ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Άλλοι αποφάσισαν για Ουίλιαμς"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιούρι Ζντοβτς ξεκαθάρισε πως η αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς δεν ήταν δική του απόφαση, αποφεύγοντας όμως να γίνει πιο ξεκάθαρος. Τι είπε για την προσφορά του 33χρονου φόργουορντ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρέτζιο Εμίλια.

Η ΑΕΚ πήρε δύσκολη εντός έδρας νίκη απέναντι στα Τρίκαλα , αλλά όσα έγιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος του αγώνα. Κι αυτό γιατί ο Γιούρι Ζντοβτς αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς κάνοντας λόγο για απόφαση που πάρθηκε από άλλους. Απέφυγε όμως να γίνει πιο σαφής.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε αρχικά πως " πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Στον προπονητή των Τρικάλων. Έχουνε πολύ καλή ομάδα. Περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Να ευχαριστήσω και τους παίκτες μας, αφού παρά τα λάθη που κάναμε, βρήκαν την δύναμη να γυρίσουν το ματς και να κερδίσουν το ματς. Μας βοήθησε και ο κόσμος μας".

Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς, ο οποίος σήμερα (11/2) ταξίδεψε για την Ιταλία, απάντησε πως "δ εν ήταν δική μου απόφαση. Πρώτα από όλα να πω ευχαριστώ στον Τζαουάντ. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη όπως τον θέλω. Έπαιζε δυνατά, έκανε τα φάουλ που έπρεπε, πάσαρε σωστά, έπαιζε για την ομάδα. Κάποια στιγμή τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή. Ευχαριστώ την διοίκηση και τους συμπαίκτες του, που τον βοήθησαν όλον αυτόν τον καιρό. Του εύχομαι καλή τύχη. Δεν είμαι όμως το κατάλληλο πρόσωπο να απαντήσω. Έπρεπε πάντως να δηλωθεί άμεσα στην ομάδα της Ρέτζιο Εμίλια. Για αυτό έφυγε", ενώ εξήγησε πως "η απόκτησή του ήταν δική μου επιλογή. Πήρα το ρίσκο, γιατί και ο Μαυροειδής δεν ήταν σε κατάσταση να μας βοηθήσει. Ο προπονητής είναι πάντα στην θέση του, για να διορθώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Είχαμε τραυματισμούς, θα πρέπει όμως να παλέψουμε να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, που δεν είναι εύκολα. Να ξεπεράσουμε και την κούραση. Ο Μιλόσεβιτς δεν θα είναι έτοιμος για το Ρέθυμνο".

Μόλις του ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αρκέστηκε να πει πως " λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος".

Για το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει καλή αγωνιστική χημεία, λόγω των συνεχόμενων αλλαγών στο ρόστερ της, ανέφερε πως " είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά το να βάλω έναν παίκτη στα συστήματα μου, δεν είναι εύκολο. Σίγουρα οι παίκτες θέλουν χρόνο. Για παράδειγμα ο Τζούνιορ (Ελονού), ακόμα δεν έχει μπει στα συστήματά μου, όπως πρέπει. Θα φέρουμε λογικά έναν παίκτη που ήταν εδώ και ξέρει την φιλοσοφία μου. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Η χημεία είναι πολύ σημαντική. Είναι από τα πιο δύσκολα καθήκοντα του προπονητή, το να κάνει όλους τους παίκτες χαρούμενους. Δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα μας", ενώ όταν η κουβέντα πήγε στην παρουσία του Τσινεμέλο Ελονού, τόνισε:

" Έχει πολλά πάνω - κάτω στην απόδοση του. Είναι δύσκολο όταν παίζεις οργανωμένο μπάσκετ, με πολλούς κανόνες. Δεν διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά. Παίζει με το ένστικτο. Δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις από τέτοιους παίκτες. Στο τέλος μας βοήθησε πάρα πολύ. Το σουτ από μέση απόσταση δεν είναι τυχαίο. Προπονείται πολύ και σουτάρει πολύ. Οπότε δεν θα του πω να μην σουτάρει στα ματς, αφού δουλεύει. Έδειξε δύο πρόσωπα. Ξέρω ότι ζητάω πολλά πράγματα".

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προσφορά του Ντόνι ΜακΓκραθ και την απόκτηση του Μπραντ Νιούλεϊ, ανέφερε: " Πρώτα από όλα πρέπει να τον δω. Να τελειώσει η μεταγραφή. Έχει κάποια διαδικαστικά. Ο Ντόνι έχει παίξει στην Ελλάδα. Είναι έμπειρος. Είναι καλός φίλος με τον Βασιλειάδη και τον Δέδα, αμέσως μας βοήθησε. Ελπίζω να μας βοηθήσει άμεσα και ο Νιούλεϊ. Θεωρητικά ταιριάζει πολύ, αλλά πρέπει να τον δούμε πως θα μπει και στα συστήματα και την χημεία μας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ