ΑΡΗΣ

Δαμιανίδης: "Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου"

Δαμιανίδης: "Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου"

Ο Γιάννης Δαμιανίδης παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία παραδέχτηκε τις ευθύνες του αλλά ξεκαθάρισε πως δεν φταίει για όλα όσα έγιναν στον Άρη

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, κ. Γιάννης Δαμιανίδης και παραχώρησε μια εφʼ όλης της ύλης συνέντευξη στον Γιώργο Ζαγόρα.

Ο έμπειρος παράγοντας τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια της νυν διοίκησης του Άρη και ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο ίδιος για όλα τα δεινά της ομάδας ενώ παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι δεν αποχώρησε από την ομάδα το 2009.

Ξεκινώντας την κουβέντα με τον Γιώργο Ζαγόρα, ο κ. Δαμιανίδης αρχικά ξεκαθάρισε ότι: "Πρέπει να στηριχθεί η νέα προσπάθεια γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Δεν θέλω να περάσει ο Λευτέρης Αρβανίτης τη μοναξιά και τα άδεια βελούδινα καθίσματα του Αλεξανδρείου, όπως πέρασα εγώ. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας για τον Αρη. Οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον κύριο Αρβανίτη είναι προσωπικές του και δεν θα μπω στη διαδικασία του σχολιασμού. Στη πόλη που ζούμε υπάρχει παραφιλολογία κι έχω υποχρέωση ως άνθρωπος που υπηρέτησα τον Αρη, να τοποθετηθώ για τελευταία φορά. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω, ότι διαθέτει ο σύλλογος στα σπλάχνα του. Ο Άρηςς ανήκει στον λαό του, είναι ιδέα κι αυτή την ιδέα οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι".

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό των χρόνων που ήταν στην διοίκηση του Άρη: "Ήμουν ένας απλός φίλαθλος του Αρη, ασχολήθηκα με τα κοινά με πρόεδρο τον Μιχάλη Ζορπίδη στο ψηφοδέλτιο του ΑΣ το 2001 και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να γίνω πρόεδρος στον Αρη. Ηταν μια μεγάλη τιμή για μένα, η συναισθηματική φόρτιση και η αγάπη για την ομάδα όμως πολλές φορές σε οδηγούν σε λάθη, πράγμα που βίωσα στα τόσα χρόνια.

Οσο ασχολήθηκα με τον Αρη, προσπάθησα για να είναι η ομάδα στο καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο και πιστεύω ότι η ομάδα κατάφερε πολλά πράγματα. Η ομάδα πήρε δύο τίτλους, έπαιξε πέντε τελικούς, έναν τελικό στο ULEB CUP με εκπληκτική παρουσία στην Ευρώπη, πήρε δύο wild card έναντι άλλων ομάδων, πράγμα που ήταν σημαντικό. Ολα αυτά τα χρόνια ήμουν σε βασικό ρόλο στην ομάδα, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θεωρώ ότι είχα μια προσφορά και δεν μπορώ να δεχθώ ότι είχα μηδενική προσφορά, γιατί αυτό πάει να περάσει. Λένε ότι χρέωσα την ομάδα με 5,5 ευρώ και πως πρέπει να υποστώ τις συνέπειες.

Όσοι ασχολήθηκαν με το μπάσκετ του Αρη, από απλό φίλαθλο ως διοικητικό παράγοντα, γνωρίζουν τον βαθμό που υπηρέτησα τον Αρη. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη, έκανα αλλά πάντα επώνυμα, έβαζα υπογραφές και για αυτό έχω υποστεί μεγάλες συνέπειες που είναι σε εξέλιξη. Οσοι υπογράφουν σε αθλητικές ανώνυμες εταιρίες είναι υπόλογοι απέναντι στον Νόμο, διότι υπάρχουν χρέη. Και μέσα από τον Αρη λένε για μένα για μηδενική προσφορά, στον Αρη είμαι από 8 χρονών κι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να ενοχλείται από την άποψη και του οποιουδήποτε φιλάθλου.

Κι όσα λάθη έκανα, τα έκανα από την υπερβολική αγάπη για τον Αρη και μέσα από την επιδίωξή μας να βάλουμε τον Αρη στην ελίτ της Ευρώπης. Από το 2001 αυτό προσπαθήσαμε. το 2003 έγινε η νέα εταιρία, η Γένεσις είχε τεράστια προσφορά. Ημασταν μια καλή παρέα, προσφέραμε όλοι, κάναμε λάθη τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δουλεύει και δεν κάνει λάθη και επί του προσωπικού έγιναν λάθη και από μένα".

Για τα χρέη που του καταλογίζουν ότι άφησε στην ομάδα: "Όσοι διοίκησαν τον Αρη στο μπάσκετ ήταν αμιγώς Αρειανοί και όλοι μάλιστα ήταν ενεργοί. Εγώ όταν λέω «ο Αρης πάνω απ` όλα» το λέω και το αισθάνομαι. Σχετικά με τα λάθη μου, θεωρώ ότι δεν έχει αξία να μιλάμε και κατ` αρχάς λέω ότι δεν απολογούμαι αλλά εκφράζω τα συναισθήματά μου. Και αισθάνομαι άσχημα για πράγματα που μου καταλογίζουν ενώ δεν έπρεπε.

Αισθάνομαι άσχημα όταν εμφανίζουν ότι έχω μηδενική προσφορά. η ιστορία θα το γράψει αυτό γράψει, παρότι κάποιοι προσπαθούν να την αλλοιώσουν αλλά εγώ δεν μπορώ να απαντήσω με αθλιότητες σε αθλιότητες. Με τον νυν πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη γνωριζόμαστε από το 2001. Πιστεύω ότι έχουμε καλές σχέσεις, η διαφορά πλέον που προκύπτει είναι στην εικόνα της ομάδας και ίσως ακόμη είναι νωρίς να την αποκτήσει.

Οι διαφωνίες που έχουμε αφορούν την ομάδα και ίσως ήταν πρόωρες οι δηλώσεις του γιατί πάνω σε κάποια πράγματα που τα έχουμε συζητήσει, δεν είναι καλά ενημερωμένος. Δεν λέω πάντως ότι το έκανε από πρόθεση. Είναι θέληση όλων να γίνει ο έλεγχος τον οποίον θέλω κι εγώ για να δούμε επιτέλους πόσα χρέωσα την ομάδα. Δεν υπάρχει έλεγχος μέχρι στιγμής , υπήρχε μόνο μια οικονομική επισκόπηση από το 2008 και ειπώθηκε ότι τα χρέη είναι 5,5 εκ. ευρώ.

Ήταν αδικία εις βάρος μου να αναφερθεί αυτό το ποσό, δίχως να υπάρχει πλήρης έλεγχος, να μου καταλογίζεται δηλαδή ένα χρέος . Το λογιστικό χρέος δεν έχει σχέση με το πραγματικό. Σήμερα, δεν υπάρχει ομάδα μπάσκετ που να μπορεί να ορθοποδήσει με 5,5 εκατομμύρια χρέη. Το έχω πει, δεν είναι 5,5 εκ τα χρέη, αυτό μπορεί είναι το λογιστικό νούμερο, όχι το πραγματικό, ας περιμένουμε τον έλεγχο λοιπόν".

Για τα χρέη ου θεωρεί ο ίδιος ότι είναι τα πραγματικά: "Για τα πραγματικά χρέη, θα συμφωνήσω για τα χρέη στο Δημόσιο που είναι 2 εκ. διακανονισμένο προς το Δημόσιο. Δεν έχει γίνει ο έλεγχος για να δούμε πού είναι οι ευθύνες. Από το 2009 είναι δεσμευμένη η περιουσία μου. Να μας απασχολήσει γιατί υπάρχει αυτό το χρέος, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλα αυτά τα χρέη τα έκανε ο Δαμιανίδης. Οι λόγοι που δεν πληρώθηκαν είναι είτε η έλλειψη ρευστότητας, είτε γιατί δίνεται βάση στο αγωνιστικό, είτε γιατί μπορεί να περιμένει μια ΚΑΕ μια νέα ρύθμιση.

Εγώ λέω ότι κανένας δεν φταίει. διοίκηση τότε ήταν ο Θανάσης Τζεβελέκης, δεν γίνεται για όλα να φταίει ο Δαμιανίδης. Το χρέος στο Δημόσιο το 2009 ήταν 800.000 ευρώ. Απέναντι στους παίκτες, το χαρτί που έδωσε ο ορκωτός λογιστής αναφέρει το ποσό που είπε η διοίκηση (2εκ. ευρώ). Μέσα σε αυτά τα 2εκ υπάρχουν χρήματα που δεν είναι απαιτητά από πιστωτές και μπορώ να σας πω περιπτώσεις. Δεν λέω ότι η διοίκηση λέει ψέματα αλλά ως τέως πρόεδρος σας λέω ότι τα χρέη της ΚΑΕ δεν είναι 5,5 εκ. Εγώ είμαι ενοχλημένος στο ότι αποδίδεται όλη η ευθύνη σε μένα, χωρίς να γίνει ουσιαστικός έλεγχος.

Ο ΑΣ Αρης με τη συναίνεση των μετόχων έδωσε την εντολή σε ορκωτό λογιστή να κάνει την επισκόπηση των οικονομικών στοιχείων της ΚΑΕ από το 2008 και μετά, που σημαίνει ότι δεν βλέπεις τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί φαίνεται ότι το λογιστικό άνοιγμα της εταιρίας. Ο ίδιος ο ορκωτός λογιστής είπε πως δεν μπορεί να είναι αναλυτική αυτή η επισκόπηση. Αποτύπωσε την οικονομική κατάσταση της εταιρίας και παρέδωσε την έκθεσή του. Αυτή η έκθεση αποτύπωσε δόθηκε σε 6-7 παραλήπτες. Αυτή η επισκόπηση έγινε από το 2008 και μετά, αλλά η εταιρία λειτουργεί από το 2003. Υπάρχει δηλαδή μια λειτουργία της εταιρίας δέκα ετών και όχι τεσσάρων χρόνων".

Ο κ. Δαμιανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2009, που θεωρεί ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο: "Το 2009 με την αποχώρηση του κυρίου Τζεβελέκη η ομάδα ήταν σε μεγάλο αγωνιστικό στραπάτσο. Ο κύριος Τζεβελέκης είχε βάλει πολλά χρήματα και ήταν ισχυρό το σοκ, ενώ είχε αρχίσει και η οικονομική κρίση που έπληξε τον σύλλογο. Εκανα λάθος τότε, σκεφτόμουν αν έπρεπε να φύγω ή να μείνω. Σκέφτηκα τι θα γινόταν αν έφευγα και τί αν έμενα.

Με δεδομένο ότι υπήρχε στα σκαριά η δημιουργία της ΣΑΡΙΣΑ, υπήρξε η παρότρυνση και από τον Τζεβελέκη για να μείνω, έπρεπε να αποφασίσω σε λίγο χρονικό διάστημα. Κάποια ηγετικά στελέχη της ΣΑΡΙΣΑ αποφάσισαν την άμεση ενεργοποίηση της εταιρίας. Τότε πήραμε και την wildcard της Ευρωλίγκα και στις 27 Ιουλίου έγινε η πρώτη συνάντηση της ΣΑΡΙΣΑ παρουσία και του Θανάση Τζεβελέκη. Θέλαμε να κρατήσουμε την ταυτότητα της ομάδας, γι` αυτό κατορθώσαμε και πήραμε τη wild card για την Ευρωλίγκα.

Τώρα, εκ των υστέρων, λέω ότι έπρεπε να δηλώσω την αποχώρησή μου. Γιατί ούτε μεγαλοεπενδυτής υπήρξα, ούτε πρόεδρος ήθελα να γίνω. Μετά το 2009 έγινα και μεγαλοεπενδυτής στον Αρη. Η ΣΑΡΙΣΑ δεν ήθελε να διοικήσει, απλά να βοηθήσει. Θέλω να μιλήσω γι` αυτούς τους ανθρώπους γιατί χάλασαν σε έναν βαθμό οι σχέσεις μας. Τότε λοιπόν οριοθετήθηκε ένα μπάτζετ για να μπορέσει ο Αρης να παίξει στην Ευρωλίγκα για να παραμείνει στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων, για να διεκδικήσει και το μέρισμα από το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Γιατί από τα 300.000 ευρώ που ήταν, εκτοξεύτηκε στα 950.000 ευρώ. Το μπάτζετ αποφασίστηκε τότε απ` όλους. Πήραμε το αγωνιστικό ρίσκο για να πάρουμε τα 950.000 ευρώ. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε γιατί φέραμε παίκτες που δεν έπρεπε να πάρουμε. Ισως εκεί κάναμε λάθος. Ισως δεν έπρεπε να πάρουμε τη wild card της Ευρωλίγκα, γιατί η ομάδα δεν πατούσε γερά στα πόδια της", είπε για να συμπληρώσει:

"Η ομάδα περιήλθε σε δίνη. Εβλεπα ότι μόνος δεν μπορούσα να προσφέρω. Το λογιστικό άνοιγμα της ΚΑΕ τότε ήταν 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πήρα την απόφαση για τη wild card το μέλημα ήταν να μειώσουμε το άνοιγμα. Τρέξαμε, μιλήσαμε με τους πιστωτές, με αυτούς που μας χρωστούσαν, δεν έκλεισε το άνοιγμα, αλλά το μειώσαμε στο 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αρης δεν μπορούσε να ανοίξει τα γραφεία του λόγω του δυσβάσταχτου χρέους. Ηταν λάθος που δεν έφυγα και που πήραμε τη wild card για να παίξουμε στην Ευρωλίγκα".

Για την πώληση του Παπανικολάου που ακολούθησε: "Ο Παπανικολάου δεν πουλήθηκε για να πάρουμε τον Ντικούδη, τον Χατζηβρέττα και τους άλλους πάικτες όπως ακούγεται. Η ΣΑΡΙΣΑ προσπαθούσε να βοηθήσει και μάζεψε ένα σημαντικό, αλλά δεν είχε τα εκατομμύρια. Και να μην έπαιζε η ομάδα στην Ευρωλίγκα, η ομάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν πουλιόταν ο Παπανικολάου. Ο Παπανικολάου πουλήθηκε σε ένα ποσό που δεν έχει πουληθεί άλλος παίκτης. 960.000 ευρώ πήρε η ομάδα ενώ η διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό είχε αρχίσει στις 150.000 ευρώ.

Οταν μια ομάδα αντιμετωπίζει υπαρξιακό πρόβλημα ή θα πρέπει να διαλυθεί ή να διατηρηθεί. Σας είπα όμως ότι εγώ έπρεπε να δηλώσω παραίτηση τότε και η ομάδα να μην παίξει στην Ευρωλίγκα, όλα θα ήταν διαφορετικά, αν γινόντουσαν αυτά. Δεν θα υπήρχε ο Αρης αν δεν παίρναμε αυτά τα λεφτά, δεν θα μπορούσε να ανοίξει τα γραφεία του, το είχα δηλώσει και τότε αυτό".

Για την πώληση του Μάσεϊ: "Όλοι λέγανε για μένα ότι ο Δαμιανίδης φέρνει και αλλάζει τους παίκτες. Κανείς δεν υπολογίζει το αν δεν έχεις να τους πληρώσεις. Σε ότι αφορά τον Τζερεμάια Μάσεϊ, κατ` αρχήν, κανείς δεν πίστευε τον συγκεκριμένο παίκτη, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού. Τον ξέραμε τον παίκτη, τον θέλαμε αλλά είχαμε εντοπίσει και τον Ουίλκινσον τότε και φέραμε αυτόν στον Άρη αρχικά αλλά κανονίσαμε με τον μάνατζερ του Μάσεϊ να του βρει ομάδα στην Ελλάδα, όπως και έγινε και τελικά τον πήραμε την επόμενη χρονιά στον Άρη και είδατε το επίπεδο στο οποίο έφτασε ενώ αγάπησε τον Αρη όσο και ο πιο απλός φίλαθλος.

Τράβηξε πολλά μάτια επάνω του κι αυτό που είχαμε χρέος να κάνουμε, το κάναμε. Το μπάι άουτ του συμβολαίου του ήταν 500.000 ευρώ, βλέποντας όμως την πορεία του Μάσεϊ, συμφωνήσαμε με τους μάνατζερ του παίκτη και αφήσαμε - δίνοντας ένα ποσοστό στον μάνατζερ - να φροντίσει να τον πουλήσει με μεγαλύτερο ποσό. Ο Αρης χρωστούσε μάλιστα στον παίκτη και τρεις δόσεις συμβολαίων. Η ομάδα πήρε 1εκ ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οτι συμφωνία κάναμε, αυτή τη συμφωνία τηρήσαμε. Αυτά που βγήκαν για την προμήθεια του μάνατζερ του ήταν η συμφωνία να μην ισχύσει το buy out, αυτή ήταν η συμφωνία, αυτή τηρήθηκε, να πάρουν οι μάνατζερ 300.000 ευρώ. Ο Αρης κέρδισε και σε αυτή τη περίπτωση όπως και στις υποθέσεις των Ουίλκινσον, Παπανικολάου. Εγώ πάντως δεν θα απαντούσα σε αυτό, όποιος δημοσιογράφος κι αν τα ρωτούσε".

Για την πρόταση Γεωργούλη, που ακούστηκε ότι την τορπίλλισε, ο κ. Δαμιανίδης είπε: "Ο κ. Γεωργούλης μπορεί να χαρακτηριστεί και ευεργέτης του Αρη, είναι από τους μεγαλύτερους αρειανούς. Υπάρχει μια ιστορία που δημιουργήθηκε στον έναν χρόνο που διοικήσαμε μαζί, είναι λιγότερα θιγμένος από εμένα. Ηταν μεγάλη αδικία που ειπώθηκε ότι εγώ τορπίλισα τη συμφωνία με τον κύριο Γεωργούλη.

Συμφώνησα και με το Πρωτοδικείο. Εγγράφως ο κύριος Γεωργούλης στον τότε πρόεδρο του SUPER 3 και της Λέσχης, εξιστόρησε όλη την ιστορία. Σε αυτές τις επιστολές αναφέρεται όλη η ιστορία, γιατί χάλασε η συμφωνία. Εγώ είχα πει ότι δεν ήταν σοβαρή η διαδικασία, γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσε να τελειώσει πιο εύκολα, αν υπήρχε μεγαλύτερο δέσιμο. Αυτές οι υποθέσεις δεν λύνονται από αλληλογραφίες, αλλά κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Σε αυτή την επιστολή δεν αναφέρει πουθενά ότι εγώ τορπίλισα αυτή την υπόθεση.

Σε ότι αφορά το αίτημά μου για την απαλλαγή από τις υπογραφές είναι το άκρως φυσιολογικό και αυτονόητο. Εγώ συμφώνησα να γίνει η διοίκηση Πρωτοδικείου βλέποντας ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για τον Αρη. Σε εκείνες τις συζητήσεις μετείχαν ο κ. Τζεβελέκης, οι μέτοχοι και τα πρόσωπα της πρότασης. Στο έγγραφο που έχω στα χέρια μου το οποίο είχε στείλει τόσο στον τότε πρόεδρο του SUPER 3, Γιάννη Σαουρίδη, αλλά και στον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Αρη, Γιάννη Γραννούζη, αναφέρει, θέλοντας να αποτυπώσει την κατάσταση με πάσα αλήθεια, λέει το εξής «τονίζω ιδιαιτέρως ότι πάντα πρώτα ενημέρωνα τον κύριο Δαμιανίδη και μετά προχωρούσα στις περαιτέρω ενέργειες. Διαβεβαιώνω ότι αν αντιδρούσε αρνητικά ο κύριος Δαμιανίδης θα σταματούσα οποιαδήποτε προσπάθεια.

Η λύση Πρωτοδικείου προκρίθηκε μετά και από τη κοινή σύσκεψη μεταξύ των κ. κ Αρχανιωτάκη, Χριστοφορίδη. Στο έγγραφο δεν λέει λοιπόν για τον Γιάννη Δαμιανίδη ότι τορπίλισε αυτή τη προσπάθεια. Δεν περίμενα ποτέ να τελειώσω την διοικητική μου θητεία στον Αρη και να χρεωθώ το οτιδήποτε κακό έχει γίνει στον Αρη. Μου έχω χρεώσει όλα τα κακά και δεν μου έχει πιστωθεί ούτε ένα καλό. Αυτό με εξοργίζει. Δεν μπορεί στον κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Αρης, να εμφανίζεται ότι για όλα, ο κακός είναι ο Δαμιανίδης. Λένε ότι εγώ έδιωξα τη «Γένεσις».

Αυτά ανέφερε ο κύριος Κουρόγλου. Εγώ λέω ότι δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα. Εγώ ουδέποτε ξεκατίνιασα τον Αρη. Δεν αντέχεται να λέγονται κάποια πράγματα. Πρέπει επίσης να ξέρει ο κόσμος ότι εγώ δεν ήμουν μόνος μου. Το 2009 διοικήθηκε η ομάδα από τους κ. κ Δαμιανίδη, Κουιμτζή και Αρβανίτη. Το 2010 διοικήθηκε η ΚΑΕ από εμένα μαζί με τους κ. κ Γεωργούλη, Κουρόγλου, Κιοσέλογλου, Ράσογλου. Και τότε έλεγα το καλοκαίρι του 2010 ότι θα υπάρχουν προβλήματα. Τότε όλοι ήταν βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν είχα αυτή την άποψη και παρότι κάναμε μειωμένο μπάτζετ, είχαμε πάλι άνοιγμα".

Για το ότι του καταλογίζουν πως ζητά χρήματα από τον Άρη: "Το λογιστήριο της ΚΑΕ είναι εκεί, εγώ ουδέποτε ζήτησα τα χρήματα από την επαγγελματική ενασχόλησή μου με τον Αρη. Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε με τη μετέπειτα διοίκηση. Είχε συζητηθεί το θέμα των οφειλών, αλλά γράφτηκε ότι ο Δαμιανίδης είναι τροχοπέδη, πράγμα που δεν ισχύσει. Το ζητούμενο δεν ήταν, ούτε είναι τα χρήματα που οφείλονται στον Δαμιανίδη. Ημουν έμμισθος από την ημέρα που μπήκε η Γένεσις στην ομάδα. Τότε μου είχαν κάνει συγκεκριμένη πρόταση και την αποδέχθηκα. Για μένα εκκρεμούν ένα σωρό δικαστικές υποθέσεις. Από την υπόθεση του Σχορτσανίτη μέχρι του Χατζηβρέττα και του Ηλιάδη. Για το θέμα του Χατζηβρέττα, υπάρχει η θέληση για να βρουν τη χρυσή τομή. Σε ότι αφορά την υπόθεση του Σχορτσανίτη, είναι σε ένα δικαστικό στάδιο. Σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν μπορεί να πει πώς έχει το κλίμα. Ο Αρης είχε επενδύσει στον Σχορτσανίτη, ο παίκτης είχε μια παρουσία στον Αρη και αποφασίσαμε ως συμβούλιο να λυθεί το συμβόλαιό του. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τις χρήσεις της Γένεσις. Η Γένεσις έβαλε χρήματα και πλήρωσε - όταν έφυγε - για να αποπληρωθεί το 90% των χρεών. Από τη πρώτη μέρα, η Γένεσις έψαχνε άτομα για να συμμετάσχουν και βρήκε μόνο τον κ. Τζεβελέκη. Το πρόβλημα για τον Αρη δεν προέκυψε όταν έφυγε η Γένεσις αλλά το 2009, πάντα υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες".

Σε ερώτηση για την στήριξη του κόσμου: "Παράπονο από τον κόσμο δεν έχω. Πιστεύω όμως ότι τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας στην Ευρωλίγκα, η ομάδα δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε. Εκείνη η σεζόν ήταν σημαδιακή. Θα μπορούσε τότε να είχε πάρει συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα. Λέτε ότι είχα τη στήριξη του SUPER 3. Είναι το μεγαλύτερο συνδεσμικό κομμάτι του Αρη, ίσως και της Ελλάδας και ίσως να μην ήμουν αρεστός επειδή προερχόμουν από τον SUPER 3".

Για την σχέση του με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: "Το καλοκαίρι, η τότε διοίκηση έθεσε τα ονόματα τριών προπονητών. Πρώτη λύση ήταν ο Μπαρτζώκας, δεύτερη ο Αλεξανδρής και τρίτη ο Τακιανός. Αξιοκρατικά μίλησα πρώτα με τον κύριο Μπαρτζώκα και μας είπε ότι δεν μπορούσε να έρθει. Στη πραγματικότητα, ξέραμε ότι δεν μπορούσε να έρθει. Μετά μίλησα με τον Αλεξανδρή και ήρθε. Δεν είναι ότι εγώ δεν ήθελα τον Αλεξανδρή. Οι σχέσεις μας ήταν οι καλύτερες και στην πρώτη θητεία του στον Αρη, μέχρι τον αγώνα με τον Ηλυσιακό. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε φύγει το 2003 από την ομάδα μετά από απόφαση του συμβολαίου. Είχα πολύ καλή σχέση μαζί του από την αρχή. Σε ότι αφορά τη περσινή σεζόν, αν δεν είχα καλές σχέσεις με τον Αλεξανδρή, θα φέρναμε τέσσερις παίκτες αλλά όπως συμβαίνει στις μεταγραφές μπορεί να κάνεις και λάθος".

Σε ερώτηση για τον καλύτερο Αμερικανό που είχε στον Άρη και τον καλύτερο προπονητή: "Ο Ράιαν Στακ ήταν ο Αμερικανός που βοήθησε περισσότερο, στο ίδιο επίπεδο ήταν και ο Μάσεϊ ενώ και ο Κασλ είχε τεράστια προσφορά. Απογοητευτικός ήταν ο Ρεισόν Τέρι. Το καλύτερο δίδυμο ήταν ο Μπάρτον με τον Παπαχατζή. Πήραν έναν τίτλο, τους αφαιρέθηκε ένας άλλος ενώ αν έπαιρναν τον τίτλο στο Λίντο, η Γένεσις δεν θα έφευγε. Μετά ακολουθεί ο Αντρέα Ματσόν που έδωσε πολλά στην ομάδα".

Στην ερώτηση γιατί ο Άρης δεν είχε χάσει παλαιότερα από το Ρέθυμνο για να πέσει ο ΠΑΟΚ στην Α2, ο κ. Δαμιανίδης είπε:

"Ο Αρης, θεωρώ ότι, έπαιξε για την ιστορία του, είναι μεγάλη ομάδα. Δεν δέχθηκα καμία πίεση για εκείνο το παιχνίδι στο Ρέθυμνο. Αυτός ο οποίος διοικεί την ομάδα, πάντα έχει τη θεσμική ευθύνη. Από μέσα μου, πίστευα ότι ο Αρης έπαιξε για την υστεροφημία του, την ιστορία και τον κόσμο. Ο Αρης δεν γίνεται να έχει παίκτες που θα παίξουν για να πέσουν άλλοι, ούτε γίνεται να έχει παίκτες που θα ρωτάνε τον προπονητή τι να κάνουν στις βολές".

Για την υπόθεση Χρυσικόπουλου: "Τον αποκτήσαμε από τη Κέρκυρα και ήταν ο μόνος έφηβος με μηνιαίο μισθό, πέραν των άλλων παροχών. Δεν θεωρώ ότι φέρθηκε καλά στην ομάδα".

Για το θέμα με τον Λευτέρη Σούμποτιτς: "Έχει λυθεί το θέμα του Σούμποτιτς με την ανακοίνωση που βγάλαμε. Εγώ ήμουν ο πρώτος που είχα πει ότι θα είχαμε πρόβλημα και πως πρέπει να μην τον πάρουμε".

Για τον αποχωρήσαντα πρόεδρο και ιδρυτή του SUPER 3, κ. Γιάννη Σαουρίδη σχολίασε: "Με τον Γιάννη Σαουρίδη ήμασταν συμμαθητές από το γυμνάσιο. Μας συνδέει στενή φιλία. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, χάλασε τη ζωή του για τον Άρη. Τον σεβόντουσαν και συνεχίζει να τον σέβεται όλος ο Αρης. Αποχώρησε από την προεδρία του συνδέσμου, γιατί θεώρησε ότι δεν είχε άλλα να προσφέρει. Ο Αρης στηρίχθηκε πολύ στην προσωπικότητα του Γιάννη Σαουρίδη. Αναγκάστηκε να γίνει πρόεδρος του μπάσκετ. Κατά μεγάλο βαθμό στήθηκε το οικοδόμημα του Αρη στη δική του προσωπικότητα. Ο λόγος που ο SUPER 3 έχει τόσο δυναμική παρουσία και άποψη είναι ότι ασχολείται καθημερινά με τον Αρη. Ο λόγος είχε να κάνει με την διοικητική ανυπαρξία του Αρη".

Για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ποδοσφαιρική ομάδα: "Ο Αρης βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται να είναι σε μια θετική κατεύθυνση. Δεν έχω να πω κάτι, γιατί δεν γνωρίζω πώς θα δώσουμε λύση, όλοι μαζί. Υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζονται και ασχολούνται. Εγώ δεν συμμετείχα σε κάτι τέτοιο και δεν εκφράζω άποψη γιατί δεν έχω κάτι να προσφέρω. Ο Αρης είναι ένα σωματείο όπου οι παράγοντες δεν συσπειρώνονται εύκολα. Αυτό είναι μια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Από τη πρώτη μέρα, εγώ μιλάω για τη συσπείρωση του Αρη".

Τέλος, για την απόσυρση της υποψηφιότητάς στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, ο κ. Δαμιανίδης ανέφερε: "Δεν μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να έχει 3-4 υποψηφίους, πρέπει να έχει 1 το πολύ 2 υποψηφίους. Θεωρώ ότι οι υποψηφιότητες, για να επιμένουν μέχρι τέλους, πρέπει να έχουν βάσιμα στοιχεία, ότι θα διευκολύνουν την κατάσταση. Εγώ διαπίστωσα ότι η παρουσία μου, δεν θα διευκόλυνε. Ξέρω πολύ καλά τα θεσμικά θέματα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ