ΑΕΚ

Η ώρα του Παναθηναϊκού για την ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η σειρά με το Ρέθυμνο ανήκει ήδη στο παρελθόν για την ΑΕΚ, που πλέον εστιάζει στην σειρά των ημιτελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό.

Δύο μέρες ρεπό ήταν και πέρασαν. Από σήμερα (7/5) οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στην δράση, έχοντας το μυαλό τους στην σειρά των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η παράδοση, το μπάτζετ και το ρόστερ δεν είναι με το μέρος της ΑΕΚ στην σειρά με τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν αφαιρεί όμως το δικαίωμα στο όνειρο για τους παίκτες της "Ένωσης". Δεν πρέπει να ξεχνάει εξάλλου ο κόσμος ότι κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια των Παναθηναϊκό και στα δύο παιχνίδια, χάνοντας μάλιστα το δεύτερο έπειτα από δύο παρατάσεις.

Οι "Κιτρινόμαυροι" ξέρουν βέβαια ότι η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη. Και σίγουρα θα γίνει ακόμα δυσκολότερη αν τελικά οι τραυματίες Μπραντ Νιούλεϊ (διάστρεμμα) και Μάικλ Ντίξον (μέση) δεν καταφέρουν να αγωνιστούν, καταρχάς, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς την προσεχή Πέμπτη 11 Μαϊου (19:00). Αμφότεροι κάνουν αγώνα δρόμου, ακολουθώντας θεραπεία, με το ιατρικό επιτελείο να έχει δώσει το ΟΚ στην περίπτωση του Ντίξον, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραπονιέται για ενοχλήσεις στη μέση.

Αγωνιστικός ρυθμός, "Μίνια" και κέρδη

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÑÅÈÕÌÍÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θα μπει στην σειρά με τον Παναθηναϊκό με την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Το ξέρουν όλοι αυτό. Την ίδια στιγμή, όμως, η "Ένωση" ξέρει ότι υπάρχει ένα κομμάτι στο οποίο μπορεί να ποντάρει: Η λογική λέει ότι θα έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό όταν ξεκινήσει η σειρά με τον Παναθηναϊκό. Την στιγμή του πρώτου τζάμπολ οι "Πράσινοι" θα έχουν συμπληρώσει πλέον 16 ημέρες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που ενδέχεται να τους παρουσιάσει λίγο μουδιασμένους. Η ΑΕΚ από την πλευρά της όμως έχει δώσει ήδη δύο αγώνες σε αυτό το διάστημα, δείχνοντας ενθαρρυντικά σημάδια.

Η επιστροφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς έδωσε πολλά στοιχεία που έλειπαν στην ΑΕΚ τόσο καιρό που ήταν τραυματίας, όπως σκληράδα, αμυντική προσήλωση και έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Δημήτρης Μαυροειδής και Ρόκο Λένι Ούκιτς έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κόντρα στο Ρέθυμνο, μοιάζοντας έτοιμοι για την τελική ευθεία της σεζόν. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής λόγω των απουσιών των Ντίξον και Νιούλεϊ και ανταποκρίθηκε ιδανικά στον ρόλο του, παίζοντας την συνηθισμένη καλή του άμυνα και δίνοντας λύσεις στην επίθεση, με αποκορύφωμα το τρίποντο που "σφράγισε" το "διπλό" στο Ρέθυμνο. Ο Κώστας Βασιλειάδης έδειξε να βρίσκει πατήματα έπειτα από μία μεγάλη περίοδο ντεφρμαρίσματος. Ντούσαν Σάκοτα και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξαν να είναι σταθεροί. Αν τελικά επιστρέψουν άμεσα και σε καλή κατάσταση οι Νιούλεϊ και Ντίξον, τότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να παραταχθεί (επιτέλους) πλήρης - κάτι που έχει να συμβεί πάνω από 4 μήνες (!) - και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η σειρά με τον Παναθηναϊκό είναι μία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ να αποδείξει ότι πλέον βρίσκεται πράγματι σε καλύτερη κατάσταση και καλύτερη μοίρα από ότι πριν μερικούς μήνες, όταν υπήρχε μία εμφανής νωθρότητα. Τα κέρδη που θα υπάρχουν αν η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική είναι περισσότερα από ότι φαντάζεται κάποιος. Μένει τώρα να φανεί αν οι "Κιτρινόμαυροι" θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά τους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ