ΑΕΚ

Μαυροειδής: "Do or die για την τρίτη θέση!"

Μαυροειδής: "Do or die για την τρίτη θέση!"

Σύμφωνοι, η εκδίκηση είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο όμως η ΑΕΚ έχει πιο... σοβαρούς λόγους για να φύγει με τη νίκη από το "Nick Galis Hall" στο ντέρμπι με τον Άρη. Το επιβεβαιώνει στο Sport24.gr o Δημήτρης Μαυροειδής.

Η ΑΕΚ ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Άρη (28/2, 17:00), σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο της Basket League.

Αυτή τη στιγμή η "Ένωση" φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-4 ενώ ο Άρης ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Για την ακρίβεια μιας νίκης (15-5), έχοντας επικρατήσει στο ματς του ΟΑΚΑ με το υπέρ του 74-83.

Σε περίπτωση νίκης επί του Άρη στο Παλέ, η ΑΕΚ ξεφεύγει δυο νίκες από τους "κίτρινους" ενώ αποκτά σαφέστατο προβάδισμα αν καλύψει και τη διαφορά της ήττας (-9) στον α' γύρο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Θεσσαλονικείς ισοβαθμούν με την "Ένωση" στην τρίτη θέση ωστόσο έχουν το πλεονέκτημα αφού θα μετρούν δυο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Μαυροειδής: "Do or die για την τρίτη θέση!"

Τότε 7-0, τώρα 6-0

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο "Nick Galis Hall" μετρώντας έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτές κόντρα στο Λαύριο (εντός), τα Τρίκαλα (εκτός), τον Κόροιβο (εντός), την Καβάλα (εκτός), τον Απόλλωνα Πάτρας (εκτός) και την Κηφισιά (εντός). Παρεμπιπτόντως, η "Ένωση" είχε ρεκόρ 7-0 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ πριν ο Άρης βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, εντός συνόρων. Που οφείλεται, λοιπόν, αυτό το σερί νικών της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία;

"Έχουμε ένα καλό ρεκόρ και το οφείλουμε κυρίως στην άμυνά μας. Είναι αυτό, ακριβώς, για το οποίο επιμένει ο κόουτς στις προπονήσεις και μάς ζητάει να εφαρμόσουμε στα παιχνίδι μας. Κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, άλλες όχι. Έχουμε δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης το τελευταίο διάστημα όμως πιστεύω ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα ως το τέλος" εξήγησε στο Sport24.gr μετά το τέλος του ματς με την Κηφισιά ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Το αποτέλεσμα που πείραξε

Εκείνο το 74-83 από τον Άρη στο ΟΑΚΑ πείραξε το τεχνικό τιμ και τους παίκτες της ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Σάκοτα μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. "Ήταν μια… σκληρή ήττα! Στεναχωρηθήκαμε πολύ. Πικράναμε και τον κόσμο μας. Νιώθουμε αυτό το βάρος. Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά" είχε τονίσει ο τότε προπονητής της ΑΕΚ μετά την ήττα από τους "κίτρινους".

Πλέον ο Μαυροειδής εξηγεί πως "έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Είναι ένα κομβικό ματς για την πορεία μας στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια που κάνουμε για την τρίτη θέση. Ένα παιχνίδι do-or-die και έτσι το αντιλαμβανόμαστε! Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου. Έχουν έλθει νέα παιδιά, έχουν επαναπροσδιοριστεί οι ρόλοι και πιστεύω ότι η ομάδα έχει δείξει καλύτερη εικόνα στα τελευταία ματς".

Μαυροειδής: "Do or die για την τρίτη θέση!"

Να σπάσει το σερί του Άρη

Φέτος ο Άρης μετράει ήδη δυο νίκες στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Αυτήν στον προημιτελικό Κυπέλλου στο Παλέ και εκείνη στην κανονική περίοδο στο ΟΑΚΑ ενώ πέρσι οι "κίτρινοι" του Δημήτρη Πρίφτη απέκλεισαν την "Ένωση" στα προημιτελικά των playoffs με 2-1 νίκες. "Μιλάμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι, ένα ματς που μπορεί να κρίνει την πορεία της ομάδας στην κανονική περίοδο. Πλέον σημαδεύουμε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ