FIBA WORLD CUP

Ρέγιες: "Στο TOP5 η Ελλάδα"

Ρέγιες: "Στο TOP5 η Ελλάδα"

Οι Φιλιππίνες αν και έφτασαν κοντά δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Κροατία, όμως πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο αυριανό (31/8) παιχνίδι με την Ελλάδα. Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα

Ο κόουτς των Φιλιππίνων, Βίνσεντ Ρέγιες ρωτήθηκε για τον αυριανό (31/8) αγώνα με την Ελλάδα και δεν δίστασε πριν "πλέξει" το εγκώμιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Αντρέι Μπλατς βέβαια, ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την Εθνική.

Στα του Ρέγιες, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χάθηκε το ματς με την Κροατία, είπε ότι "είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, μολονότι χάσαμε τη νίκη στο τέλος. Παίζαμε με μια ομάδα που έχει 5 παίκτες από το ΝΒΑ, πολύ ψηλή και με τεράστια ποιότητα. Εμείς δείξαμε ένα πράγμα. Ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Θα παλεύουμε όσο μπορούμε, μέχρι το τέλος".

Είχε να κάνει και κάνει και μια επισήμανση: " Θα μπορούσε το ματς να έχει διαφορετική εξέλιξη αν στο 30 δεν δινόταν η τεχνική ποινή σε βάρος του Ουίλιαμ, που μας στοίχισε πέντε πόντους σε μια φάση, γιατί δεχθήκαμε εκτός από βολές και ένα τρίποντο. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Θέλω να πω ότι για μένα είναι μεγάλη τιμή που έπαιξα εναντίον του κόουτς Ρέπεσα, που εκτιμώ απεριόριστα", πριν καταλήξει στο "ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είμαστε και ρεαλιστές. Ξέραμε ότι δεν έχουμε τόσο μεγάλες πιθανότητες. Παίξαμε όμως όσο πιο καλά μπορούσαμε. Για μας τους ίδιους, για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και μας έκανε υπερήφανους. Στο τέλος αυτή είναι και η ιστορία μας. Είμαστε μια μικρήχώρα, από τον τρίτο κόσμο, που αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ. Παραλίγο να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, αλλά ας είναι. Δεν πειράζει..."

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τα επόμενα ματς των Gilas Pilipinas, είπε ότι " "πάντοτε στο πρώτο ματς έχεις τις περισσότερες ελπίδες. Τη μεγαλύτερη τύχη. Δεν σε έχουν γνωρίσει ακόμη οι αντίπαλοι, άλλο το σκάουτινγκ κι άλλο το ματς πάνω στο παρκέ. Το ξέραμε, αλλά και πάλι μας είδατε. Είμαστε ... λίγο κοντοί και εκτός των άλλων κουραστήκαμε πολύ σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατεβάσουμε το κεφάλι και τα χέρια".

Κλήθηκε να σχολιάσει τον επόμενο αντίπαλο, δηλαδή την Εθνική και είπ ε "είναι ομάδα που επίσης εκτιμώ ιδιαίτερα, έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της και σίγουρα είναι μέσα στο τοπ-5 των κορυφαίων ομάδων. Ξέρετε κάτι; Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτό τον κόσμο του μπάσκετ. Προσπαθούμε, όμως, και νομίζω ότι κάτι δείξαμε σήμερα..."

Μπλατς: "Μαχητικό πνεύμα"

Ο Αντρέι Μπλατς εξήγησε ότι " είναι σπουδαίο να παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Το ευχαριστήθηκα. Όσο για την Ελλάδα; Δεν ξέρουμε πολλά, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε με το ίδιο μαχητικό πνεύμα. Σήμερα θα μάθουμε περισσότερα από το σκάουτινγκ των αντιπάλων μας".

"Θα παίξουμε καλύτερα"

Από την πλευρά των Κροατών, ο Ντάριο Σάριτς δήλωσε: "Είναι δύσκολο να παίξεις με τέτοιες ομάδες. Νομίζω ότι ήμασταν καλοί, αλλά και οι Φιλιππίνες έκαναν ό,τι μπορούσαν καλύτερο παίζοντας με πέντε σουτέρ. Το σημαντικό είναι πάντα η νίκη. Εναντίον της Αργεντινής θα παίξουμε πολύ καλύτερα...".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς παραδέχθηκε: " Θα ήταν πολύ σκληρό να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Παρόλα αυτά τους αφήσαμε να κάνουν το τελευταίο σουτ. Δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε, μετά τη διαφορά που πήραμε, γιατί αφήσαμε τους αντιπάλους μας να κάνουν πολλά ελεύθερα σουτ, με αποτέλεσμα να γυρίσει ο αγώνας ανάποδα. Το καλό είναι ότι νικήσαμε και περιμένουμε αύριο (31/8) τους Αργεντινούς".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ