ΑΕΚ

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων της ΑΕΚ

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων της ΑΕΚ

To έργο της ΑΕΚ στο Group F του Eurocup μόνο ως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει δυο ομάδες του περσινού TOP-16 της Euroleague. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους της "Ένωσης".

O Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε στη σημερινή (9/7) κλήρωση του Eurocup κι εξήγησε ότι η ΑΕΚ θα παίξει σε έναν όμιλο επιπέδου Euroleague . Πράγματι, η "Ένωση" θα βρει απέναντί της τις Γαλατάσαραϊ και Νίζνι (πέρσι συμμετείχαν στο TOP-16) καθώς και τη Νεπτούνας, η οποία προέρχεται από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κατά τα άλλα, η ρώσικη Κράσνι Όκτιαμπρ και η Χάποελ Τελ Αβίβ συμπληρώνουν τον όμιλο της ΑΕΚ που καλείται να κάνει την υπέρβαση για να εξασφαλίσει μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις του Group F κι εν συνεχεία να προκριθεί στο Last-32.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους αντιπάλους της ΑΕΚ στο Eurocup.

Γαλατάσαραϊ: Παρά τα μύρια όσα προβλήματα, ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Γαλατάσαραϊ. Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία της με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των γειτόνων για διετή επέκταση της συνεργασίας τους. Η Γαλατά αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά ζητήματα μέσα στη χρονιά καθώς και τις τάσεις φυγής των παικτών, όπως συνέβη με τον Κάρλος Αρόγιο ο οποίος επέστρεψε στο Πουέρτο Ρίκο. Ήδη έχει αποχωρήσει ο Εντέρ Αρσλάν , ο οποίος ανακοινώθηκε από την Νταρουσάφακα ενώ ο Πάτρικ Γιάνγκ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Πάντως ο Αταμάν έσπευσε να καθησυχάσει τους φίλους της "τσιμ μπομ", εξηγώντας πως " Δεν πρέπει να ανησυχούν για τις μεταγραφές που κάνουν οι αντίπαλοί μας". Η Γαλατάσαραϊ θα παίξει στο Eurocup αφού εξασφάλισε τη σχετική Wild Card.

Νίζνι: Η έκπληξη της περσινής Euroleague θα παραταχθεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο Eurocup 2015-16, με δεδομένο ότι έχασε τους τρεις βασικούς πυλώνες της. Ο Λευκορώσος σέντερ Άρτσιομ Παρακχούσκι υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 1+1 χρόνια στην Ούνικς. Νωρίτερα, ο Τέιλορ Ρότσεστι ανακοινώθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, αλλά όπως εξήγησε " ουδέποτε ασχολήθηκα με τις ατομικές διακρίσεις. Δεν ήταν αυτές οι σημαντικές. Χωρίς σκέψη θα έδινα αυτό το βραβείο, για μια θέση στο Final Four". Παρεμπιπτόντως, η Νίζνι ήταν αυτή που ανακοίνωσε επισήμως την έξοδο του Τρέι Τόμπκινς από τη Ρωσία (μαζί και ότι έχει χαράξει πορεία προς τη Ρεάλ Μαδρίτης) και την άφιξη του Κασπάρς Μπερζίνς -υπέγραψε διετές.

Κράσνι Όκτιαμπρ: Η Κράσνι Οκτιάμπρ (σ.σ. Κόκκινος Οκτώβρης) είναι η ομάδα που στην τρίτη χρονιά της ύπαρξης της έπαιξε Eurocup, που υπέγραψε πέρυσι τον Βον Ουέιφερ και που είχε για πρόεδρο έναν τύπο, ο οποίος ενίοτε έπαιζε και στα ματς. Αυτός ο τύπος ήταν ο Ντμίτρι Γκερασιμένκο, ο οποίος στην τρίτη χρονιά ύπαρξης του συλλόγου, ζήτησε να παίξει Eurocup και... το πέτυχε, ενώ πέρυσι μπήκε στα playoffs της VTB Unitel League. Κορυφαία στιγμή, ήταν όταν απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ, από το ρωσικό κύπελλο . Η ρώσικη ομάδα τερμάτισε στη 12η θέση της κατάταξης στη VTB United League με ρεκόρ 9-21 κι έτσι δεν κατάφερε να συμμετάσχει στα playoffs. Στην Κράσνι Όκτιαμπρ αγωνίστηκε πέρσι ο γνώριμος μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Ντόνι ΜακΓκραθ.

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Για πρώτη φορά, μετά το 1993, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έμεινε εκτός τελικών στο Ισραήλ από τη Χάποελ Εϊλάτ, με τον Σιμόν Μιζράχι να μιλά για την καταστροφική χρονιά της "ομάδας του λαού". Εν συνεχεία η Χάποελ Ιερουσαλήμ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Winner League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στο Eurocup είχε αποκλειστεί από την πρώτη φάση των ομίλων με μόλις 2 νίκες σε 10 αγώνες.

Νεπτούνας: Οι Λιθουανοί εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Eurocup μέσω Wild Card αφού δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς της LKL (σ.σ. εκεί βρέθηκαν η Ζάλγκιρις Κάουνας και η Λιέτουβος Ρίτας). Πέρσι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Euroleague, όπου τέθηκαν αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Είναι η ομάδα που έχει αναδείξει τους Εουρέλιους Ζουκάουσκας και Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, των οποίων οι φανέλες βρίσκονται στην οροφή της Švyturys Arena .

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ