ΑΡΗΣ

Αγγέλου: "Αυτή η ομάδα θα έχει Θεό"

Αγγέλου: "Αυτή η ομάδα θα έχει Θεό"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στην απολογιστική του συνέντευξη Τύπου για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραμονής του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραμονής του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην απολογιστική του συνέντευξη Τύπου για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος ότι για να συζητήσει σε πιο συγκεκριμένες βάσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν άπαντες στην ομάδα και ξεκαθάρισε πως ο Άρης είναι μία ομάδα που είχε και θα έχει Θεό.

Αφού ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό της προσπάθειάς του και των συνεργατών του αλλά κι όλους όσους είχανε τις διαφωνίες τους αρχικά θυμήθηκε ότι: "Ήταν Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 18:00 όταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Αρβανίτης μου έκανε ένα τηλέφωνο και το βράδυ με πήρανε για τα εισιτήρια και το πρωί της Πέμπτης αποφάσισα να έρθω στην ομάδα μετά από μία συζήτηση δύο ωρών με δικούς μου ανθρώπους", στην οποία όπως αποκάλυψε: "Μου είπανε να μην το κάνω.

Ο αθλητισμός όμως προσφέρει την ικανοποίηση αντιμετώπισης της πιο άνισης μάχης στην ζωή. Του εαυτού σου. Ξεκινήσαμε το πρώτο παιχνίδι στις 27 του μηνός με τον Ηλυσιακό και προγραμματίζοντας το δεύτερο με την Ελευσίνα που ήταν κομβικά και φθάσαμε σήμερα να μιλήσουμε με αριθμούς με την ομάδα του Άρη μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε 265 έργου και 197 με μένα. Με 160 προπονήσεις μπάσκετ που υπήρχανε και διπλές, όπως και φυσικής κατάστασης και 50 μέρες ρεπό. Η ομάδα έπαιξε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος σε μία χώρα που δυσκολεύεται να οργανώσει το οτιδήποτε.

Με μόνο σύμμαχο την αλήθεια φτιάξαμε έναν βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό που θα στηρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Σε προτεραιότητες ανάγκης, στις μικρές νίκες που θα μας έδιναν μικρούς στόχους και τρίτον μαζί με κάποιες άλλες κινήσεις να δώσουν στους παίκτες την δύναμη να αποδώσουνε σαν σύνολο και να μπορέσουν να ικανοποιήσουν ένα πολύ δύσκολο μπασκετικό κοινό και αληθινό, ιδιαίτερο και εθισμένο μπασκετικά κοινό στην αγωνιστικότητα, στην οικογένεια και στις νίκες. Οι απαιτήσεις από την ομάδα του Άρη έχουνε σχέση μόνο με την νίκη.

Είχαμε δύο ομάδες. Του γηπέδου και των γραφείων. Προσπαθήσαμε με τους ανθρώπους της διοίκησης να συζητήσουμε για τον σχεδιασμό και στο γήπεδο προσπαθήσαμε με το καταπονημένο ρόστερ να το χωρίσουμε σε τέσσερις κατηγορίες. Στους βασικότατους, στους βασικούς, στους αναπληρωματικούς και στους παίκτες προπόνησης. Οι βασικότατοι και οι βασικοί παίκτες του Άρη στην διάρκεια των 7 μηνών ή 8,5 μηνών από την αρχή της προετοιμασίας έχασαν 1-1,5 μήνα. Οι νεαροί και οι αναπληρωματικοί παίκτες του Άρη έχασαν 1,5-2 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα πρωτάθλημα με τόσες διακοπές υπήρχε μεγάλη απώλεια από πλευράς διακοπών. Ή υπάρχει πρόβλημα προπονητικής υποδομής ή διαχείρισης σε σχέση με την εικόνα προς τα έξω. Εκεί αποφασίσαμε να κάνουμε υπομονή 1-1,5 μήνα και να ρισκάρουμε στηριζόμενοι στην ιατρική μας ομάδα και στους συνεργάτες που θα είχαμε και καταφέραμε να φθάσουμε σε κάποιες καθοριστικές στιγμές με την δυσκολία να περάσουμε στους παίκτες το ειδικό βάρος αυτής της φανέλας.

Είχα πει και στους παίκτες μου ότι πρέπει να υπάρχουνε άνθρωποι να σου πούνε που είσαι και τι θα περάσεις. Αυτό το διάστημα είναι πολύ δύσκολο και αποτελεί ικανότητα να μπορεί να γίνει. Παρόλο την προπόνηση και την προσπάθεια βλέπαμε από τους παίκτες μία δυσπιστία και ενώ μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα είχαμε να λύσουμε πολλά θέματα. Και αν αντέξουνε το ειδικό βάρος της φανέλας ο κόσμος θα έρθει και θα σας χτυπάει το χέρι στην πλάτη.

Φθάσαμε και ευτυχίσαμε όλοι μας να μας το δώσει αυτό το νόημα του συλλόγου η εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη. Εγώ το είδα στα μάτια των παικτών την επόμενη μέρα στην προπόνηση ότι αυτές οι εκδηλώσεις και η ιστορία μίας ομάδας είναι η κολώνα της. Βγήκε ένα μαγικό αποτέλεσμα και πολύ αληθινό που το εισέπραξε η ομάδα και τελείωσε όπως τελείωσε.

Στον επίλογο θα ήθελα με πολύ απλό τρόπο να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουνε αυτά που νιώθω. Πρώτον θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί η διοικητική ομάδα του Άρη όσο περισσότερο ομάδα γίνει τόσο καλύτερο προϊόν θα παράγει. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Στο διοικητικό προσωπικό και στους ανθρώπους που είναι στα γραφεία που για μένα είναι από τα πιο ικανά stuff στην Ευρώπη που έχω δει που πονάνε και αγαπάνε αυτήν την ομάδα και κόντρα σε πολλά άντεξαν. Στους παίκτες μας γιατί γίνανε παίκτες μας και κομμάτι μας και είναι πολύ δύσκολο να σας μεταφέρω την εικόνα του τελευταίου παιχνιδιού στην Νέα Σμύρνη γιατί κατάφεραν και άντεξαν στις αμφιβολίες που τους μετέδιδαν. Αλλά βρήκανε χημεία μεταξύ τους.

Στους συνεργάτες μας και ιδιαίτερα στους Θανάση Μολυβδά, Σάββα Καμπερίδη και Παναγιώτη Ζάλογγο που συνεργάστηκα πρώτη φορά μαζί τους χωρίς κάποιο μίτινγκ και με ανέχτηκαν. Στο υπόλοιπο stuff, στους υπαλλήλους στο γήπεδο και στήριξαν την προσπάθεια και στήριξαν την ομάδα. Στους συναδέλφους προπονητές και με στήριξαν όταν ήρθα χαμένος στην Θεσσαλονίκη. Ξέρουνε ποιοι είναι αυτοί.

Στον πυρήνα των παλαιμάχων του Άρη που αφού συζήτησα μαζί τους κατάλαβα ότι νιώθουνε και έχουνε τον Άρη μέσα τους και είναι διατεθειμένοι να στηρίξουνε κάθε προσπάθεια. Στους φιλάθλους του Άρη που ο Άρης είχε μία εικόνα εντυπωσιακή με αποκορύφωμα την εικόνα στην εκδήλωση του Νίκου Γκάλη και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Πανιώνιο. Και στους δημοσιογράφους που στηρίξατε και με αντίθετες φωνές και στο τέλος μας δώσατε εκείνη την αυτοπεποίθηση για να σταθούμε μπροστά σας ότι προσπαθήσαμε και τα λάθη που κάναμε ήταν από καρδιάς.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι πολλές φορές δεν καταλαβαίνω και εγώ τον εαυτό μου αλλά ξέρω τι νιώθω. Υπάρχουνε κάποια μότο που χαρακτηρίζουνε έναν άνθρωπο. Αν χαθεί το καρφί, αν δεν υπάρχει μήνυμα χάνεται ο πόλεμος. Από το καρφί και μέχρι τον πόλεμο που χάσαμε από τον Πανιώνιο το μήνυμα είναι ότι ήμασταν ομάδα. Η ζωή στον Άρη είναι σαν να γλείφεις το μέλι από το αγκάθι. Εμείς γλείψαμε το μέλι της ιστορίας χωρίς να ματώσουμε και βγήκαμε πιο δυνατοί.

Να σταθώ και σε ένα ρητό του Σοφοκλή που είναι να προσέξουμε όλοι μας γιατί η αλαζονεία γεννά τον τύραννο. Τέλος θα πω κάτι που συζήταγα με τον αδερφό μου εδώ και καιρό που είναι στην Αμερική. Μπορείς να σκέφτεσαι μεγαλόπνοα αλλά να δρας με σύνεση και μέχρι την κουβέρτα των ανθρώπων που δουλεύεις.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μεμονωμένα τον πρόεδρο και μου είπε να ξέρεις να χρεώνεσαι έναν σύλλογο και πολύ δύσκολα να τον ξεχρεώνεις. Μακάρι να βρει χημεία ώστε ο Άρης να παρουσιάζεται κάθε φορά πιο δυνατός".

Σε εκείνο το σημείο έδειξε δύο βίντεο που είχε δείξει στους παίκτες του πριν τα παιχνίδια με τον ΚΑΟΔ στην κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος και το τρίτο του Α΄ γύρου των πλέι οφ με τον Πανιώνιο για να τους δώσει να καταλάβουνε ότι θα πρέπει να στηρίζονται στο εμείς με μηνύματα όπως: "Δεν χρειάζεται ταλέντο για να παλεύεις» και «WHO AM I? I AM A CHAMPION» και ακολούθησαν οι ερωτήσεις.

Για την επιθυμία της παραμονής του σύμφωνα με την διοίκηση της ΚΑΕ είπε: "Οι συζητήσεις έχουνε ξεκινήσει. Διάθεση υπάρχει. Χθες και προχθές ήμασταν μαζί και είπα στον Χρήστο Γαλιλαία κάτι. Είμαστε ένα πλήρωμα σε ένα πολύ ιστορικό σκαρί με αυτό το πλήρωμα να έφερε το καράβι στην στεριά. Υπάρχουνε κάποιες προϋποθέσεις.

Θα πρέπει όμως όλες οι υποχρεώσεις να τακτοποιηθούνε μέχρι και το ποντίκι να βγει με το τυρί στο στόμα. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ειλικρινείς σε ότι έχουμε πει και υποσχεθεί. Χθες οι παίκτες μου είπανε να βγούμε έξω να φάμε αλλά για μένα η χρονιά δεν έχει τελειώσει με αυτά τα παιδιά να άντεξαν πάρα πολλά», και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση παραμονής του αν δεν τακτοποιηθούνε άπαντες".

Για το τι του λένε σήμερα όσοι τον είχανε χαρακτηρίσει τρελό όταν είχε αναλάβει τον Άρη είπε: «Ακόμη και σήμερα μου λένε ότι έκανα λάθος. Εγώ στον Άρη χρωστάω. Θα πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι γιατί η τρέλα που είχαμε στην αρχή δεν θα πρέπει να επαναληφθεί».

Για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης είπε: «Η διοίκηση κάνει μία τιτάνια προσπάθεια. Το θέμα δεν είναι εκβιαστικό. Μου είχε πει παίκτης του Κολοσσού Ρόδου ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από την ομάδα σου. Κάτι που δεν αρμόζει στον Άρη. Η διοίκηση δεν θα μπορέσει να δώσει λύσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε στην μπασκετική αγορά και να μιλήσουμε με παίκτη αν τα παιδιά που είχαμε δεν τα κοιτάξουμε στα μάτια».

Για τις ευκαιρίες στα νέα παιδιά που συνδυάστηκαν με νίκες: «Βασικά η ανάγκη. Μετά τις ήττες από τον ΠΑΟΚ είχε γίνει συζήτηση να φύγει ο Χαντ και να έρθει ο Κις αλλά και ο Κόλεμαν. Η ανάγκη μας οδήγησε να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά του ρόστερ που πήρανε τις ευκαιρίες που οφείλεται στο μέταλλο της ομάδας».

Για το αν προτιμάει του χρόνου να είναι πρώτος προπονητής στον Άρη ή άμεσος συνεργάτης στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Εγώ δεν έχω αυτήν την στιγμή καμία πρόταση και καμία ομάδα συζητήσεις γίνονται. Τι έχω πει στην διοίκηση. Για μένα η δουλειά στον Άρη μου αρέσει και αποτελεί πρόκληση. Θα ήταν λάθος να μην θεωρώ πρόκληση και τιμή να συζητήσω με τον Άρη αν όλο το πλήρωμα δεν μου πει ότι νιώσαμε υπερήφανοι. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Στα Τρίκαλα κατέβηκα από το πούλμαν της ομάδας».

Για το πόσο εύκολη ή δυσκολότερη θα κάνει την παραμονή του η βραδιά του Γκάλη εξήγησε πως: «Ήταν κάτι μαγικό κι όχι μόνο για μένα με όλον τον κόσμο να δακρύζει. Ήμουνα ένα από τα αγωνιστικά θύματα του Γκάλη. Αυτή η εκδήλωση τάραξε μπασκετικά μυαλά. Δεν εξαρτάται… είμαι μέλος ενός πληρώματος. Το έχω υποσχεθεί στους παίκτες και στους συνεργάτες.

Χθες το βράδυ μίλησα με τους παίκτες και από Δευτέρα θα μιλήσετε με την διοίκηση. Βεργίνης, Χαρίσης και Πάσαλιτς μπορείτε να παίξετε πάρα πολλά. Πάμε να φάμε. Δεν μπορώ να έρθω. Πάω στο γραφείο και ένας παίκτης θέλει να μου μιλήσει. Έρχεται ο Χρήστος Γαλιλαίας και του λέω κάτσε γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Κόουτς δεν μπορώ να κάνω μεταβατική. Δεν μπορώ να ζήσω στην Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να φάω. Και μετά ο Χρήστος Γαλιλαίας ήταν δακρυσμένος. Άλλο η ευαισθησία του καλλιτέχνη και άλλο σαν παράγοντας θα πάθεις εγκεφαλικά. Πήρε έναν Αρειανό τερματοφύλακα, έκλεισε το τηλέφωνο και μου είπε είναι πραγματικά Άρης. Το προϊόν που θα βγάλουνε δεν θέλω να πάει στην χωματερή».

Για την κατάσταση στον Άρη σχολίασε: «Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη και 100 φορές πιο δύσκολη. Η αλήθεια και το πάτωμα στον Άρη δεν βλέπω να είναι σταθερό. Βλέπω την ηλιαχτίδα. Είδα στον Άρη αλήθεια. Αλήθεια στο κράξιμο και αλήθεια στα συγχαρητήρια. Βλέπω την αλήθεια και βλέπω ελπίδα. Αυτή η ομάδα είχε Θεό και θα έχει Θεό».

Εκ νέου για την επόμενη μέρα είπε: «Αν ο Μποχωρίδης παίξει συμπαίκτης με τον Χάινς είναι διαφορετικός παίκτης από ότι αν παίξει συμπαίκτης με τον Σαρικόπουλο. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την αυτοπεποίθηση με κουβέρτα την ιστορία και το όνομα του Άρη», για να διευκρινίσει: «Όταν δεν είσαι συνεπής είσαι εκτεθειμένος».

Κι όσο για τον ίδιο τόνισε: «Είμαι φιλοξενούμενος στον Άρη και εντυπωσιάζομαι από τις αναφορές στον Άρη. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι Άρης και νιώθω Άρης. Είναι ντροπή να το πω. Τα Αρειανόσημα κολλιούνται πολύ δύσκολα. Νιώθω ευγνώμων σε αυτήν ευκαιρία, τιμή και υποχρεώση ποια είναι τα δεδομένα και τα κριτήρια να πάρω μία απόφαση».

Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα υπογράμμισε: «Το πρωτάθλημα χρειάζεται τον Άρη. Ο Άρης συμμετείχε ενεργά στην διαμόρφωση του πρωταθλήματος. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται δυνατές τις τελευταίες ομάδες και αξιοπρεπείς και δυνατή παρουσία σε Ευρωλίγκα και Eurocup», για να καταλήξει για τον ίδιο και όσον αφορά το ότι ήταν τρέλα τον περασμένο Οκτώβρη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη σημείωσε: «Είμαι εκ γενετής τρελός».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ