FIBA WORLD CUP

Στη Λιουμπλιάνα το τρόπαιο του World Cup

Στη Λιουμπλιάνα το τρόπαιο του World Cup

Πριν 44 χρόνια, στις 23/5 του 1970, η Γιουγκοσλαβία είχε νικήσει τις ΗΠΑ, στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εξ ου και σήμερα (23/5) το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο του World Cup βρέθηκε στη Λιουμπλιάνα.

Η FIBA έβαλε στο παιχνίδι της προώθησης του World Cup ένα λεωφορείο που κάνει το γύρο της Ευρώπης (προς το παρόν). Σε αυτό, βρίσκεται το τρόπαιο της διοργάνωσης, με το οποίο μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες οι φαν του αθλήματος.

Το ταξίδι του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος, ξεκίνησε από το Μιλάνο, όπου βρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο περιθώριο του Final Four της Euroleague και από σήμερα έως την Κυριακή (25/5) θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα. Στην... επιτροπή υποδοχής βρέθηκαν οι Ίβο Ντανέου, Γιούρι Ζντοβτς, Γιάκα Λάκοβιτς, Ντάμιαν Λόρμπεκ και Έντο Μούριτς. Ο πρώτος ήταν μέλος στην ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, που πριν 44 χρόνια (στις 23/5 του 1970) είχε νικήσει τις ΗΠΑ, στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το event έχει τον τίτλο "Road Show 2014" και μεταξύ άλλων αφορά διαγωνισμούς (με αντικείμενο το μπάσκετ) που δίνουν ειδικά δώρα.

Αν θέλετε να μάθετε τη διαδρομή του Trophy Tour, δεν έχετε παρά να πατήσετε ΕΔΩ.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ