FIBA WORLD CUP

Μποντιρόγκα για οκτάδα και Ιντιανάπολις

Μποντιρόγκα για οκτάδα και Ιντιανάπολις

H Σερβία ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στους ''16'' του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ξεκαθάρισε πως στόχος των ''orlovi'' είναι η πρόκριση στα προημιτελικά! Τι είπε για την Ιντιανάπολις και τη νίκη επί των Αμερικανών.

Η Εθνική ''κλειδώνει'' την πρώτη θέση στον Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε περίπτωση νίκης επί της Αργεντινής (04/09, 23:00). Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τη Σερβία, που έχει δύσκολο έργο απέναντι στην διοργανώτρια Ισπανία.

Διαβάστε ΕΔΩ τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος εκτελεί χρέη αντιπροέδρου στη σέρβικη ομοσπονδία μπάσκετ, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας στη διοργάνωση, εξήγησε πως μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά και θυμήθηκε τον θρίαμβο στην Ιντιανάπολις το 2002, όταν οι Γιουγκοσλάβοι κατεκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ''σπίτι'' των ΗΠΑ.

Αρχικά ο Μποντιρόγκα κλήθηκε να σχολιάσει το χρυσό μετάλλιο στην Ιντιανάπολις, το 2002. ''Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ. Απίστευτες αναμνήσεις! Είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, σπουδαίους κόουτς και πολύ καλό κλίμα . Πετύχαμε σπουδαίες νίκες με την Αμερική και την Αργεντινή. Ήταν πολύ όμορφο το ότι κερδίσαμε την Dream Team στο γήπεδό της!''.

Εν συνεχεία, ο αντιπρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας σχολίασε το μέλλον των ''orlovi'' στη διεθνή μπασκετική σκηνή. ''Προχωράμε βήμα-βήμα. Ο μεγάλος στόχος στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Στη συνέχεια, όλα μπορούν να συμβούν. Αν μας δοθεί η ευκαιρία, θα καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα! Συνεχίζω να πιστεύω ότι τα προημιτελικά είναι ρεαλιστικός στόχος.

Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, έχουμε νέους προπονητές και εντελώς νέα φιλοσοφία. Δεν πρόκειται να βγάλουμε κομπιουτεράκια, όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε τη Γαλλία ή τη Βραζιλία αν παίξουμε μαζί στους ''8''. Φυσικά, ενδεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά θα είναι κάτι απίστευτο!''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ