ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ στον Ημιτελικό του Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ΑΕΚ πάλεψε στο Αλεξάνδρειο, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Άρη, έχασε την πρόκριση για τον Τελικό του Κυπέλλου και το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών της.

Μόλις μία εβδομάδα πέρασε από τη σαρωτική εμφάνιση της ΑΕΚ επί του Άρη. Εκείνο το 81-61 του ΟΑΚΑ έδωσε στην ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς καλή ψυχολογία, την βοήθησε να διεκδικήσει στο Αλεξάνδρειο τη νίκη - πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως το καλάθι του Γουίλ Κάμινγκς την έριξε στο φινάλε στο καναβάτσο. Η ήττα ήρθε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες . Ο Μάικλ Ντίξον ήταν φανταστικός και θύμισε κάτι από... Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έβαλε μεγάλο καλάθι, όμως μια φάση, μια κίνηση, μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια του Κάμινγκς, στέρησε από τον Δικέφαλο την επιστροφή του σε Τελικό για πρώτη φορά μετά το 2001. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των 10 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιούρι Ζντοβτς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ (7 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24 λεπτά)

Πενταδάτος, έβαλε το πρώτο καλάθι της ΑΕΚ, βοήθησε σε όλους τους τομείς αλλά στο πρώτο μέρος δεν έκανε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Δεν φάνηκε στην επίθεση της ομάδας του, αλληλοεξουδετερώθηκε με τον Καββαδά, όμως μάζεψε 10 ριμπάουντ και ήταν συνολικά θετικός.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ (2 πόντοι σε 6 λεπτά)

Ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, πέτυχε γρήγορα τους πρώτους του πόντους, αλλά βγήκε νωρίς και δεν γύρισε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Συνολικά έπαιξε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά και ήταν... αναλώσιμος στο rotation του προπονητή του.

ΡΟΚΟ ΛΕΝΙ ΟΥΚΙΤΣ (10 πόντοι, 4/9 σουτ, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 28 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δεν έκανε καλό πρώτο μέρος, δεν πήρε προσπάθειες, έβαλε ένα τρίποντο και προτίμησε να μοιράσει τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Πολύ μετρημένος στη συνέχεια, έβαλε γκολ-φάουλ στο 35' για το 67-69, αλλά στην επόμενη φάση έκανε ένα λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση από τον Κάμινγκς. Εκεί που όλα έδειχναν νίκη του Άρη, ο Κροάτης πήρε την ΑΕΚ στις πλάτες του και με μια τρομερή ενέργεια έγραψε το 75-76 στα 8" πριν το φινάλε. Λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς. Καλός, αλλά όχι τόσο καλός, όσο χρειαζόταν η ομάδα του.

ΜΙΛΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ (0 πόντοι, 0/6 σουτ, 0 ριμπάουντ, 0 ασίστ σε 13 λεπτά)

Ο πάντα συνεπής Βόσνιος, δεν ήταν σε καλή βραδιά. 0/3 σουτ είχε στο πρώτο μέρος, με 0/6 τελείωσε το ματς. Δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, ήταν ο χειρότερος της ΑΕΚ.

ΤΖΑΓΟΥΑΝΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ (2 πόντοι, 1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 23 λεπτά)

Δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν φάνηκε στο πρώτο μέρος. Ήταν εκτός ρυθμού, δεν πήρε προσπάθειες, ίσως και να έκανε χώρο για τους πιο "καυτούς" συμπαίκτες του. Ούτε στο δεύτερο μέρος έδωσε κάτι στην ΑΕΚ. Κακό βράδυ για έναν πολύ έμπειρο παίκτη που αποκτήθηκε για να δίνει το κάτι παραπάνω σε αγώνες σαν κι αυτόν.

ΝΤΟΝΙ ΜΑΚΓΚΡΑΘ (11 πόντοι, 4/5 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 20 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ (στην οποία επέστρεψε μετά από επτά χρόνια), μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και έβαλε πολύ μακρινό τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή της. Έβαλε νέο τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 50-58 στο 26', έγραψε και το 72-74 στο 38'. Δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες όταν η μπάλα ζύγιζε... τόνους και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, δεν έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό, αλλά ακόμη κι έτσι έδειξε με το "καλησπέρα" πόσο σημαντικός θα γίνει σε αυτή την ΑΕΚ.

ΤΣΙΜΕΝΕΛΟΥ ΕΛΟΝΟΥ (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ σε 13 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο πέμπτο λεπτό, ως δεύτερος σέντερ πίσω από τον Μαυροειδή, έχασε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρει από πολύ κοντά, όμως είχε τρομερή ενέργεια στην άμυνα. Έβαλε μπροστά (50-51) την ομάδα του στο 23', κράτησε την ΑΕΚ κοντά με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ (67-66), ήταν θετικός, μα πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του αν θέλει να ανεβάσει επίπεδο τους κιτρινόμαυρους.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΚΟΤΑ (6 πόντοι, 3/9 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Άστοχος στο ξεκίνημα, έδωσε όμως πολλές βοήθειες στα ριμπάουντ. Στο 32' "λαβώθηκε", όταν η μέση του τον πρόδωσε. Αποχώρησε υποβασταζόμενος και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι. Αν ήταν στα τελευταία λεπτά στο παρκέ, η ΑΕΚ θα είχε άλλη μια επιλογή στην επίθεσή της.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (8 πόντοι, 2/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 23 λεπτά)

Έδωσε ώθηση στην επίθεση της ΑΕΚ, έβαλε δυο τρίποντα για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, όμως στη συνέχεια χάθηκε. Ήταν πολύ άστοχος, πήρε σουτ υπό κακές προϋποθέσεις και δεν ήταν ο Βασιλειάδης που χρειαζόταν ο Ζντοβτς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιούρι Ζντοβτς.

ΜΑΙΚΛ ΝΤΙΞΟΝ (23 πόντοι, 5/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, κανένα λάθος σε 32 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Χρειάστηκε εννέα λεπτά μέχρι να σκοράρει, μα έβαλε επτά μαζεμένους πόντους, βοήθησε στα ριμπάουντ και έδωσε και τρεις ασίστ. Έβαλε και νέο τρίποντο για να μειώσει στον πόντο (40-39) και στο ημίχρονο είχε 12/3/3 με μόλις πέντε σουτ! Ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με "τρελό" σουτ για το 50-49, έγραψε και το 50-55 που "πάγωσε" το Αλεξάνδρειο. Ήταν ασταμάτητος. Πέτυχε νέο απίστευτα δύσκολο σουτ για το 64-64, πριν βάλει και πέμπτο τρίποντο για το 69-72! Χωρίς τον Ντίξον η ΑΕΚ θα είχε χάσει με μεγάλη διαφορά. Ο Αμερικανός έκανε τα πάντα για να στείλει την ομάδα του στον Τελικό και στο φινάλε της αναμέτρησης ξέσπασε σε λυγμούς. Ήταν μια εικόνα πολύ έντονη, που έδειξε πόσο ανταγωνιστικός, πόσο περήφανος είναι σαν παίκτης ο Αμερικανός σούπερ σκόρερ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιούρι Ζντοβτς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ