ΑΕΚ

"Ήρθα για να γίνω ηγέτης"

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ απέναντι στο Ρεθυμνο, Ποπς Μενσα Μπονσού, τονίζει, μέσω του Sport24 πως ήρθε στην Ενωση ώστε να γίνει ο ηγέτης της.

Ήρθε στην ΑΕΚ πριν λίγες μέρες, έκανε μία προπόνηση και έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τα "κιτρινόμαυρα" Ε, και; Ο Ποπς Μενσά Μπονσού έδειξε σαν... έτοιμος από καιρό και το απέδειξε με την εμφάνισή του απέναντι στο Ρέθυμνο. 25 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 1 τάπα, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ στη νίκη με 85-77. Όλα αυτά σε 37 λεπτά. Όχι κι άσχημα...

Ο Βρετανός φόργουορντ, που αποθεώθηκε από τον κόσμο της νέας του ομάδας, μίλησε στο Sport24.gr για το ντεμπούτο, τα χαρακτηριστικά που θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι της Ένωσης, ενώ περιγράφει τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όταν και βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό.

Ντεμπούτο με την ΑΕΚ, εξαιρετική εμφάνιση και νίκη. Ήταν όπως το είχες φανταστεί;

"Νομίζω πως έγιναν όλα όσα ήθελα. Έπαιξα καλά και η ομάδα κέρδισε, ταυτόχρονα. Προφανώς και είμαι χαρούμενος με τη νίκη της ομάδας. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει κι εγώ από την μεριά μου να προσφέρω λίγη παραπάνω ένταση και ενέργεια. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Έκανα μόνο μία προπόνηση με την ομάδα και πιστεύω πως όσο προπονούμαι περισσότερο με τους συμπαίκτες μου θα βελτιώνομαι".

Ήρθες στην ΑΕΚ λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Ήταν δώρο Χριστουγέννων για σένα η μεταγραφή αυτή;

"Ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι πως να ολοκληρώσω τη σεζόν το ίδιο δυνατά και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό το παιχνίδι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε το 2014 και πλέον, μπαίνοντας στο 2015 μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά".

Μετά από αυτή σου την εμφάνιση νιώθεις ως ένας από τους ηγέτες του συνόλου;

"Ναι, δίχως αμφιβολία. Ο προπονητής μου είπε εξ αρχής πως θα είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και ένας από τους παίκτες που θα έχουν τις περισσότερες ευθύνες. Εδώ έχω όλα όσα θέλω. Μου αρέσει να είμαι ηγέτης και να έχω πολλές ευθύνες και θέλω να βγάζω ενέργεια στο παρκέ κάθε φορά και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι".

Το περασμένο καλοκαίρι είχες συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, όμως δεν αγωνίστηκες ποτέ με την ομάδα. Τι, πραγματικά, συνέβη;

"Ήταν δική τους απόφαση. Είπαν πως δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση. Η απόφαση να μην αγωνιστώ στον Ολυμπιακό ήταν δική τους. Είμαι μαχητής, όμως, οπότε δεν έχει σημασία, πλέον, ότι κι αν έγινε το καλοκαίρ. Νιώθω εξαιρετικά, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια και να είναι σίγουρος ο κόσμος της ΑΕΚ για το τι μπορώ να κάνω στο παρκε".

Η εμφάνιση αυτή ήταν κάποιου είδους απάντηση μήπως;

"Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Προτιμώ να μιλάει το παιχνίδι μου για εμένα!'

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Ποπς Μενσά Μπονσού;

"Περισσότερα απ' όσα έκανα απέναντι στο Ρεθυμνο. Ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό και να φέρω παραπανω ενέργεια σε άμυνα και ριμπάουντ. Έτσι ώστε να δώσω επιπλέον ωθηση στην ομάδα και να έρθουν οι νίκες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ