ΑΡΗΣ

"Εξάδα μέχρι τέλους"

"Εξάδα μέχρι τέλους"

Ο Κώστας Χαρίσης έφθασε τα 1.000 ριμπάουντ στη Basket League ΟΠΑΠ, το Σάββατο (22/3) στη νίκη του Άρη στα Ιλίσια, όπου τα "χιλιΑΡΗΣε" η ομάδα του και μιλά στο sport24.gr.

Ο Κώστας Χαρίσης έγραψε την δική του ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό των Ιλισίων στη νίκη του Άρη επί του Ηλυσιακού καθώς έφθασε τα 1.000 ριμπάουντ στην Α1.

Ο 35χρονος σέντερ έφτασε τα 217 παιχνίδια του στην Α1 έχοντας ξεκινήσει την παρουσία του σε αυτήν από το 1998 με τον Παπάγου και το Σάββατο χρειαζόταν 7 ριμπάουντ για να φθάσει τα 1.000 στην καριέρα του. Όπως και έγινε με τα 7 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε.

Συγκεκριμένα ο Χαρίσης έχει καταφέρει να μαζέψει αυτά τα 1.000 ριμπάουντ στην Α1 ως εξής: 1998-99 Παπάγου 13 ριμπάουντ 13 παιχνίδια,2003-04 Ολυμπιακός 16 ριμπάουντ 8 παιχνίδια, 2006-07 Ολυμπιάδα Πατρών 156 ριμπάουντ 25 παιχνίδια, 2007-08 ΑΕΚ 20 ριμπάουντ 9 παιχνίδια, 2008-12 Κολοσσός 548 ριμπάουντ 114 παιχνίδια και 2012-14 Άρης 247 ριμπάουντ 48 παιχνίδια.

Το σίγουρο είναι πως ο Χαρίσης πρόκειται να ξεπεράσει τα 1.000 ριμπάουντ με τον Άρη σε κάποιο από τα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου κι ενώ έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και για την επόμενη μετά το διετές που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι.

Πώς όμως αντιμετώπισε ο έμπειρος σέντερ το ότι έφθασε τα 1.000 ριμπάουντ στην Α1 το περασμένο Σάββατο; « Χαίρομαι γιατί είναι κάτι που δεν το έχουνε καταφέρει και πολλοί και αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα χρόνια κάνω καλά την δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω», ήταν το πρώτο του σχόλιο στο Sport24.gr και συνέχισε: «Το σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας».

Κι όσον αφορά για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» που έχουνε τα ριμπάουντ ο Χαρίσης είχε να δώσει την δική του εξήγηση λέγοντας: «Είναι για καλό σκοπό αφού κάθε ένα που μαζεύεις είναι για το καλό της ομάδας σου ώστε να την βοηθήσεις να φθάσει στη νίκη». Σχετικά δε για το ότι το ρεκόρ αυτό ήρθε παραμονές των 100ων γενεθλίων του Άρη, που είναι αύριο σχολίασε: «Είναι κάτι πολύ όμορφο και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας σε αυτό το χρονικό σημείο της ιστορίας της. Δυστυχώς όμως η χρονιά δεν κύλησε ευχάριστα για την ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό το γνωρίζουνε πολύ καλά οι φίλαθλοι της ομάδας. Όσο για μένα είναι τιμή μου που είμαι μέλος του Άρη σε αυτό το χρονικό σημείο έχοντας ζήσει πέρσι το παιχνίδι προς τιμή του Νίκου Γκάλη και θα ζήσω και την γιορτή για τα 100 χρόνια. Συνηθίζω να ταυτίζομαι με την ομάδα όπου αγωνίζομαι και στον Άρη αισθάνομαι ότι έχει συμβεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Έχω ζήσει τι σημαίνει Άρης, γνωρίζοντας το ένδοξο παρελθόν του ενώ έχω γνωρίσει και την μεγάλη δυναμική του κόσμου του».

Για τη νίκη του Σαββάτου επί του Ηλυσιακού στο κλειστό των Ιλισίων όπου με τα εφτά αμυντικά του ριμπάουντ έφθασε τα 1.000 είπε: « Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Ηλυσιακό γιατί λόγω της μοίρας του πρωταθλήματος φαίνεται πως τον καταδικάσαμε μετά από την νίκη μας. Σε ένα παιχνίδι όπου φροντίσαμε να παρουσιαστούμε σωστά διαβασμένοι όπως φάνηκε και μετά από την κοιλιά που κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Είχαμε την αντίδραση που έπρεπε και με σκληρή άμυνα τρέξαμε ένα σερί 0-18 δείχνοντας την απαιτούμενη συγκέντρωση και διορθώνοντας κάποια θεματάκια που είχαμε παρουσιάσει στην επίθεσή μας. Σε ένα παιχνίδι που για ακόμη μία φορά η άμυνα που παίξαμε και στα 40΄ αποτέλεσμα το κλειδί για την νίκη μας που συνεχίζει να μας κρατάει μέσα στον στόχο μας».

Με τον στόχο του Άρη στις εναπομείναντες τέσσερις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου να είναι: « Ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς μας ήταν να βρεθούμε στην πρώτη εξάδα και ποτέ δεν τέθηκε θέμα παραμονής μέσα στα αποδυτήρια γνωρίζοντας τις ικανότητές μας. Θέλαμε να είμαστε στα πλέι οφ και θα κοιτάξουμε να είμαστε όπως ακόμη και στην πρώτη εξάδα φροντίζοντας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο».

Ο Χαρίσης παραδέχθηκε σε εκείνο το σημείο πως: «Ο στόχος της παρουσίας μας στην πρώτη εξάδα θα ήταν ακόμη πιο εφικτός αν δεν είχαμε χάσει τόσα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Όπως είναι αυτά με τους Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο στην έδρα μας αλλά και τα Τρίκαλα εκτός έδρας». Παρόλα αυτά θεωρεί: «Ακόμη και τώρα μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Λάθη που έχουνε να κάνουνε ότι όταν η ομάδα χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι είχε πολλά νέα παιδιά και χωρίς μεγάλη εμπειρία στην Α1 αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά. Στοιχείο που συνεχίζει να υπάρχει όπως και ότι η ταχύτητά μας συνεχίζει να παραμένει ένα από τα βασικά μας όπλα».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μετά την πρόκριση επί του Πανιωνίου στον τελικό του Κυπέλλου με τον Μίλαν Μίνιτς να διαδέχθηκε τελικά τον Βαγγέλη Αγγέλου μετά από τρία παιχνίδια παρουσίας του Παρασκευά Μουρατίδη είπε: «Κάθε αλλαγή σίγουρα επηρεάζει αφού αλλιώς είχε στηθεί η ομάδα το καλοκαίρι με τον καθένα παίκτη να είχε αποκτήσει τον ρόλο του. Όπως και να έχει στην πορεία η ομάδα διατήρησε τα βασικά της στοιχεία και πλέον όπως είπαμε πάμε για να πετύχουμε την παρουσία μας εκτός από τα πλέι οφ στην πρώτη εξάδα κυνηγώντας τον ΚΑΟΔ. Θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι από τα τέσσερα που απομένουνε να το κερδίσουμε, μπορούμε να κάνουμε το απόλυτο και στο τέλος θα δούμε».

Για την παρουσία του Άρη στον φετινό τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο κόντρα στον Παναθηναϊκό και τα οφέλη του παρά την απώλειά του ο Χαρίσης υποστήριξε: « Μόνο θετικά μπορεί να έχει για τον Άρη και συνολικά για την προσπάθεια που γίνεται η παρουσία μας στον τελικό με μόνο άσχημο το δεύτερό μας ημίχρονο. Και το ότι δεν αντιδράσαμε όπως θα έπρεπε μετά την επιστροφή μας από τα αποδυτήρια απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Σχετικά με την προσπάθεια που αναφέρθηκε εξήγησε: «Η απαγόρευση από την FIBA που είχε η ομάδα να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες παίκτες να αποδείξουνε το τι μπορούνε να κάνουνε ανταποκρινόμενοι στο βάρος της φανέλας του Άρη. Κάτι που θα κληθεί να γίνει και το καλοκαίρι ξανά αν δεν ξεπεραστεί το εμπόδιο της FIBA. Θεωρώ όμως ότι είναι καλό και για την ομάδα του Άρη αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα».

Επί προσωπικού έχοντας φθάσει πλέον στα 35 κι έχοντας και συμβόλαιο και για του χρόνου με τον Άρη ο Χαρίσης επισήμανε: «Όσο με βοηθάει το σώμα μου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό όπως αυτά τα δύο χρόνια στον Άρη και του χρόνου».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ