ΑΡΗΣ

Άμυνα... αγνοείται στον Άρη

Άμυνα... αγνοείται στον Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ επέτεινε τον προβληματισμό στον Άρη, η άμυνα του οποίου δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των πρώτων τριών μηνών. Το Sport24.gr αναλύει τις αιτίες της καθίζησης των "κιτρίνων".

Αν υπήρχε ένα στοιχείο που χαρακτήριζε σε μείζονα βαθμό το παιχνίδι του Άρη μέχρι τα Χριστούγεννα, αυτό ήταν η ενέργεια και η διάθεση όλων να παίξουν άμυνα. Εσχάτως όμως, το δυνατό όπλο της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη εξελίχθη σε "αχίλλειο πτέρνα" της. Βλέπετε, οι παίκτες των "κιτρίνων" έχουν ρίξει ταχύτητα στο πίσω μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματά τους.

Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και το μικρό ροτέισον αρχίζουν να φανερώνουν τις αδυναμίες τους, οι οποίες δεν είναι εύκολο να καλυφθούν. Κι όσο ο Δημήτρης Πρίφτης δεν εισηγείται την άμεση αντικατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς (έχει μηδαμινή συμμετοχή πλέον στα παιχνίδια), τόσο πιο "γυμνός" θα είναι ο Άρης στη φροντ λάιν. Όσο για την περιφέρεια; Είναι σαφές πως χρειάζεται ένας ακόμη παίκτης για να μην "σκάσουν" οι υπάρχοντες γκαρντ, αφού οι Δημήτρης Φλιώνης και Νίκος Δίπλαρος δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, σε ό,τι έχει να κάνει με το τακτικό rotation.

Για να επιστρέψουμε στα της άμυνας, οι αριθμοί λένε την πλήρη αλήθεια για την καθίζηση της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Οι "κίτρινοι" έχουν ηττηθεί στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να "πέσουν" από την τρίτη θέση (όπου πλέον βρίσκεται η ΑΕΚ), αλλά να έχουν πίσω τους -σε απόσταση βολής- τον ΠΑΟΚ, που εν τω μεταξύ νίκησε την "Ένωση" στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής.

Άμυνα... αγνοείται στον Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσο για την επίθεση; Κι εκεί, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν παρουσιάζουν την ίδια αποτελεσματικότητα. Απόδειξη τα πολύ χαμηλά ποσοστά που έχουν σε δίποντα (36%) και τρίποντα (27.7%) τον τελευταίο μήνα. Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν είναι τυχαίο, με τους "κίτρινους" να αναζητούν τρόπους αγωνιστικής ανάκαμψης, προκειμένου να μην χάσουν κι άλλο έδαφος στη "μάχη" που δίνουν για την κατάληψη της τρίτης θέσης στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι κάπως ευνοϊκό, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με Αρκαδικό (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Λαύριο (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Κόροιβο (εντός) και Καβάλα (εκτός). Ο Άρης μπορεί να κάνει το απόλυτο, ή -τουλάχιστον- το 5/6 που θα τον διατηρήσει σε επαφή με την ΑΕΚ, πριν υποδεχθεί την "Ένωση" στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής.

Άμυνα... αγνοείται στον Άρη
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ