ΑΡΗΣ

Αρβανίτης: "Από τον κόσμο παίρνω κουράγιο"

Αρβανίτης: "Από τον κόσμο παίρνω κουράγιο"

Συνέντευξη Τύπου που είχε τη μορφή απολογισμού, παραχώρησαν οι Λευτέρης Αρβανίτης και Βαγγέλης Αγγέλου την Πέμπτη (29/11)

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου παραχώρησαν την Πέμπτη (29/11) συνέντευξη τύπου, στην οποία ζήτησαν συσπείρωση γύρω από την ομάδα.

Τον λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης: "Απευθύνομαι σε σένα λαέ του Άρη γιατί σε σένα απολογούμαι μόνο και από σένα παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω αυτό το τιτάνιο έργο», είπε αρχικά και αναφέρεται στην δύσκολη προσπάθεια για να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής. «Πήραμε από τις πρώτες ομάδες πιστοποιητικό".

Για το χτίσιμο της ομάδας είπε: "Οι αθλητές λόγω της αναξιοπιστίας δύσκολα ήθελαν να έρθουν. Αυτό είναι γνωστό. Ο καθένας ρωτάει και μάθαινε. Με πολύ μεγάλο αγώνα δημιουργήθηκε ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο και με έμπειρους νέους παίκτες και προς το τέλος Αυγούστου ήρθαν και τρεις Αμερικανοί, από τα κολέγια, οι οποίοι φυσικά λόγω της απαγόρευσης από τη FIBA δεν έπαιξαν, αλλά αντικαταστάθηκαν".

Αναφερόμενος στο πως διαχειρίστηκαν τα οικονομικά είπε: "Θέλω να ξέρουν οι Αρειανοί που πήγαν ευρώ ευρώ όλα τα χρήματα. Εισπράξαμε αυτό το 6μηνο συνολικά 701.185 ευρώ και πληρώσαμε 669.618 ευρώ.Έχουμε ένα ταμείο 1.567 ευρώ. Από τον ΟΠΑΠ εισπράξαμε 222.000 ευρώ, 75.000 ευρώ από τη CYTA που είναι ο χορηγός, 184.000 ευρώ από τηλεοπτικά, 115.000 ευρώ από τα διακρείας, 8.000 από τη ΣΑΡΙΣΑ, περίπου 50.000 από το Aris Golden Club μέσα και τα διαρκείας των μελών, 36.880 ευρώ ταμειακές διευκολύνσεις και οι εισπράξεις είναι 31.500 ευρώ από εισιτήρια.

Έχουμε δεσμευσμένα 51.000 ευρώ για την εγγυητική επιστολή, 196.000 ευρώ πήγαν στο δημόσιο, 215.000 ευρώ πήγαν σε μισθοδοσίες (2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13). Επιστρέψαμε στον ΑΣ ένα ποσό περίπου 10.000 ευρώ, 55.000 σε αμοιβές και έξοδα τρίτων (ενοίκια, μεταφορικά μέσα, κα.), 29.000 ευρώ σε παροχές τρίτων (δικηγόροι, γιατροί, ορκωτοί, προμήθειες), φόροι και τέλη που αφορούν την ΚΑΕ 6.000 ευρώ, 81.000 ευρώ διάφορα έξοδα (ταξίδια, διαμονή, έξοδα αγώνων, κα.), 10.000 ευρώ είναι τραπεζικά έξοδα, 33.000 προμηθευτές και επιστροφή ταμειακών διευκολύνσεων 22.000 ευρώ".

Παράλληλα, πρόσθεσε πως "αυτό που είπαμε εμείς ήταν ότι θέλουμε οικονομική εξυγίανση. Χωρίς αυτή δεν μπορείς να προχωρήσεις. Από τα ποσά που είπα πιο πάνω, οι 470.000 ευρώ πήγαν σε παλιά χρέη. Είναι 450.000 μετρητά σε παλιά χρέη. Με υπογραφές και προκαταβολές έχουμε πετύχει κούρεμα 50.000 ευρώ στην περίπτωση Χατζηβρέττα, Ταπούτου, Βεργίνη και Πάουνιτς ένα ποσό 160.000 ευρώ. Μέσα σε ένα εξάμηνο έφυγε από τις πλάτες της ΚΑΕ ένα ποσό περίπου 630.000 ευρώ. Η μάχη είναι και σκληρή και άνιση. Αυτό που ζητώ εγώ από το λαό του Άρη είναι να καταλάβει ότι χωρίς την βοήθειά του και την στήριξή του, χωρίς την αγκαλιά του κανείς δεν μπορεί να καταφέρει αυτά που έχει βάλει ως στόχο.

Κοιτάζοντας την ιστορία του Άρη και το τι έχω τρβήξει εδώ επί έξι μήνες θέλω να πω στον ανώνυμο Αρειανό να σκεφτεί ποιος άλλος πρόεδρος μείωσε χρέος. Ποιος είχε ως στόχο μόνο το να προσπαθεί να εξοφλά παλιά υπόλοιπα; Τόσα χρόνια βλέπαμε προσπαθούσαν και πάλευαν, δημιουργούσαν και είτε άφηναν, είτε όχι χρέη. Εμείς στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα αναλάβαμε αυτό το βαρύ φορτίο. Δουλεύουμε σε ένα πλάνο, το τηρούμε σωστά και με μεγάλο αγώνα και δουλειά, προσπαθουμε να το καλύψουμε. Αυτό που ζητάμε είναι η φυσική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και η στήριξή του".

Συνέχισε λέγοντας ότι "το θέμα του ελέγχου είναι σημαντικό και το καταλαβαίνω. Έχουμε κάνει ενέργειες, έχουμε μιλήσει με αρκετούς λογιστές και οικονομολόγους. Μέχρι τις 10/12 οι ορκωτοί κάνουν τους ισολογισμούς, από εκεί και μετά θα προχωρήσουν στον έλεγχο που τόσο πολύ θέλει ο Αρειανός".

Σχετικά με το αγωνιστικό μέρος: "Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι ελληνικό στοιχείο, να παίζουν οι νεαροί που αξίζουν και αντέχουν, να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορούσαμε να την πληρώνουμε, για να υπάρχει οικονομική ασφάλεια στους παίκτες και σε αυτό το πλάνο προχωρούσαμε. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτό που γινόταν τόσα χρόνια στον Άρη.

Οι Αρειανοί θέλουν να κερδίζει η ομάδα όλα τα παιχνίδια, το θέλω και εγώ. Πάντα πρωταθλητής ήθελα να είμαι ως 15 χρόνια παράγοντας, τέσσερα πανελλήνια με τον ΑΣ τα πήρα εγώ. Δεν μπορούσαμε να φέρουμε (27 ξένους και 11 Έλληνες, περίπου 42-43 παίκτες, τόσοι είναι από το 2009-10 μέχρι πέρσι) όσους παίκτες ήρθαν τα τελευταία χρόνια. Κανένας από αυτούς δεν έγινε κορμός της ομάδας. Κανένας μικρός δεν έγινε βασικός, δεν μπήκε σε πρόγραμμα μπασκετικής ανάπτυξης.

Σε αυτούς τους 43 παίκτες, στους 37 οφείλονται χρήματα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε όσο κι αν ο κόσμος επιμένει. Αυτό που θεωρώ υγιές είναι αυτό που κάνουμε εμείς. Πως θα γίνει αυτό; Με ελληνικό κορμό, με έμπειρους Έλληνες και ταλαντούχους με 2+1 χρόνια ορίζοντα, με σωστή χημεία και φυσικά η δουλειά από το προπονητικό τιμ.

Με το νέο προπονητή έχουμε 15 αθλητές και 8 άτομα σταφ. Το που θα γίνει εννοείται φυσικά στην έδρα μας, στο γήπεδό μας, στην ΚΑΕ Άρης. Το πότε; Είναι ένα μεγάλο θέμα που αφορά τη φετινή μεταβατική χρονιά. Αυτό θέλω να το καταλάβει ο κόσμος. Να σταθεροποιηθεί ο φετινός στόχος, να ηρεμήσει η ομάδα, να ισορροπήσουν ψυχολογικά οι παίκτες που είναι καλοί χαρακτήρες, ώστε η διοίκηση να ασχοληθεί με την οικονομική εξυγίανση και το τεχνικό τιμ με ηρεμία να δουλέψει πάνω σε αυτό το πλάνο.

Το ποιος θα το κάνει όλο αυτό; Εννοείται η διοίκηση που παίρνει αποφάσεις και στηρίζει προπονητές, γιατί βλέπει ένα οργανωμένο πρόγραμμα, με εξετάσεις, με γυμναστές, με τη φροντίδα τους, με τον μάνατζέρ τους, με τις προπονήσεις, στοχοποιημένα και για κάθε αθλητή αυτό που πρέπει να γίνει. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν ο λαός του Άρη δεν δείξει το μεγαλείο του και δεν σφίξει στην αγκαλιά του αυτήν την ομάδα. Αυτά τα παιδιά που δουλεύουν πολλές ώρες και η δουλειά τους θα φανεί σύντομα μέσα στο γήπεδο.

Γιατί να γίνει όλο αυτό; Γιατί είναι μονόδρομος. Τόσα χρόνια οι Αρειανοί έχουν δει και το άλλο πρόσωπο. Αυτή είναι η μόνη λύση για τον Άρη. Η οργάνωση και η παραγωγή. Έχουμε το όνομα, έχουμε την οργάνωση, έχουμε τη θέληση, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα μπορούσαμε να πούμε σαν την Άρσεναλ του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό πετυχαίνεται με υπομονή, θέλει χρόνο, στήριξη και πάνω από όλα θέλει αγάπη.

Εννοείται ότι μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε το στοιχείο που αυτή η διοίκηση βγάζει, το στοιχείο της ανιδιοτέλειας. Ζητώ από σας να περάσει επικοινωνιακά από τον κόσμο. Όποιος δεν μας ακούει, τα γραφεία της ΚΑΕ είναι ανοικτά, ο προπονητής είναι εδώ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μπορεί να έρθει και να μιλήσει μαζί του ο καθένας. Αυτά μπορώ να υποσχεθώ, παρά τα προβλήματά μας, να βρούμε χρόνο να διαθέσουμε για τον Άρη, να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα της ομάδας, με ειλικρίνεια, δουλειά και μόχθο ώστε να δείξουμε ότι μπορεί να βλέπει την επόμενη μέρα του Άρη πιο αισιόδοξα».

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις

Μου δίνει ελπίδα αυτό που ανέφερα στο αγωνιστικό πλάνο. Αν καταλάβει ο κόσμος τι θέλουμε να κάνουμε κι όταν η ομάδα εξυγιανθεί τι πράγματα θα διεκδικήσουμε, θα έρθει. Το μπασκετικό σύστημα της χώρας ήταν έτσι στημένο ώστε είχαμε αυτό που σας έδειξα με τους παίκτες της τελευταίας τριετίας. Μονόδρομος είναι αυτό που ανέφερα. Έχετε δίκιο όσον αφορά τον κόσμο. Τι άλλο να κάνει ο πρόεδρος; Ο Άρης ήταν ένα κίνημα στη δεκαετία του ’80 στο Παλέ, είχε παρασύρει τους πάντε.ς Τώρα θα πρέπει να μην κοιτάζουμε πίσω, να κοιτάμε μπροστά, ούτε ψηλά. Η ιστορία είναι ιστορία, καταγράφηκε. Το μεγαλείο είναι μεγαλείο, τα αστέρια υπάρχουν στη φανέλα. Πρέπει να γίνει αυτό που ζητώ και αυτό που προτείνω για να γίνω ο Άρης μεγάλος, ούτε μέσα από τσατ και τουίτερ. Μόνο μέσα από δουλειά. Όταν ο Αρειανός αποφασίσει να έρθει θα τα καταφέρουμε".

Ρωτήθηκε για το αδιέξοδο με τη FIBA και της φορολογικής ενημερότητας: "Είχαμε δύο δρόμους να διαλέξουμε. Το μπάτζετ ήταν συγκεκριμένο, περίπου 330.000 ευρώ. Η λέξη μάνατζερ σημαίνει παράγω χρήμα για τους πελάτες μου. Εκείνη την εποχή θέλαμε να φέρουμε καλούς παίκτες. Οι τρεις παίκτες στις θέσεις «1″, «3″ και «5″ κόστιζαν 320.000 δολάρια συνολικά! Όλο το μπάτζετ ήταν οι τρεις ξένοι, οπότε πήγαμε στη λύση να ρωτήσουμε την ΕΟΚ και να εξηγήσουμε το πρόβλημά μας. Προτάθηκε η λύση από μέρους μας να ζητήσουμε 6μηνη αναστολή της ποινής, για να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Η FIBA δεν μας απάντησε ποτέ.

Ας ξέρει ο κόσμος ότι η FIBA ζει από αυτό! Προχωρήσαμε μέσω του κ. Βασιλακόπουλου στο θέμα των παικτών από τα κολέγια, θεωρώντας ότι μια παράγραφος ενός κανονισμού της FIBA ανέφερε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταγραφή. Αυτό επειδή δεν θα ήταν μεταγραφή, αλλά νέα εγγραφή. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσε να περάσει, το ίδιο και η ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες. Εξήγησε στη FIBA τι σημαίνει Άρης, το πρόβλημα που έχει αυτή η ομάδα και ότι θα έπρεπε ο Άρης να βοηθηθεί. Μας εξέδωσε και το ένα από τα τρία δελτία, ήθελε να βοηθήσει τον Άρη, το ξέρω καλά. Όταν έγινε αυτό, όλοι οι αθλητές που είχαν προσφύγει εκεί, έκαναν παρέμβαση, καθώς και μερικές ελληνικές ομάδες έκαναν παρέμβαση προς την ΕΟΚ. Εκεί κόλλησε το ζήτημα".

Για το θέμα του ΕΣΑΚΕ είπε "εμείς έχουμε μια ρύθμιση προς την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, 43 δόσεων, πληρώνουμε 33.000 ευρώ το μήνα, συν 12.000 ευρώ που είναι η ρύθμιση του ΙΚΑ, άρα σύνολο 45.000 ευρώ το μήνα. Τα έσοδά μας σας τα είπα ποια είναι. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι από τον ΟΠΑΠ, όλα τα έσοδα πηγαίνουν στην εφορία. Ο ΟΠΑΠ πληρώνει 4 φορές τον χρόνο. Στο 4μηνο εγώ θέλω 180.000 ευρώ και θα πάρω 60.000 ευρώ. Μαζεύοντας ευρώ ευρώ προσπαθώ να κρατώ τη ρύθμιση. Ο νόμος δίνει δικαίωμα να καθυστερήσει 2-3 μήνες. Τηρώ τη ρύθμισή μου, αλλά δεν μπορώ να έχω ενημερότητα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω 180.000 ευρώ το 4μηνο. Έχουμε μια ελπίδα στη ψήφιση του νέου φορολογικού, να μπούμε σε μια νέα ρύθμιση, με 48 δόσεις, να ζητάει μια δόση, να την πληρώσουμε και να πάρουμε ενημερότητα".

Σε ερώτηση αν θα βγει η χρονιά και αν καλυφθεί το μπάτζετ είπε «προβλέπαμε στο φετινό μπάτζετ 200.000 ευρώ από διαρκείας και έχουμε 115.000 ευρώ. Το Aris Golden Club λέγαμε ότι θα μαζέψει 100.000 ευρώ και έχει μαζέψει 50.000 ευρώ. Το φετινό μπάτζετ προβλέπω με πλήρη εξόφληση, θα έχουμε μια απόκλιση περίπου 50.000 ευρώ. Δεν έχω βάλει τον μεγάλο μας χορηγό μέσα στα έσοδα, γιατί αυτά όλα θα πηγαίνουν στην λειτουργία της ομάδας. Οι ξένοι που ήρθαν και δεν έπαιξαν το κόστος αυτό είναι 20.000 δολάρια. έχουμε πετύχει όμως μια χορηγία με τη Cyprus Airways που μας δίνει οφέλη περίπου 20.000 ευρώ. Θεωρώ ότι αν το Aris Golden Club παλέψει από τη νέα χρονιά και μετά και βρει τα 50.000 ευρώ, θα είμαστε μία η άλλη στο μπάτζετ, εννοώ και τους προπονητές. Αν δούμε ότι αυτό αλλάζει, η σκέψη μου είναι να μειώσουμε κι άλλο το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, ώστε να μην έχουμε αγωνιστικό πρόβλημα και να μην έχουμε αυτό το μικρό άνοιγμα».

Για το θέμα των ξένων και της FIBA και των επιλογών είπε πως «οι Αμερικανοί κόστισαν 117.000 δολάρια. Επιλέχθηκε από κοινού με τον τότε προπονητή να ακολουθήσουμε τη λύση των κολεγίων, γιατί μας έβγαινε στο μπάτζετ και θα πετυχαίναμε τον στόχο». Για τη FIBA είπε ξανά πως "είχαμε πέντε υποθέσεις. Έχουμε κλείσει του Πάουνιτς, συμφώνησε να πάρει 25 από τα 39 χιλιάδες ευρώ. Έχουμε τον Σκορδίλη, τον Μπετς, τον Μάιλς, ένα μικρό υπόλοιπο του Ματσόν και τώρα και ο Ντάνστον. Αυτά μας κάνουν 370 χιλιάδες ευρώ. Εμείς προτείναμε υψηλό κούρεμα και μεγάλο χρονικό διακανονισμό. Κανείς δεν το δέχτηκε, όλοι ζήτησαν εγγυήσεις.

Δεν έχουμε εγγυήσεις. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσει ο Άρης άμεσα όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Δεν φταίνε τα παιδιά που πήγαν στη FIBA, έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, είναι μεγάλα τα υπόλοιπά τους, αλλά δεν μπορεί ο Άρης να τα διακανονίσει όλα. Ο Μάιλς είπε ότι δεν δέχεται «κούρεμα» και θέλει όλα τα λεφτά τώρα! Ήδη περίμενα τρία χρόνια, δεκάδες φορές είχα επικοινωνήσει με τον κ. Δαμιανίδη και δεν πήρα καμία απάντηση.

Ο Μπετς δέχτηκε 30% κούρεμα, τα 35.000 προκαταβολή και τα υπόλοιπα τον Μάρτιο του 2013. Για τον Γάιο τα ξέρετε… Για τον Ντάνστον ζητήσαμε δίμηνη προθεσμία και μας έδωσαν 6 μέρες από τη FIBA! Η μόνη λύση είναι να βρεθεί ένα κεφάλαιο περίπου 100.000 ευρώ, ώστε να μπορέσεις να τους δώσεις μεγάλη προκαταβολή, αλλά το βλέπω δύσκολο, εκτός αν αντιληφθούν ότι ο Άρης θα μιλάει μαζί τους κάθε χρόνο…

Εννοείται ότι γίνεται προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να δούμε περισσότερο το άλλο κομμάτι που είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το πείτε στον κόσμο και με τον αθλητικό νόμο οι αποφάσεις της Α” ΕΕΟΔΑΚ είναι προσωρινά εκτελεστέες και μπορούν να μας κατάσχουν τα έσοδα. Οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων σου δημιοτυργούν πρόβλημα και εκεί έχουμε 9 αθλητές.

Ο στόχος μας είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τα ελληνικά δικαστήρια που θα είναι πρόβλημα για του χρόνου και μετά το θέμα της FIBA. Έστειλα e-mail ότι από όλη αυτή την ιστορία δεν ωφελήθηκε κανένας. Μόνο ο Πάουνιτς δέχτηκε μεγάλο κούρεμα και αντιλήφθηκε. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες. Πρέπει η ομάδα να λειτουργήσει, να παράγει έσοδα. Όταν πιέζεις μια εταιρεία τόσο πολύ δεν θα πετύχεις τίποτα…".

Για το αν μπήκαν «τρικλοποδιές» όλο αυτό το διάστημα από άλλες ομάδες είπε πως "υπήρξαν πολλά εμπόδια, πολλά προβλήματα, πολλά τα ξεπεράσαμε. Είναι γεγονός ότι πολλοί θα ήθελαν τον Άρη να έχει προβλήματα, γιατί ξέρουν ότι αν ο Άρης εξυγιανθεί και παίξει μπάσκετ, θα διεκδικήσει πράγματα".

Για το ποιες ελληνικές ομάδες έκαναν παρέμβαση είπε: "Δεν θέλω να αναφερθώ" και συνέχισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτό το πλάνο όσο βλέπουμε ότι το στηρίζει ο κόσμος. Η ομάδα που έχουμε είναι καλή ομάδα, καλοί παίκτες. Τους στηρίζουμε και τους αγαπάμε και η ομάδα δεν θα κινδυνέψει. Είναι μια νέα ομάδα, θέλει χρόνο, είναι νέος προπονητής και θέλει χρόνο. Δύο παιδιά βγήκαν τρίτοι πέρσι, ο Πελεκάνος είναι πρωταθλητής Ευρωλίγκας, Ελλάδας, οι άλλοι δύο έκαναν καλή χρονιά στην Καβάλα, έχουμε τέσσερις καλούς μικρούς, είναι καλοί παίκτες όλοι. Η ομάδα θέλει ψυχολογική στήριξη από τον κόσμο. Όχι ύβρεις, μόνο αγάπη. Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου, αλλά ο Άρης αυτός είναι. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Θα μπορούσα να κάνω τη παραγοντάρα, χρεώνοντας τον Άρη, δε θα το κάνω".

Για το αν προτιμάει να μείνει εκτός Ευρώπης προκειμένου να μην ενδώσει σε όρους "η FIBA δεν έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορούμε να έχουμε ομάδα νόμιμη και να παίζουμε στην Ευρώπη. Το θέμα είναι να πετύχουμε τον στόχο. Ανετοιμότητα δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε, γιατί είπα ότι είχαμε δύο δρόμους. Εμείς απευθυνθήκαμε στην ΕΟΚ. Θεωρήσαμε ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και νόμιμο. Αυτό πιστεύω ακόμα και τώρα. Οι παράγοντες ήξεραν πολλά πράγματα. Όλοι μας έχουμε οικονομικά προβλήματα. Χίλια ευρώ ζητάς και είναι δύσκολο να το βρεις. Όσον αφορά τη ΣΑΡΙΣΑ τους οποίους τους τιμώ, έχουν βοηθήσει πολύ το σύλλογο, τους παρακαλώ να βοηθήσουν για άλλη μια φορά, ξέρω ότι αγαπούν και εμένα, έχουμε όλοι οικογενειακές δυσκολίες, να κάνουν μια προσπάθεια να βοηθήσουν τον Άρη".

Ο Αγγέλου τόνισε επίσης πως "αυτά που ακούτε, αυτή τη τιτάνια προσπάθεια, πρέπει να μείνει το μήνυμα της προσπάθειας και του αδιεξόδου. Αυτή η ομάδα με την ανιδιοτέλεια έγινε μεγάλη. Το Άρης είναι διαβατήριο για όλους μας. Το Άρης σημαίνει πολλά πράγματα. Όταν υπάρχει ένα τραυματισμένο σώμα, κοιτάς να το σώσεις. Αυτό γίνεται τώρα, αυτό κάνει ο πρόεδρος. Είναι αδύνατο να έχεις δημιουργικό μυαλό να βρεις λύση έστω με το τηλέφωνο. Δεν σας λέω ότι η αναζήτηση ενός παίκτη είναι τουλάχιστον 4-5 ώρες. Ο Άρης έχει περιορισμένο χρόνο να αξιολογήσει, να αποφασίσει, να συνθέσει και καμία δυνατότητα και εμπειρία πριν. Αυτό που έβαλαν ήταν η ανιδιοτέλεια. Πολλές φορές το πρόβλημα έτρεχε μπροστά από την απόφαση. Πιθανό να μπορούσαν γίνουν άλλες κινήσεις. Το λάθος είναι παράμετρος βελτίωσης. Αυτή τη στιγμή στον Άρη υπάρχει ένα ρόστερ, αποτελείται από Έλληνες που έχουν δείξει εμπειρία και ικανότητα. Αυτοί οι παίκτες συμπλήρωναν τα ρόστερ των ομάδων τους, όπου βασικοί ήταν οι ξένοι. Το ελληνικό στοιχείο δυστυχώς συμπληρώνει το ξένο στοιχείο. Στο μπάσκετ υπάρχει η δημιουργία, η εκτέλεση και η αμυντική συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν μπορεί να φτιάξει έναν κορμό, χρειάζονται δύο χρόνια και για να μπει ένας παίκτης σε έναν κορμό χρειάζεται έξι μήνες".

Στη φετινή ομάδα αυτή η εμπειρία αναζητείται με ομαδικό τρόπο. Η πίεση σε λυγίζει. Αν δεν έχεις πίστη, συνεργασία, επιχείρημα και υπομονή αυτό δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά. Μέχρι διακοπή δεν κοιτάμε πρόσωπα και ατομική στατιστική, κοιτάμε την ομάδα μέχρι την διακοπή σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Αυτός ο κορμός των παικτών πρέπει να προσπαθήσει κάτω από την πίεση μέσω της αξιοπρέπειας και της ομαδικότητας να πετύχει.

Για τους μικρούς συμφωνώ ότι δεν μπορούσε να γίνει γιατί υπήρχε άλλο μοντέλο διοίκησης. Εκείνο το μοντέλο είχε τελικό ULEB Cup, είχε Ευρωλίγκα, αλλά δεν είχε εκ των υστέρων την ίδια διαδικασία. Στόχος πλέον είναι η παραγωγική διαδικασία του Άρη και εφόδιο η ιστορία του Άρη. Λάθη κάνουν όλοι και τα περισσότερα τα κάνω εγώ. Ο προπονητής ή η διοίκηση είναι σαν τον εφημερευόντα γιατρό. Ερχόμενος εδώ δεν χρησιμοποίησα ούτε παρελθόντα, ούτε μέλλοντα χρόνο. Το δύσκολο της υπόθεσης ήταν αυτό που με εξίταρε. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κορμός. Βλέπετε το επίπεδο του μπάσκετ είναι μικρό. Μιλάμε για γερασμένους παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους παίκτες ότι αυτό το πρόγραμμα τηρείται, αυτό θα χτίσει την αυτοπεποίθηση και θα αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες μετά.

Για τον Αρβανίτη η επόμενη ερώτηση για το αν θεωρεί μικρή τη συνεισφορά του Aris Golden Club, της ΣΑΡΙΣΑ και των ταμειακών διευκολύνσεων είπε «το ποσό θεωρώ ότι για την εποχή δεν είναι ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι περισσότερο. Περίμενα περισσότερη βοήθεια, αλλά καταλαβαίνω την κατάσταση. Θεωρώ ότι με τον καινούριο χρόνο θα υπάρξει βοήθεια. Πιστεύω όμως πολύ στη συσπείρωση. Αυτοί οι λίγοι δεν φτάνουν. Αν αυτό τα κλαμπ που αποτελείται από 20 άτομα και βάζουν 2-3 χιλιάδες, γίνουν 100 και βάλουν 2.000 ευρώ, θα είναι ένα ποσό 200.000 ευρώ! Αυτό είναι το μέλλον».

Για τον στόχο ο Αγγέλου είπε "οι νίκες είναι ο στόχος. Ο Άρης είναι πίεση, αλλά μέσα από την ομαδικότητα κερδίζεις την πίεση. Βελτιωνόμαστε εδώ και ένα μήνα. Θέλουμε να μαζέψουμε κόκκινα φύλλα, με αξιοπρέπεια".

Για την ανάπτυξη της ΚΑΕ σε επίπεδο μάρκετινγκ απαντάει ο Αρβανίτης: "Κάναμε μια προσπάθεια με κάποια στελέχη, δεν απέδωσε καρπούς. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, πιστεύω να καταφέρουν περισσότερα πράγματα. Έχουμε πετύχει κάποιες χορηγίες. Είναι η οικονομική συγκυρία δύσκολη, είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι".

Για την παραγωγική διαδικασία ρωτάται ο Αγγέλου και αναλύει αυτή την έννοια: "Κάνουμε μια προσπάθεια, ξεκίνησε από χθες, η ομάδα θα κάνει φιλικούς αγώνες κάθε βδομάδα. Αυτό που θέλει να κάνει είναι εκτός από το να μπορέσει να δουλέψει μπασκετικά σενάρια, έχει σκοπό στις ομάδες της περιοχής, Σέρρες, Βέροια, Λαγκαδάς να αρχίσει να αναπτύσσει μορφή συνεργασίας. Με τους ανθρώπους της Βέροιας ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι…

Είναι ένα άλλο πλάνο που μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες. Ήδη έχουμε βάλει τον Βεζένκοφ σε ένα ειδικό πρόγραμμα, να επενδύσουμε σε νεαρούς αθλητές. Πρέπει να φέρεις το ταλέντο που εσύ βλέπεις, να το βάλεις στα πόδια τους. Έχουν ανιχνευθεί ήδη κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Άρη. Μόνο το μαζί μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Πρέπει να χαραχθεί ένας καινούριος χάρτης και προσπάθειας και συνεργασίας.

Την Τρίτη το βράδυ προσπαθήσαμε να έχουμε φιλικά με 4-5 ομάδες, μας είπαν ότι δεν μπορούν γιατί κάνουν μόνο δύο προπονήσεις! Φιλοδοξούμε να δώσουμε έμφαση σε ηλικίες 20-25 ετών, οι έφηβοι έχουν άλλα στο μυαλό τους, όπως οι πανελλήνιες, οι σπουδές… Σε αυτό το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει χώρος για να δοκιμάσεις με παιδιά κάτω των 18 ετών".

Για την αλλαγή προπονητή ο Αρβανίτης ρωτήθηκε και απαντάει: "Κάποια στιγμή μετά από τις εμφανίσεις της ομάδας, όχι από τις ήττες κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Αλεξανδρή, διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας εκείνες τις μέρες και θεωρήσαμε ότι ήταν καλό να διακόψουμε τη συνεργασία μας. Διαφωνία κυρίως σε θέματα αποδυτηρίων και τρόπων παιχνιδιού".

Για το θέμα του ρόστερ και της επιλογής ξένων το καλοκαίρι είπε πως "ήταν θέμα του προπονητή. Επιλέχθηκε εκείνο το πλάνο από κοινού με τον κόουτς, γιατί ήταν αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η υπόθεση αυτή".

Για το χρέος της ΚΑΕ είπε ότι "είναι τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής, θέλει περίπου 4 χρόνια, πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είναι βιώσιμο, ώστε να λειτουργεί η ομάδα και να αποπληρώνει τα χρέη της. Εξαρτάται από το περιβάλλον του μπάσκετ, τι έσοδα θα έχουμε από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Προσπαθούμε να ξοφλήσουμε χρέη και μας… την λένε κιόλας".

Ρωτήθηκε αν υπάρχει διοίκηση δύο ατόμων από τη στιγμή που οι υπόλοιποι της διοίκησης είναι ανενεργοί ουσιαστικά και αν πρέπει να μπουν κι άλλα στελέχη στην ΚΑΕ: "Εννοείται ότι όποιος έχει διάθεση και θέλει να βοηθήσει, μπορεί να έρθει. Ψάχνουμε καθημερινά στελέχη, να έρθουν και να βοηθήσουν. Είμαι δημοκρατικός άνθρωπος αυτός. Η διοίκηση είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να βοηθήσει".

Για την ΣΑΡΙΣΑ είπε πως "είναι κύριοι που τους εκτιμώ, συμμετέχουν στα κοινά του Άρη, χθες είχαμε με τον κ. Λαυρεντιάδη μια συζήτηση. Πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν κι άλλο. Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα και να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης που είχε τόσα χρόνια. Έχουν καλύψει αρκετά μεγάλο μέρος για το θέμα του Αλεξανδρή και έχουν συμφωνήσει σε τρόπο αποπληρωμής. Εγώ θα περιμένω να δω τι γίνεται".

Για το αν ο Αγγέλου έχει το σενάριο της παραμονής στο μυαλό του: "Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σηκώσει την πίεση από τους παίκτες. Υπάρχει διάθεση, υπάρχει όραμα. Από εκεί και πέρα το επίπεδο της φθοράς θα αξιολογηθεί στο τέλος, εργασιακά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και είμαι χαρούμενος που με έφερε εδώ η διοίκηση του Άρη. Μακάρι να είμαστε εδώ, μακάρι να υπάρχει δύναμη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ