ΑΕΚ

Ο Ντόνι πήρε το όπλο του

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ντόνι ΜακΓράθ ήρθε για να δώσει το κάτι διαφορετικό στην ΑΕΚ. Και αυτό ακριβώς κάνει, έχοντας προλάβει ήδη να δείξει την ικανότητά του να βάζει μεγάλα σουτ.

Ο αγώνας με την Κύμη "μύριζε" γκέλα από μακριά για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου έβαλε δύσκολα στην "Ένωση", με το σκορ να είναι 68-65 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα όταν ο Αλέξανδρος Σιγκούνας αστόχησε σε τρίποντο που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η ΑΕΚ είχε την επόμενη επίθεση, η οποία αυτόματα έγινε η σημαντικότερη του ματς. Και τότε πήρε τη μπάλα ο Ντόνι ΜακΓκράθ.

Ο Αμερικανοϊρλανός γκαρντ είχε ένα κάκιστο παιχνίδι, όντας άποντος μέχρι εκείνο το σημείο. Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε, με αποτέλεσμα να μην διστάσει να σηκωθεί για σουτ τριών πόντων, κάνοντας - έστω και με περιπετειώδη τρόπο, αφού η μπάλα έκανε πρώτα τα... "παιχνίδια" της - το σκορ 71-65 με 27 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του αγώνα. Το παιχνίδι είχε μόλις κριθεί, με τη νίκη να καταλήγει, έστω και με μπόλικο άγχος, στην ΑΕΚ . Και έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός παίκτη που μόλις είχε σημειώσει το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι! Αυτός όμως είναι ο ΜακΓκράθ και για αυτό ήρθε στην ΑΕΚ: Επειδή μπορεί να βγει μπροστά όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του.

Ο άλλοτε παίκτης του Αιγάλεω και του ΠΑΟΚ δεν έχει κλείσει καλά-καλά ένα μήνα στην ομάδα. Είναι όμως τέτοιος ο χαρακτήρας του και η προσωπικότητά του που έχει προλάβει να κάνει την διαφορά, χάρη κυρίως στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει, με αποτέλεσμα να έχει βάλει ήδη μερικά μεγάλα σουτ. Όπως το buzzer-beater τρίποντο από τα 9 μέτρα στο τέλος της πρώτης περιόδου και το τεράστιο δίποντο που σημείωσε λίγο πριν το τέλος του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Άρη - κι ας ηττήθηκε τελικά η ΑΕΚ - ή τις δύο κρίσιμες βολές που σημείωσε στο φινάλε του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο DHI, "σφραγίζοντας" τη νίκη της ΑΕΚ. Ή το buzzer-beater που σημείωσε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι:

Ο ΜακΓκράθ έχει "φάει" αγώνες σαν αυτόν με την Κύμη με το... κουτάλι. Έχει βρεθεί σε αυτή την θέση πολλές φορές και ο κυριότερος λόγος είναι ότι στο παρελθόν του είχε ζητηθεί πολλές φορές να είναι πρωταγωνιστής και όχι απλώς ένας ρολίστας. Έχει ξεκάθαρα την εμπειρία, αλλά και την αυτοπεποίθηση, για να πάρει ένα κρίσιμο σουτ. Και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί. Γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Ο ΜακΓκράθ ήρθε να συμπληρώσει μία περιφέρεια που είναι γεμάτη ταλέντο, με παίκτες που μπορούν να σκοράρουν κατά το δοκούν, όπως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο Μάικλ Ντίξον, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Κώστας Βασιλειάδης. Και την δεδομένη στιγμή μοιάζει με το ιδανικό συμπλήρωμα, αφού στα 32 του χρόνια έχει αποδεχθεί ότι δεν χρειάζεται να είναι μόνο εκτελεστής όπως στα νιάτα του, αλλά και οργανωτής. Όταν το κρίνει απαραίτητο όμως θα βγαίνει μπροστά. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που δυναμώνει ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ, που βρίσκει στον πρόσωπό του ακόμα έναν παίκτη με δυνατή προσωπικότητα, κάτι που είναι απαραίτητο σε κάθε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και έχει δύσκολα παιχνίδια μπροστά της.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ