ΑΕΚ

Το κίνητρο του "εκτελεστή"

Το κίνητρο του "εκτελεστή"

Η ΑΕΚ συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της στον δεύτερο γύρο και ένας εκ των πρωταγωνιστών της, ο Καρλ Ίνγκλις, μιλά στο Sport24.gr για το κίνητρο που δημιουργείται σε κάθε παιχνίδι της Ένωσης.

Ο δεύτερος γύρος που πραγματοποιεί η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, της δίνει το δικαίωμα να κοιτάζει ψηλά. Για την ακρίβεια, έως και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Εκεί΄όπου μπορεί να φτάσει ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Το πρώτο -σημαντικό- βήμα έγινε.

Κόντρα στον Άρη οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ανώτεροι και με τον κόσμο στο πλευρό τους πήραν τη σπουδαία νίκη με 93-77 . Νίκη υπ αριθμόν 13 για τους "κιτρινόμαυρους" στο φετινό πρωτάθλημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, για ένα ακόμα παιχνίδι τεράστιας σημασίας ο Καρλ Ίνγκλις φώναξε "παρών'. Ο Καναδός φόργουορντ "εκτέλεσε" κάθε αμυντικό πλάνο των παικτών του Άρη, με τους 18 πόντους που πέτυχε, πραγματοποιώντας μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση.

Μιλώντας στο Sport24.gr εστίασε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του κόσμου, αλλά και την προσφορά των Ποπς Μενσά Μπονσού και Μαλίκ Χέρστον, κατά την διάρκειας της παρουσίας τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κουβέντα ξεκίνησε από την αναμέτρηση που είχε ολοκληρωθεί "Ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα, η οποία σε όλα τα πολλά κρίσιμα σημεία αντιδρούσε καλά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι", δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια πως "παλέψαμε για 40 λεπτά και δείξαμε ομαδικότητα και αμυντικά ήμασταν σε καλή κατάσταση. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, αυτό είναι που μετράει, άλλωστε".

Παράλληλα, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα κάλυψαν και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη, που ήταν στους 11 πόντους (86-75). "Το ξέραμε και κάτι θέλαμε να κάνουμε, ώστε να καλύψουμε τη διαφορά. Ήταν διπλή η νίκη αυτή, η οποία θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια της σεζόν".

Τον ρωτήσαμε εάν η νίκη αυτή αποτελεί δήλωση ενόψει συνέχειας. "Κάθε νίκη είναι δήλωση!" ξεκαθαρίζει και συνέχισε λέγοντας "Αυτό θέλουμε να το τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε, από την πλευρά μας. Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να γίνουμε καλύτεροι και η διακοπή μας βοηθάει αρκετά".

Για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Πέτυχε 18 πόντους, με 4 τρίποντα, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι κίνητρο τέτοιοι αριθμοί, όμως; "Το πιο σημαντικό κίνητρο για εμένα είναι οι νίκες της ομάδας. Τα σουτ μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην μπουν, αλλά αυτό που έχει σημασία πάνω απ' όλα είναι η νίκη".

Η βελτιωμένη εικόνα των "κιτρινόμαυρων" οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- και στους Ποπς Μενσά Μπονσού και Μαλίκ Χέρστον, που ήρθαν στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. "Είναι εξαιρετικοί παίκτες και έχουν βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα από τη στιγμή που έχουν έρθει. Μας έκαναν ακόμα καλύτερη ομάδα απ' ότι ήμασταν και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Παράλληλα, είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες".

Ο κόσμος αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ομάδα, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται εντός των τειχών της. "Ο κόσμος της ομάδας είναι πάντα σπουδαίος. Δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα! Από την αρχή μέχρι το τέλος φωνάζει για εμάς και μας ανεβάζει το ηθικό. Εγώ, προσωπικά, απολαμβάνω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στην εξέδρα".

Όσο για τη συνέχεια της σεζόν; "Τώρα θα ηρεμήσουμε για λίγο. Έχουμε το δικαίωμα, μιας και υπάρχει η διακοπή. Θα προπονούμαστε και όσο περνούν οι μέρες η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στο παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι στα Τρίκαλα, μια εξίσου σημαντική αναμέτρηση".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ