ΑΡΗΣ

Απόδοση ευθυνών από Αρβανίτη

Απόδοση ευθυνών από Αρβανίτη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του για την κατάσταση που παρέλαβε.

Με νούμερα και χωρίς να κρυφτεί είτε στην αρχική του τοποθέτηση είτε στις ερωτήσεις που δέχθηκε τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που προϋπήρχε αλλά και αυτή που παρέλαβε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, στο πως έχει το άνοιγμα προς τρίτους όπως και το θέμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή όπως ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αναζήτησης προπονητή και όχι μόνο.

Αφού εξήγησε την απουσία των κ.κ. Εμμανουηλίδη και Πετρομελίδη, που όπως τόνισε η εταιρεία του έχει βάλει στην ομάδα 480.000 ευρώ, υποστήριξε ότι σέβεται και εκτιμάει αφάνταστα όλους τους παράγοντες της ΓΕΝΕΣΙΣ (κ.κ. Αντωνιάδη, Παπαϊωάννου, Πόππη, Τουρσουτζιάν, Γκιουλέκα και Πουλιτζίδη) κι ακόμη τους κ.κ. Τζεβελέκη και Γεωργούλη, όλη την ΣΑΡΙΣΑ κι όλους όσοι βοήθησαν με τα χρήματά τους και έδειξαν εμπιστοσύνη στα μέλη της νυν διοίκησης της ΚΑΕ Άρης.

Για την λύση της διοίκησης Πρωτοδικείου αφού τόνισε πως: "Ήταν η μοναδική λύση που υπήρχε", συνέχισε: "Η ομάδα είχε περιέλθει σε οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, αποτέλεσμα μιας χείριστης διαχείρισης, τεράστιας συσσώρευσης μεγάλων χρεών, που προήλθαν από την φιλοσοφία διοίκησης της ΚΑΕ, που βασιζόταν στην μοναρχία, στη νοοτροπία του “τα ξέρω όλα”, στην αποξένωση της ομάδας από τον κόσμο της, στην σπατάλη των χρημάτων του λαού της. Για όλα αυτά έχουμε φτάσει σε αυτό το δύσκολο σημείο που είμαστε τώρα.

Στον Άρη έχουμε ζήσει ένα οξύμωρο γεγονός, παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για ότι κακό συμβαίνει φταίνε οι μέτοχοι, αυτοί που χρηματοδοτούν, αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη βαθιά και δεν έχουν ευθύνες αυτοί που πραγματικά διοικούσαν. Ύβρεις, λάσπη, συκοφαντίες, ψέματα εισέπραταν όταν εξέφραζαν μια διαφορετική άποψη. Αμέσως άρχιζαν όλα τα παραπάνω. Έφευγαν αυτοί που έβαζαν χρήματα και έμεναν πίσω όσοι έκαναν διαχείριση των χρημάτων αυτών.

Πως είναι δυνατόν να φεύγουν όλα τα ονόματα που ανέφερα παραπάνω και να μένει η ίδια διοικητική κατάσταση, ο κοινός παρανομαστής όλων των διοικήσεων και όλοι να φεύγουν κακήν κακώς; Το χειρότερο, όμως, για τον σύλλογο και για μένα που ήμουν εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης, αυτό το σύστημα το διοικητικό βασίστηκε στο διαίρει και βασίλευσε, στο μίσος… Με όπλο μια ψευτική, αποπροσανατολιστική ενημέρωση του λαού του Άρη.

Για μας δεν θα υπάρχει ούτε κουκούλωμα, ούτε συγκάλυψη, ούτε ωραιοποιήσεις. Είμαστε στην χειρότερη κατάσταση από όλες τις ομάδες της Α1 και δυστυχώς με μπλοκαρισμένα και κατασχεμένα όλα τα έσοδα της ΚΑΕ".

Στην ανάλυση των χρεών υποστήριξε πως: "Η ΚΑΕ Άρης έχει 5,5 εκ. ευρώ χρέη», και αναλύοντάς τα υποστήριξε πως είναι: "1,7 εκ. ευρώ στο κράτος είναι στην εφορία και το ΙΚΑ, 2 εκ. ευρώ είναι σε παίκτες και μάνατζερ, 1,3 εκ. ευρώ σε τρίτους και μερικές καρτέλες, 600.000-700.000 ευρώ τα επίδικα, που δεν τα υπολογίζω στα χρέη, γιατί θεωρώ ότι θα κερδίσει όλες τις δίκες, 250.000 ευρώ στον ΑΣ Άρη, ο οποίος δέχτηκε τόσο πόλεμο και λάσπη τόσο καιρό".

"Πλάνο αποπληρωμής"

Ακολούθως τοποθετήθηκε για τις κινήσεις που έχουνε γίνει όσον αφορά την εφορία και το ΙΚΑ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα ενώ για τους παίκτες και μάνατζερ που έχουν λαμβάνειν τόνισε: "Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό πλάνο αποπληρωμής και θα το συζητήσουμε με το Aris Golden Club.

Έχω ξεχωρίσει και το ύψος των προκαταβολών και πώς θα πάνε οι δόσεις και στη λήξη κάθε 3μήνου τι ποσό ρευστότητας χρειάζεται μέχρι το 2015-20-16. Δεν έχουν συμφωνήσει όλοι, το παλεύουμε. Το κούρεμα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο κάθε ένας από αυτούς έχει συμβόλαια και υπογραφές. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε τις υπογραφές. Η οικονομική πίεση είναι τεράστια, δεν δέχονται εύκολα το κούρεμα, όμως ο Άρης δεν θα εκβιαστεί και δεν θα πάθει ζημιά από κανέναν. Τα λεφτά τους θα τα πάρουν όλοι, αλλά η ομάδα θα πρέπει να λειτουργήσει, να παράγει έσοδα, να έχει ρευστότητα. Όποιος θεωρεί ότι μέσο πίεσης θα κερδίσει κάτι παραπάνω, είναι γελασμένος», με τα χρέη προς τρίτους να είναι 600.000 ευρώ.

Ο Αρβανίτης ξεκαθάρισε πως: «Από εδώ και πέρα θα υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί και να γυρίσει στην ομάδα. Πάντα παλεύαμε, πάντα νικούσαμε στις μεγάλες μάχες. Ο Αρειανός έδινε το μεγαλείο της ψυχής του, έβαζε στην άκρη όποιο πρόβλημα είχε και ερχόταν πάντα να βοηθήσει.

Αυτό το τμήμα έχει δώσει 21 τίτλους, έχει αλλάξει τον χάρτη της χώρας, αυτό το τμήμα θα αφήσει ο Αρειανός να βουλιάξει; Από τα διαρκείας θα δείτε πόσο πολύ ο Αρειανός αγαπά την ομάδα, όταν βλέπει ότι οι διοικήσεις του παλεύουν με ανιδιοτέλεια για το καλό του συλλόγου".

Ο Αρβανίτης έκανε λόγο για: "Συστράτευση όλων, συσπείρωση και συμμετοχή. Να κάνουμε το Αλεξάνδρειο να γίνει η μαύρη τρύπα της Ευρώπης, να βγαίνει ενέργεια, πάθος και συναίσθημα, να γίνεται χαμός", κι όσο για το οργανωτικό κομμάτι σε σχέση με το αγωνιστικό τμήμα υπογράμμισε:

"Επειδή το μπάτζετ θα είναι πολύ χαμηλό και επειδή ζούμε σε περίοδο κρίσης, δεν έχουμε τα έσοδα που θέλουμε. Θα πρέπει να δημιουργεί κέρδη η ΚΑΕ. Θα βασιστούμε σε Έλληνες, νέα παιδιά. Η ομάδα θα έχει τέσσερις έμπειρους αθλητές, τέσσερις λιγότερο έμπειρους και πιο νεαρούς και θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε τους έφηβους παίκτες, τους οποίους πιστεύουμε πολύ», ενώ για τον Νίκο Γκάλη παραδέχθηκε: «Υπάρχει όντως σκέψη και διάθεση να γίνει μια προσέγγιση στον Γκάλη με τον απόλυτο σεβασμό που περικλείει αυτό το τεράστιο όνομα για τον Άρη και τον ελληνικό αθλητισμό".

Σε ερώτηση για το αν έχει άποψη για το πώς δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρέη απάντησε: "Έμενε η εφορία απλήρωτη, γιατί ήταν υπερβολικά τα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα. Αυτό πληρώνουμε, τα μεγάλα πολυετή συμβόλαια παικτών. Από εκεί προήλθαν τα χρέη. Δεν θα ήμασταν εδώ αν όλα ήταν καλά. Ο κ. Τζεβελέκης έχει προσφέρει πολλά χρήματα, έχει βοηθήσει την ομάδα. Η ΓΕΝΕΣΙΣ όταν έφυγε δεν άφησε κάποιο υπόλοιπο, ήρθε σε συνεννόηση με τον κ. Τζεβελέκη. Έβαλε πολλά χρήματα, η ομάδα έφτασε Ευρωλίγκα. Καταστροφική χρονιά ήταν το 2009-10 με την αποχώρηση του κ. Τζεβελέκη, που πουλήθηκε ο Παπανικολάου και με εκείνα τα χρήματα έγινε ένα υψηλό μπάτζετ".

Για το κατασχετήριο της ΦΑΕ σημείωσε: "Τη λύση θα δώσει το νομικό τμήμα του Άρη και το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ και να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο αποπληρωμής, ακολούθως δημοσιογράφος έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο πληρωμής της ΚΑΕ στον μάνατζερ του Τζερεμάια Μάσεϊ 300.000 ευρώ για τη μεταγραφή στη Ρεάλ ενώ στην ΚΑΕ τα παραστατικά για αυτή την υπόθεση, όπως παρουσιάστηκε σήμερα, είναι 175.000 ευρώ. Θα ψάξουμε να βρούμε την υπόθεση. Το συγκεκριμένο θέμα του Μάσεϊ το έμαθα προχθές. Περιμένω από τους μετόχους να μου δώσουν την εντολή για πραγματικό έλεγχο, όλοι το θέλουν, ακόμα και ο Τζεβελέκης και ο Δαμιανίδης, για να καταγραφούν όλα. Αυτό θέλει χρόνο και κόστος. Αν διαπιστωθούν παρατυπίες, θα δούμε πως διαχειριστούμε το θέμα", δήλωσε ο Αρβανίτης.

Για το θέμα προπονητή και τι μέλλει γενέσθαι με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή τόνισε: "Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα. Θα μιλήσουμε την Πέμπτη με τον Αλεξανδρή. Έχουμε ένα πλάνο και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτό το πλάνο, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Υπήρχε μια διαφωνία σε συγκεκριμένα θέματα με τον κόουτς, θα δούμε τι θα πει και ο Βαγγέλης την Πέμπτη», ενώ για το Aris Golden Club είπε πως θα είναι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ χαρακτηρίζοντας το ραντεβού της Τετάρτης ως ένα πάρα πολύ σπουδαίο βήμα για την σωτηρία του μπασκετικού Άρη.

Τέλος σε ερώτηση γιατί δεν προέκυψε η λύση πρωτοδικείου όταν είχε προτείνει κάτι τέτοιο ο Τάκης Γεωργούλης στα τέλη του 2011 απάντησε: "Η προσπάθεια ναυάγησε όχι γιατί ο κ. Γεωργούλης δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα, θεωρούσε ο κ. Δαμιανίδης ότι κρύβεται κάτι γύρω από εκείνη την κίνηση, την τορπίλισε με έναν ντροπιαστικό τρόπο".

Ο Χρήστος Γαλιλαίας τοποθετήθηκε για την επαναδραστηριοποίηση της ΣΑΡΙΣΑ στα κοινά της ΚΑΕ Άρης με την δική του παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο λέγοντας: "Όταν διαπιστώσαμε ότι η διαχείριση των χρημάτων δεν είναι αυτή που θα κάνει μεγάλο τον Άρη αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά την δραστηριότητα αυτή. Με την διοίκηση Πρωτοδικείου η ΣΑΡΙΣΑ ήθελε να δείξει εμπράκτως ότι στηρίζει την καινούρια προσπάθεια και προσωπικά τον Αρβανίτη. Δεν έχουμε θέσει καμία προϋπόθεση για την χρηματοδότηση. Υπάρχει διοίκηση, μας εμπιστεύεται".

Κι όσο για το θέμα της πληρωμής των Αλεξανδρή και Μανωλόπουλου δήλωσε: "Είχαμε αποφασίσει να πληρώσουμε εμείς το τεχνικό τιμ κι αυτό θα γίνει. Παρακαλέσαμε τον κ. Αλεξανδρή και τον κ. Μανωλόπουλο να κάνουν υπομονή. Η ΣΑΡΙΣΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και θα εξοφλήσει το ποσό αυτό".

Τέλος για την παρουσία της ΓΕΝΕΣΙΣ και την επιστροφή της στην δράση μίλησε ο αντιπρόεδρος στην ΚΑΕ Άρης, Θόδωρος Κουρόγλου, τονίζοντας: "Η άποψή μου είναι ότι εκδιώχθηκε η ΓΕΝΕΣΙΣ. Τα χρέη άρχισαν και δημιουργήθηκαν από την περίοδο 2009-10, τότε που κατασπαταλήθηκε η περιουσία του Άρη. Δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο, η διοίκηση ήταν ενός ανδρός. Την επόμενη χρονιά, αλλά και φέτος υπήρχε μεγάλη αδιαφάνεια σε πολλά θέματα. Έρχονταν θέματα σε διοικητικό συμβούλιο και ήταν τετελεσμένα. Έφευγε προπονητής που πριν από μία, δύο μέρες είχε πάρει παίκτη. Για κανένα συμβόλαιο δεν ήμασταν ενημερωμένοι. Η μη παραίτηση Δαμιανίδη από πρόεδρο της ΓΕΝΕΣΙΣ μας δημιουργεί προβλήματα. Δεν έχουμε εισπράξει τα 27.000 ευρώ που προορίζουμε για την εφορία".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ