FIBA WORLD CUP

Τα μεγαλύτερα νούμερα της διοργάνωσης

Τα μεγαλύτερα νούμερα της διοργάνωσης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι μια διοργάνωση για όλους, αλλά για τις 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η κάθε μία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ας δούμε όμως, ποιοι είναι οι τέσσερις που ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους!

Τριακόσιοι δώδεκα παίκτες θα πατήσουν στα παρκέ των γηπέδων στη Σεβίλλη, στο Μπιλμπάο, στην Γκραν Κανάρια, στη Γρανάδα και... όσοι επιβιώσουν στη Μαδρίτη. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το μενού διαθέτει κάθε καρυδιάς καρύδι.

Τύπους που θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο ύψιστο επίπεδο, άλλους που γεμίζουν βιβλία με τις εμπειρίες τους και κάθε επίπεδο ταλέντου και γενικότερων ικανοτήτων. Ποιος θα εμφανιστεί στην κορυφή του κόσμου, είναι κάτι που θα το μάθουμε το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποια είναι τα νέα ταλέντα, ποιες οι κλασικές αξίες και άλλα που θα αφορούν και το υποκειμενικό, πέρα από το αντικειμενικό.

Πριν γίνει το τζάμπολ, βρήκαμε τέσσερις που ξεχωρίζουν, γιατί... υπάρχουν. Δηλαδή, τον πιο ψηλό, τον πιο κοντό, τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη που θα δείτε στο Παγκόσμιο, αλλά και τον μικρότερο. Πάμε;

Ο βενιαμίν της παρέας...

Σβιάτισλαβ Μίχαλιουκ (10/6/1997)

Στις 10 Ιουλίου "έκλεισε" το 17ο έτος της ηλικίας του. Θεωρείται εκ των καλύτερων prospects της Ευρώπης και αυτός είναι ο λόγος που έτρεξε να τον προλάβει το Kansas University. Παιδί καθηγητών (η μητέρα του διδάσκει βιολογία στο σχολείο και ο πατέρας του ιστορία στο κολέγιο), μπήκε στο ραντάρ και της άλλης ακτής του Ατλαντικού στο Eurobasket U16 του 2013, όταν ο σούτινγκ γκαρντ της Ουκρανίας επελέγη στην All Tournament Team. Είχε κατά μ.ο. 25.2 πόντους, 8 ριμπ. και 3.4 ασίστ ανά αγώνα.

και ο "παππούς" της παρέας

Μουν Τάε Γιονγκ (1/12/1975)

Γεννήθηκε (ως Τζάρεντ Στίβενσον -ναι, είναι ο ίδιος με εκείνον που τη σεζόν 2008-09 έπαιξε στο Μαρούσι), την πρώτη του Δεκέμβρη, το 1975 -στη Σεούλ. Πράγμα που σημαίνει ότι σε λιγότερο από τρεις μήνες θα γίνει 39. Ο Αμερικανοκορεάτης φοίτησε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ (Richmond), δεν έγινε πικ στο ντραφτ του 1998 και αποφάσισε να κάνει καριέρα στην Ευρώπη (Στρασμπούρ, Σολέ, Μπνέι Χερτζίλια, Αβελίνο, Μπνέι Χασαρόν, Λοκομοτίβ Ροστόφ, Φενέρμπαχτσε, Ούνιξ Καζάν, Χιρόνα, Μαρούσι, Βρσατς), πριν απασχολεί στην Κορέα, από το 2010.

Τα ψηλότερα βουνά...

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, αλλά είναι τρεις οι βουνοκορφές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Άρτεμ Πούστοβι, Άντε Τόμιτς και Χαμέντ Χαντάντι μοιράζονται τον τίτλο του πιο ψηλού παίκτη που θα δείτε στη διοργάνωση. Προφανώς, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον Κροάτη και τον Ιρανό. Ας πούμε όμως, για τον 22χρονο Ουκρανό, ο οποίος αποτελεί απειλή στη ρακέτα. Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη Χιμίκ, ενώ προηγήθηκε η εμφάνιση του στο Eurobasket της Σλοβενίας, όπου η Ουκρανία αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη.

...και το ισόγειο

Το παρατσούκλι του πιο κοντού παίκτη του τουρνουά, είναι "Μighty Mouse". Ο Τζίμι Αλάπαγκ ανήκει στο ρόστερ που θα εμφανίσουν οι Φιλιππίνες (και άρα θα έχετε την ευκαιρία να τον δείτε, στο ματς με την Ελλάδα). Ο αρχηγός και πόιντ γκαρντ των Gilas Pilipinas είναι 1.73 (είναι και 36 χρόνων, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει) και έχει κάνει καριέρα μόνο στη χώρα του. Για την ακρίβεια, η μόνη φανέλα που έχει φορέσει ποτέ, είναι αυτή των Talk N Text Tropang Texters. Είναι στην τρίτη θέση της κατηγορίας των σκόρερ τριών πόντων, όλων των εποχών και στην 7η αυτής με τις ασίστ. Είναι ο μόνος ενεργός παίκτης και στις δυο κατηγορίες.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ