση και με δικό του τρίποντο η διαφορά μειώθηκε στους 5, στα μέσα της τελευταάις περιόδου. Πάλεψε όσο μπορούσε στα 28:25 που αγωνίστηκε, είχε 20 πόντους με 5/8 δίποντα και 2/5 τρίποντα, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά περισσότερα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.

28. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (βασικός, 2 πόντοι, 0/3 εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ, σε 21:31)

Ηθελε πολύ να παίξει καλά, αλλά δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σκόραρε με 2/2 βολές, πήρε 5 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, αλλά μέχρι εκεί. Το 2 δίπλα στην αξιολόγησή του σε 21:31 λεπτά συμμετοχής δείχνει και το ότι δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στον τελικό, αφού είχε 0/3 δίποντα, ενώ δεν σούταρε τρίποντο.

33. Βασίλης Καββαδάς (βασικός, 6 πόντοι, 3/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 13 λεπτά)

Αρχισε καλά το ματς, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο 26 χρονος σέντερ έμεινε 13 λεπτά στο παρκέ, έβαλε 6 πόντους, έκανε 3 τάπες και πάλευε μέσα στη ρακέτα. Ισως να έπρεπε να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο, αλλά ο Πρίφτης προτίμησε διαφορετικά σχήματα και γι αυτό τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο.

34. Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς (2 πόντοι, 1/6 εντός παιδιάς, 3 λάθη, σε 12:58)

Ο Σέρβος δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του τελικού και γι αυτό έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο. Η προσφορά του φαίνεται από την βαθμολογία του (-2), αλλά και από τα 1 στα 6 σουτ (0/3 τρίποντα) εντός παιδιάς. Δεν πήρε ριμπάουντ, έκανε 3 λάθη, με άλλα λόγια δεν βοήθησε σε κανένα σημείο τον Αρη. Αν ήταν καλός, ίσως η ομάδα του να είχε μεγαλύτερη τύχη στον τελικό.

0. Τζάστιν Τζάκσον (2 πόντοι, 1/2 δίποντα σε 12:38)

Ο Αμερικανός δεν μπήκε ούτε αυτός σε ρυθμούς... τελικού και ο Αρης δεν πήρε καθόλου βοήθεια. Τουλάχιστον δεν ήταν στο... μείον, όπως ο Ντραγκίσεβιτς. Δεν αποκτήθηκε πάντως για να προσφέρει 2 πόντους και 2 ριμπάουντ στο πιο μεγάλο ματς της χρονιάς. Κακώς έκοψε χρόνο από Καββαδά και Σίμτσακ, που μάλλον άξιζαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

4. Βασίλης Ξανθόπουλος (0 π., 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, σε 19:26)

Ο 33χρονος πλέι μέικερ τα έδωσε όλα, όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει στον ΑΡΗ. Ο Πρίφτης τον εμπιστεύτηκε, αλλά ο Ξανθόλους πήρε μόνο 3 ριμπάουντ. Δεν σκόραρε, δεν έδωσε ασίστ, δεν έκανε κλέψιμο. Συνολικά η παρουσία του ήταν αρνητική, γι αυτό και το -1 στην αξιολόγηση.

9. Μιχάλης Τσαϊρέλης (9 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ)

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, ουσιαστικά τα δικά του τρίποντα κράτησαν τον Αρη στη διεκδίκηση του ματς. Είχε 9 πόντους με 2/3 τρίποντα και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε στο παρκέ 27 λεπτά, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής από τους υπόλοιπους ψηλούς. Δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια η παρουσία του και στο δεύτερο ημίχρονο, γι αυτό και τελείωσε το ματς με 3/9 εντός παιδιάς και 2 λάθη. Ηταν, πάντως, ο μόνος που ακολούθησε τους Τζένκινς και Κάμινγκς.

13. Θοδωρής Ζάρας (0 πόντοι, 0/2 εντός παιδιάς, σε 9:45)

Μπήκε για να δώσει λύση με το μακρινό σουτ, αλλά δεν το έκανε. Είχε 0/2 τρίποντα, είχε και 0/2 βολές και στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε δεν βοήθησε καθόλου τον Αρη. Η προσφορά του ήταν μία ασίστ και ένα κλέψιμο, αλλά η ομάδα του περίμενε κυρίως σκοράρισμα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Και δεν τα κατάφερε ο Ελληνας γκαρντ.

16. Σπύρος Μούρτος (2 πόντοι, σε 11 δευτερόλεπτα)

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τον εμπιστεύεται στα τελευταία ματς, γι αυτό και τον άφησε στο παρκέ 11 δευτερόλεπτα. Οι 2 πόντοι που πέτυχε έχουν να κάνουν με το αυτοκαλάθι του Κέι Σι Ρίβερς, διότι είναι ο αρχηγός του Αρη. Βέβαια στον αρχηγό της πεντάδας έπρεπε να χρεωθεί, αλλά μάλλον στη στατιστική υπηρεσία δεν το γνώριζαν.

17. Βασίλης Σίμτσακ (4 πόντοι, 2/2 δίποντα σε 6 λεπτά)

Επαιξε μόλις 6 λεπτά, άδικα από κάθε άποψη. Διότι πρόλαβε σε αυτό το διάστημα να έχει 4 πόντους με 2/2 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και συνολικά έδωσε 8 στην αξιολόγηση. Ηταν ο γνωστός μαχητής, μάλλον έπρεπε να μείνει πολύ περισσότερο μέσα στο γήπεδο σε αυτόμ τον τελικό.

22. Τζαμόν Γκόρντον (0 πόντοι με 0/4 εντός παιδιάς σε 26:21)

Εμφανώς ανέτοιμος, προερχόταν από τραυματισμό, αλλά ο Πρίφτης τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Γι αυτό και τον άφησε στο παιχνίδι για 26 λεπτά. Είχε 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα και η συνολικά του προσφορά ήταν 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ούτε καν μία ασίστ. Κι αυτός ίσως να πήρε περισσότερο χρόνο απ ό,τι του αναλογούσε, κυρίως λόγω άμυνας.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ