ΑΡΗΣ

Δαμιανίδης: "Πάνω από όλους είναι ο Άρης"

Δαμιανίδης: "Πάνω από όλους είναι ο Άρης"
INTIME SPORTS

Για τον Άρη, αλλά και το συμβάν με τον Ντομινίκ Τζέιμς μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Άρης FM" για την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο συμβάν με τον Ντομινίκ Τζέιμς.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε:

" Έχω τονίσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις πως ο Αρης είναι σε μια πολύ δύσκολη φάση, ειδικότερα από το 2009 που υπήρχε πρόβλημα από την αποχώρηση του κ Τζεβελέκη, αλλά και με την υπόθεση Παπανικολάου, καθώς μέσα από αυτό δεν θα μπορούσε να ανοίξει τα γραφεία του.

Η ομάδα έχει βέβαια φέτος καλή πορεία στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, γιατί πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί. Στο διοικητικό πρέπει να βρεθεί λύση".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Ακούγεται ότι υπήρχε μία πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή ή ότι ο Δαμιανίδης δε φεύγει. Δε γνωρίζουν την αλήθεια όσοι τα λένε. Έχω ζητήσει την έκτακτη ΓΣ της Λέσχης ώστε μεγάλο μέρος των Αρειανών να ενημερωθεί. Εκεί θα μπορέσουμε να πούμε κάποια πράγματα.

Το Σάββατο είχαμε μία συνάντηση με τους μετόχους, το προεδρείο της Λέσχης και εγώ, ώστε να βρεθεί από μηδενική βάση μία λύση, και κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να μεταβιβαστεί το μάνατζμεντ της ομάδος, ενώ σήμερα υπάρχει και μία συνάντηση του κ. Γεωργούλη με τον Γιάννη Γρανούζη. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που δυστυχώς δε γνωρίζουν την αλήθεια ή θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν. Αν χρειαστεί και νωρίτερα από τη ΓΣ θα παραχωρήσω μία συνέντευξη Τύπου για να μπορέσω να εξηγήσω ορισμένα πράγματα.

Δεν ισχύουν αυτά που λένε και που ακούγονται πως έχω τα δισεκατομμύρια. Αυτές τις τραγικές μέρες οικονομικά ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι αυτός που θα δεχτεί τα πυρά. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης του Αρη, δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Αυτό που παρουσιάζεται έχει αρκετά ερωτηματικά, για ποιο λόγο δηλαδή παρουσιάζεται έτσι ο Γιάννης Δαμιανίδης.

Η ΚΑΕ τότε είχε παραδοθεί από μένα προσωπικά χωρίς χρέη και μεταφέρθηκε στην εταιρία που έχουν Αρειανοί φίλοι και λέγεται Αρης ΚΑΕ 2003, μία εταιρία με μετοχές που υπάγεται στο Υπουργείο Εμπορίου και όλα γίνονται κανονικά".

Έπειτα μίλησε για το συμβάν με τον Ντομινίκ Τζέιμς: " Την Κυριακή το βράδυ κάλεσα όλους τους παίκτες στα γραφεία της ομάδας. Μέχρι και από το ραδιόφωνο του ΑΡΗ ειπώθηκε ότι ο Τζέιμς έφυγε γιατί ήταν απλήρωτος. Όταν λέγονται τέτοια πράγματα καταλαβαίνετε πόσο έχει απαξιωθεί το μπάσκετ. Όταν ένας παίκτης έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με ΚΑΕ με όρους και κατά παραβίαση αυτών φεύγει, το φταίξιμο είναι του Τζέιμς.

Πέρυσι είχαμε ένα αθλητή που αγωνίζεται φέτος στην Ευρωλίγκα, τον Πι Τζέι Τάκερ, ο οποίος έφυγε. Ο ΑΡΗΣ κατήγγειλε το συμβόλαιό του στη FIBA. Έκανε συμφωνία με τον παίκτη και τον μάνατζερ του ζητώντας 50.000 ευρώ τις οποίες μέσα στο Μάρτιο θα πληρωθεί. Στην Ευρώπη δε μπορεί να φεύγει ένας παίκτης και να πηγαίνει κάπου αλλού χωρίς λόγο.

Ένας από τους παίκτες που τοποθετήθηκε δυναμικά στη συνάντηση της Κυριακής ήταν ο Τζέιμς. Έχει τοποθετηθεί σε όλα τα μέσα, στις κάμερες, λέγοντας πως νιώθει ότι τον αγαπάει ο κόσμος, η πόλη και δεν παίζει για τα χρήματα. Ακούγοντας τους μάνατζέρ του έκανε ένα τεράστιο σφάλμα φεύγοντας. Και ο Τάκερ, που έφυγε με την αλλαγή προπονητή, και ο Τζέιμς, φεύγουν από μία κατάσταση που έχει κάποια προβλήματα και ενώ τα ξεπερνάνε τα περισσότερα φτάνουν σε ένα τοίχος που δε μπορούν να ξεπεράσουν και ψάχνουν διέξοδο. Την Κυριακή το βράδυ μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες του τοποθετήθηκε.

Ο Αρης πλέον ενημέρωσε τους αρμόδιους και κινείται νομικά. Επίσης η ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει δεν έχει ζητήσει την ελευθέρας του. Το συμβόλαιο το έχει με τον καλαθοσφαιριστή. Στο συμβόλαιο δεν υπάρχει κάποιος όρος για αυτό. Για μανατζερικά δεν έμεινε παίκτης ελεύθερος και η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση. Η ΚΑΕ έχει έρθει σε αλληλογραφία με όλους τους μάνατζερ και έχει έρθει σε συμφωνίες για το πώς θα πληρώσει αυτά τα χρήματα. Ουδέποτε αρνήθηκε ο ΑΡΗΣ ότι θα πληρώσει τους μάνατζερ του.

Ο κόουτς έχει μία τεράστια πίεση. Είναι ορισμένα πράγματα που γνώριζε και κάποια που στη συνέχεια που είδε. Η κάθε αντίδραση του ανθρώπου έχει να κάνει και με την προσωπικότητά του. Αυτά πίστεψε και αυτά είπε. Τοποθετήθηκα και για τις δηλώσεις του προπονητή. Ο Αρης έπαιξε δύο παιχνίδια με 10.000 κόσμο, με Παναθηναϊκό και Κίμκι και λέει ότι δε λειτουργεί η ομάδα όπως πρέπει.

Νιώθει απομονωμένος όχι από τον Γιάννη Δαμιανίδη ο οποίος είναι δίπλα του, γιατί στηρίζει όχι τον ίδιο αλλά την ομάδα όσο κανένας άλλος. Έφερε 3 παίκτες που ζήτησε το τεχνικό τιμ, τον Τζέιμς τον Ντέιβις και τον Τσαλδάρη, γιατί τα χρήματα του Τσαλδάρη δεν τα υπολόγιζε στην αρχή της χρονιάς. Ο μεν Τσαλδάρης είναι χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Ο Ντέιβις παίζει χρόνια στην Ευρώπη. Ο Τζέιμς ήταν ένας παίκτης ο οποίος έπαιξε πέρυσι στο Eurocup".

Ο πρόεδρος του Άρη δήλωσε στη συνέχεια: " Στις δεσμεύσεις όλοι, από το καλοκαίρι έχουν τοποθετηθεί, όλοι οι φορείς που ήταν κοντά στην ομάδα τα πράγματα που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα δεν ξέρω. Δεν έχω εκδώσει δύο ανακοινώσεις ότι θα καλύψω το τεχνικό τιμ. Όταν ένα κομμάτι ενεργό τοποθετείται και εμφανίζεται και υπάρχει συσπείρωση, υλική και ηθική, και στη συνέχεια δεν εφαρμόζεται δημιουργείται πρόβλημα.

Το πρόβλημα του Αρη παρουσιάστηκε στην πώληση Παπανικολάου, υπήρχε κόσμος που λέγανε δεν ξέρουμε που πάνε τα χρήματα από τις πωλήσεις. Ο Αρης έχει μετόχους, λογιστήριο και είναι κατατεθειμένα όλα. Και που πήγαν τα χρήματα και όχι μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικό. Εμφανίζεται ότι μόνο κακά πράγματα γινόντουσαν από την ειδική εκκαθάριση και έπειτα.

Ο Αρης διοικήθηκε από ανθρώπους γεννημένους μέσα στον Αρη. Δεν πιστεύω ότι θέλανε να τη βάλουνε ‘μέσα’ την εταιρία και να παρουσιάζονται ότι έγιναν τα χρέη από Δαμιανίδη Τζεβελέκη, ΓΕΝΕΣΣΙΣ κτλ. Τότε δεν υπήρχε λύση. Γιατί κανένας δε λέει ότι για να περάσει ο νόμος 12.000 κόσμος βγήκε στη ΧΑΝΘ, ο SUPER-3, ο Α.Σ. πίεσαν να περάσει ο νόμος ειδικής εκκαθάρισης, ποιος ενδιαφέρθηκε; Το 2003. Ποιος; Που είναι όλοι αυτοί που σήμερα όπως και τότε έκαναν κριτική;

Μεταφέρθηκε η ομάδα στον κ. Τζεβελέκη έβαλε χρήματα, έκανε σωστές επιλογές και έκανε λάθη. Ο ΑΡΗΣ από τότε πήρε ένα κύπελλο Ελλάδος, του κλάπηκαν 2 κύπελλα, έπαιξε Ευρωλίγκα, πήρε wild card, τότε όλοι αυτοί που λένε ο Αρης πάνω απ’ όλα, δε το βλέπω. Το 2009 που ζήτησα να φύγω κάποιοι με παρακάλεσαν να μείνω και εγώ τον κ. Τζεβελέκη να επιστρέψει.

Είμαι ο μόνος που παραμένω για να είναι το τμήμα έτσι όπως είναι μέσα στην κρίση, και δε το λέω αλαζονικά. Για ποιο λόγο δε φεύγει ο Δαμιανίδης αναρωτιούνται μερικοί. Εδώ υπάρχει μία ομάδα που είναι της καρδιάς μας και μας έχει δώσει τόσες χαρές και την έχουμε πάνω από το κεφάλι μας. Έχω τοποθετηθεί για την πρόταση και υπάρχουν καταγεγραμμένα τα λεγόμενά μου στον Τύπο.

Αν η προσπάθεια του προεδρείου της Λέσχης επιτύχει, προέτρεψα και τον Λευτέρη Αρβανίτη, να πείσει όλη αυτή τη κίνηση για να παρθεί η ομάδα και κόλλησε γιατί ο Γιαννης Δαμιναίδης είπε όχι σε ένα μόνο σκέλος που δεν είναι το ουσιώδες. Το ουσιώδες είναι να γίνουν διαδικασίες που αρμόζουν στον Αρη. Όλοι γνωρίζουν ότι οι κινήσεις γίνονται πολύ προσεκτικά και μεθοδικά κάτι που τηρείται για οποιαδήποτε ομάδα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ