FIBA WORLD CUP

Ο καλύτερος Σέρβος, της δεκαετίας

Ο καλύτερος Σέρβος, της δεκαετίας

Ζήτησαν από τον Μίλος Τεόντοσιτς να πει μια κουβέντα για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Διάλεξε το "δεν είχαμε καλύτερο ταλέντο από αυτόν, την τελευταία δεκαετία". Μπιέλιτσα: "Χρησιμοποιήσαμε τη συνταγή της Ελλάδας".

Από την προετοιμασία της Σερβίας, οι έχοντες γνώση ενημέρωναν πως μετά τους Διόσκουρους (Τεόντοσιτς, Κρστιτς), ο ηγέτης της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Αυτό που αποδείχθηκε στους ομίλους είναι ότι καμια φορά οι εκτιμήσεις δεν γίνονται και πραγματικότητα. Ώσπου στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι, ο νέος παίκτης της Φενέρμπαχτσε εξήγησε γιατί θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει "βγάλει" η χώρα, την τελευταία δεκαετία. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Μίλος Τεόντοσιτς, δηλώνοντας ότι " είναι απίστευτος σκόρερ. Εναντίον της Ελλάδας έδειξε πόσο καλός σουτέρ είναι. Δεν είχαμε κάποιο καλύτερο ταλέντο από τον Μπόγκνταν, την τελευταία δεκαετία".

Εκείνος με συστολή, προσπάθησε να εξηγήσει ότι " δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο. Απλά, ήμουν ελεύθερος και είχα αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι η ομάδα μου με χρειαζόταν. Οπότε, έκανα ένα βήμα μπροστά". Οι αριθμοί ωστόσο, δείχνουν πως αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά. Μπήκε με 11.6π. ανά αγώνα και βγήκε με 21π., συμπεριλαμβανομένων 3/4 τριπ. "

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εξηγούσε ευτυχής πως " το παιχνίδι του δεν πρέπει να είναι μόνο επιθετικογενές. Πρέπει να ξεκινά από την άμυνα, όπου επίσης είναι εξαιρετικός. Ενδεχομένως να άσκησε ο ίδιος στον εαυτό του μεγάλη πίεση. Κατ' εμέ, θα πρέπει να βγαίνει στο παρκέ και να παίζει με το ένστικτο που έχει".

"Χρησιμοποιήσαμε τη συνταγή της Ελλάδας"

Ρώτησαν τον Νεμάνια Μπιέλιτσα τι έγινε και η παρέα του... βρήκε το δρόμο της, μετά τους αγώνες του ομίλου όπου δεν έπεισε. Εξήγησε πως "η ατμόσφαιρα του ματς ήταν καταπληκτική. Ήμασταν στην "τσίτα" κόντρα στην Ελλάδα, αλλά τώρα είμαστε χαλαροί. Για εμάς αυτή η νίκη σημαίνει πολλά, καθώς στον όμιλό μας είχαμε νικήσει μόνο το Ιράν και την Αίγυπτο", πριν επισημάνει ότι "χρησιμοποιήσαμε τη "συνταγή" που είχε η Ελλάδα στη φάση των ομίλων. Έπαιξε απίστευτο μπάσκετ, ως πραγματική ομάδα. Αυτό κάναμε και εμείς. Πήραμε τη νίκη και αποδείξαμε σε όλους ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε".

Όσον αφορά τον προημιτελικό με τη Βραζιλία δήλωσε: "Έχει 12 καλούς παίκτες με ψηλούς σέντερ. Διαθέτουν εμπειρία και πολλοί από αυτούς κυριαρχούν στο NBA. Θα παλέψουμε".

Επί του επόμενου αντίπαλου, ο Τζόρτζεβιτς είπε ότι "έχουν απίστευτη ομάδα, ενδεχομένως την καλύτερη που έχει εκπροσωπήσει ποτέ τη χώρα τους. Ήλθαν εδώ για να πάρουν μετάλλιο. Το είχαν ξεκαθαρίσει προ μηνών. Τα τρία τελευταία χρόνια δουλεύουν με τον Ρούμπεν Μανιάνο και έχουν αλλάξει επίπεδο. Έχουν ποιότητα στον πάγκο, αλλά και στην αρχική πεντάδα. Ανυπομονούμε για αυτό το ματς",

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ