FIBA WORLD CUP

Ρέκορντμαν ο Πιετρούς

Ρέκορντμαν ο Πιετρούς

Στο παιχνίδι με την Ελλάδα, ο Φλοράν Πιετρούς έκανε 179 τις συμμετοχές του με την εθνική Γαλλίας και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας (με ενεργούς παίκτες), πίσω από τον Μπορίς Ντιό. "Κόπηκε" ο Μπονγκού Κολό.

Η περιπέτεια του Φλοράν Πιετρούς με την εθνική Γαλλίας, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2001, στο ματς με την Ουγγαρία. Σε αυτό δηλαδή, που κρέμασε τη φανέλα με το εθνόσημο ο Τζιμ Μπιλμπά.

Παίκτης τότε, της Πο Ορτέζ, ο Πιετρούς είχε δηλώσει πως "ο κόπος που κατέβαλα όλη τη σεζόν, έπιασε τόπο. Ελπίζω να έμεινε ικανοποιημένος ο προπονητής μου", που τότε ήταν ο Αλάν Βάις -νυν της Νανσί όπου παίζει ο 33χρονος φόργουορντ.

Η καταμέτρηση έφτασε στο ματς με την Ελλάδα τον αριθμό 179, δεύτερο μεγαλύτερο σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές των Γάλλων διεθνών που είναι ακόμα ενεργοί, μετά τον Μπορίς Ντιό -ο οποίος απέχει του τουρνουά στο Πο, αλλά θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επί του συνόλου (βλ. ενεργοί παίκτες και όσοι έχουν αποσυρθεί), της λίστας ηγείται ο Ερβέ Ντιμπουϊσόν, με 254 συμμετοχές.

Μετά τη νίκη των "τρικολόρ" επί της Εθνικής, ο Βενσάν Κολέ ειδοποίησε πως από την προετοιμασία αποχωρεί ο Νομπέλ Μπονγκού Κολό, εξηγώντας πως "ο ανταγωνισμός στη θέση "4" είναι τεράστιος και κάποιος έπρεπε να φύγει. Υπολογίζουμε στον Νομπέλ για το μέλλον". Κατόπιν τούτου, οι Γάλλοι έμειναν 14.

Το tweet του Πιετρούς για το ρεκόρ του.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ