FIBA WORLD CUP

Ρούμπιο: "Είμαι ακόμα παιδί"

Ρούμπιο: "Είμαι ακόμα παιδί"

Ο Ρίκι Ρούμπιο εξήγησε γιατί η Ισπανία είναι επιτυχημένη, πώς διαχειρίζεται η παρέα του την πίεση και μίλησε για το επικείμενο συμβόλαιο των πολλών εκατομμυρίων.

Στο γενικότερο πρόγραμμα των Ισπανών, υπάρχει και κοινωνική δράση. Η φετινή αποστολή είναι για να ενημερωθεί ο κόσμος επί της δωρεάς μυελού οστών και να αυξηθούν οι δότες.

Στη σχετική εκδήλωση ήταν που η Marca μίλησε με τον Ρίκι Ρούμπιο και τον ρώτησε πώς είναι να ζει μια φυσιολογική ζωή, ενώ ο εκπρόσωπος του συζητά για συμβόλαιο αξίας 85 εκάτ. δολ. "Προσπαθώ να μείνω αμέτοχος και να συγκεντρωθώ σε αυτά που κάνω στο παρκέ. Να απολαμβάνω κάθε ημέρα με την εθνική. Δεν πρόκειται να αλλάξω ως άνθρωπος, με το νέο μου συμβόλαιο. Μη ξεχνάτε εν τω μεταξύ, πως είμαι ακόμα παιδί".

Επί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο 23χρονος γκαρντ εξήγησε ότι " αν παίξουμε όπως μπορούμε, θα είναι δύσκολο να χάσουμε. Κάθε παίκτης έχει διαφορετικό ρόλο και όλοι είμαστε εδώ για να υιοθετήσουμε αυτόν το ρόλο. Αυτή όμως, είναι η επιτυχία αυτής της εθνικής". Μαζί με ότι "όλοι όσοι είμαστε εδώ, θέλουμε να είμαστε εδώ. Το απολαμβάνουμε. Φαίνεται εύκολο να το λες, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το κάνεις, να βγαίνεις δηλαδή, στο παρκέ και να περνάς καλά. Αυτός όμως, είναι ο στόχος".

Όλοι έχουν χαρακτηρίσει φαβορί τους οικοδεσπότες " και εμείς έχουμε άλλη μια πρόκληση: να μην επιτρέψουμε σε όσα ακούγονται να μας επηρεάσουν. Πάντα φυσικά, υπάρχει πίεση, αλλά ξέρουμε να τη διαχειριζόμαστε. Η αλήθεια είναι πως στο Ευρωμπάσκετ έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ξέρω πως θα ακουστεί κλισέ, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς με τη σειρά που έρχεται και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν αντίπαλο να μας... ξεγελάσει. Να τους αντιμετωπίσουμε όλους με την ίδια σοβαρότητα".

Πέρυσι οι Ισπανοί τερμάτισαν στη 2η θέση της Ευρώπης και κάθε άλλο παρά πανηγύρισαν. " Δεν μας αρκεί το αργυρό. Η πείνα μας είναι πάντα μεγαλύτερη. Βέβαια, δεν είναι εύκολο έστω να διεκδικείς πάντα ένα μετάλλιο, πόσω μάλλον να παίρνεις κάθε φορά το χρυσό. Πήραμε μετάλλιο, οκ, αλλά δεν μας άρεσε η γεύση".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ