ΑΕΚ

Έργα και ημέρες του Φάλκερ στην ΑΕΚ

Έργα και ημέρες του Φάλκερ στην ΑΕΚ

Με τον Ράνταλ Φάλκερ να φέρεται να βρίσκεται προς της εξόδου στην ΑΕΚ, το Sport24.gr θυμάται τι έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του στην "Ένωση". Τελικά είναι καλός παίκτης ή όχι;

Ο Ράνταλ Φάλκερ αποκτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016 από την ΑΕΚ με την προοπτική να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα κάτω από το καλάθι. Στην "Ένωση" ήλπιζαν ότι στο πρόσωπό του θα έβρισκαν τον ψηλό που θα άλλαζε τα δεδομένα, κάτι που ωστόσο τελικά δεν συνέβη. Όσο για τους λόγους που δεν συνέβη τελικά κάτι τέτοιο; Αυτοί είναι αρκετοί είναι η αλήθεια.

Ο Αμερικανός ήρθε στην ομάδα μη έχοντας αγωνιστικό ρυθμό, αφού είχε να παίξει μπάσκετ από την άνοιξη. Στην "Ένωση" το ήξεραν αυτό, ωστόσο προσπάθησαν μέσω ατομικών προπονήσεων και των αγώνων να τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό, προκειμένου να εξελιχθεί ο Αμερικανός στον παίκτη που ήθελαν. Αυτό που σίγουρα δεν υπολόγιζαν ήταν την... ατυχία, αφού ο Αμερικανός ξεκίνησε την θητεία του με μία ίωση που τον άφησε σχεδόν 10 ημέρες εκτός δράσης, ενώ λίγο αφότου γύρισε στην δράση τραυματίστηκε στη μέση στον αγώνα με την Σάσαρι για το Basketball Champions League, με αποτέλεσμα να μείνει άλλες 10 ημέρες εκτός δράσης . Όταν λοιπόν συνδυάσει κάποιος την απουσία αγωνιστικού ρυθμού με μία ίωση και έναν τραυματισμό, καταλαβαίνει ότι οι συνθήκες δεν ήταν ακριβώς ιδανικές.

Εκτός βέβαια από την ατυχία, ο Φάλκερ και η ΑΕΚ είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα πρόβλημα: Όπως φαίνεται από τα πεπραγμένα και το προφίλ του Αμερικανού, τελικά δεν ήταν ο παίκτης που έψαχναν οι "Κιτρινόμαυροι" κι ας είχε κάποια από τα στοιχεία που ζητούσαν. Ο Φάλκερ είναι ένας udnersized σέντερ, με εξαιρετική αίσθηση του ριμπάουντ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ακόμα από τα καλά πλάγια βήματά του στην άμυνα του Πικ εν Ρολ και την καλή άμυνά θέσης στο "ζωγραφιστό", ενώ στην επίθεση κάνει τα... απαραίτητα.

Η ΑΕΚ ωστόσο αυτό που ζητάει είναι έναν παίκτη που θα είναι μεν καλός ριμπάουντερ και θα μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα, αλλά - κυρίως - θα μπορεί να "θωρακίσει" τα μετόπισθεν με την καλή του άμυνα ψηλά, ρνώ στην επίθεση θα μπορέσει να σκοράρει κοντά στους 10 πόντους, είτε με κάποια προσωπική ενέργεια είτε με την βοήθεια των συμπαικτών του. Κάτι που ελπίζει δηλαδή να κάνει ο Σινεμέλου Ελονού, με τον οποίο υπάρχει ήδη συμφωνία , προκειμένου να προφυλαχθεί και ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος έκανε... υπερωρίες όλον αυτό το καιρό, με αποτέλεσμα να βγάλει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και να απουσιάσει από κάποια παιχνίδια, μεγαλώνοντας το πρόβλημα κάτω από το καλάθι.

Ήταν κακός παίκτης ο Φάλκερ;

Έργα και ημέρες του Φάλκερ στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να ξεκαθαριστεί κάτι: Παίκτης ο οποίος πριν από μόλις τρία χρόνια αναδείχθηκε MVP της Γαλλικής Λίγκας δεν γίνεται να είναι κακός παίκτης. Μπορεί όμως να μην ταιριάξει σε μία ομάδα. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη στην περίπτωσή του, αφού τα στοιχεία του παιχνιδιού του δεν ταίριαζαν στην ΑΕΚ. Είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά αν ο Φάλκερ βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης όταν ήρθε ή έστω δεν είχε προσβληθεί από ίωση και αμέσως μετά τραυματιζόταν, με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος, όπως πολύ πιθανό είναι να εμφανιζόταν βελτιωμένος στην συνέχεια. Με τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ να τρέχουν όμως, δεν υπήρχε πλέον η πολυτέλεια να περιμένουν από αυτόν να βρει ρυθμό.

Ο Φάλκερ είχε 2.8 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο στην Stoiximan.gr Basket League 16 λεπτά συμμετοχής και 2.6 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 14.6 λεπτά συμμετοχής στο Basketball Champions League. Οι αριθμοί του δεν εντυπωσιάζουν, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα κι έτσι ήταν 2ος ριμπάουντερ της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και ο 3ος στο Basketball Champions League!

Δεν λέει κανείς βέβαια ότι ο Φάλκερ εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Ούτε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Γιούρι Ζντοβτς τον στήριξε πολλές φορές δημόσια, κόντρα στην ατμόσφαιρα που υπήρχε. Οι συνθήκες ωστόσο δεν βοήθησαν προκειμένου προκειμένου ο Αμερικανός να "ταιριάξει" αγωνιστικά στην ΑΕΚ, κάτι που ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Από την απουσία αγωνιστικού ρυθμού όταν ήρθε, μέχρι την ατυχία και το γεγονός ότι - κακά τα ψέματα - δεν φάνηκε να μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Μένει τώρα να φανεί αν η ΑΕΚ θα βρει στο πρόσωπο του Ελονού τον παίκτη που ψάχνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ