FIBA WORLD CUP

Ο Φαγιέ προειδοποιεί τους Έλληνες

Ο Φαγιέ προειδοποιεί τους Έλληνες

Ο Μουχαμάντ Φαγιέ εξηγεί τι κάνει η Σενεγάλη καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στον όμιλο και πώς η παρέα του θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει την Ελλάδα (21.00, ΑΝΤ1, OTE TV).

Δεν υπάρχει παίκτης που να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να μη νιώθει... κάπως, στην πρεμιέρα. Ο Μουχαμάντ Φαγιέ έχει έναν επιπλέον λόγο να αισθάνεται περίεργα: παίζει εναντίον της χώρας όπου "βγάζει" το ψωμί του: της Ελλάδας.

" Θα είναι διασκεδαστικό παιχνίδι για εμένα. Φέτος θα παίξω για τρίτη σεζόν στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά παιδιά, από τους παίκτες που είναι εδώ. Γνωρίζω έναν-δυο, αλλά είναι εκπληκτικοί τύποι", εξήγησε ο φόργουορντ της Σενεγάλης, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Ρεθύμνου τη σεζόν 2014-15, ενώ προηγήθηκαν αυτές του Ίκαρου και του Πανελευσινιακού.

" Ο πρώην προπονητής μου (Δημήτρης Πρίφτης) είναι ένας από τους ασίσταντ της Ελλάδας, ενώ δίπλα του κάθεται ο κόουτς που θα έχω φέτος (Θανάσης Σκουρτόπουλος). Θα έχει πλάκα. Αν μη τι άλλο και οι δύο με ξέρουν πολύ καλά".

Στα 28 του, ο γεννημένος στο Ντακάρ παίκτης έχει τέσσερις συμμετοχές στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα, με την τελευταία να τον βρίσκει στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου -πίσω από τους Αγκόλα και Αίγυπτο.

" Νιώθω πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, για να είμαστε μεταξύ των καλύτερων ομάδων του κόσμου. Χρειάστηκε... τέταρτη προσπάθεια, τέταρτη συμμετοχή στο Παναφρικανικό, για να βρούμε το δρόμο μας για το Παγκόσμιο. Είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας. Τώρα θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε καλή ομάδα".

Η τελευταία φορά που η Σενεγάλη έπαιξε σε τουρνουά της FIBA, ήταν το 2006, στο Παγκόσμιο, ένα καλοκαίρι πριν κάνει το ντεμπούτο του με την ανδρών -στο Παναφρικανικό του 2007. Πριν οκτώ χρόνια, στην Ιαπωνία, η Σενεγάλη έχασε τα τέσσερα από τα 5 ματς του πρώτου γύρου. Εμπειρία που δεν θέλει να ζήσει ξανά ο Φαγιέ. " Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτό το ρεκόρ. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση", εξήγησε για να προσθέσει " θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Σενεγάλη είναι μπασκετικό έθνος. Έχουμε κάποιους πολύ καλούς παίκτες και υπάρχει λόγος που είμαστε εδώ. Τερματίσαμε τρίτοι στο Παναφρικανικό και αν διαγράψουμε καλή πορεία στο Παγκόσμιο, θα αποδείξουμε ότι και η Αφρική έχει καλές ομάδες".

Όταν τον ρώτησαν τι μπορεί να κάνει η Σενεγάλη, που δεν μπορεί να το κάνει άλλος στον όμιλο, γέλασε και απάντησε " είμαστε ψηλοί και μπορούμε να τρέξουμε. Και όλοι παίζουμε δυνατή άμυνα. Το τελευταίο είναι βασική προϋπόθεση για να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε ότι όλοι είναι καλοί στην επίθεση. Άρα, το μόνο μέρος που μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτούς, είναι η άμυνα. Οπότε αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Πηγή: FIBA.com

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ