FIBA WORLD CUP

Μεξικό-Αυστραλία: 62-70

Μεξικό-Αυστραλία: 62-70

Η Αυστραλία περιόρισε τους Αγιόν και Γκουτιέρες και κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη επί του Μεξικό, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 70-62.

Πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο η Αυστραλία έφτασε στην τρίτη νίκη της που τις εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας τους Μεξικανούς να περιμένουν το αποτέλεσμα της Αγκόλα, αλλά και το δικό τους τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Κορέα.

Το κλειδί για την επικράτηση ήταν η αμυντική προσπάθεια της φροντ-λάιν των "μπούμερς" που κέρδισε κατά κράτος τη μάχη απέναντι στον Γκουστάβο Αγιόν. Ήταν η μισή μόνο (αμυντική) δουλειά, αφού οι περιφερειακοί της Αυστραλίας πίεσαν και έβγαλαν εκτός ρυθμού και τον κινητήριο μοχλό που ακούει στο όνομα Χόρχε Γκουτιέρες.

Ο αριθμός

8/22. Τα σουτ που είχαν ο Γκουστάβο Αγιόν και ο Χόρχε Γκουτιέρες. Μόλις 21 πόντους και για τους δύο, με τον "κοντό" να έχει 4/12 σουτ και τον ψηλό 4/10 και 3/8 βολές.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Άρον Μπέινς, ο πρώην παίκτης του Ικάρου και νυν πρωταθλητής Ευρώπης με τους Σπερς, τέλειωσε το ματς με 21 πόντους κάνοντας μεγάλη ζημιά όχι τόσο με τα τελειώματα του (6/15 δίποντα μόλις), αλλά με τα 11 κερδισμένα φάουλ και τα 5 ριμπάουντ του.

Ο αγώνας

Με το γκάζι πατημένο οι Αυστραλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι καταφέρνοντας αφενός να εκμεταλλευτούν την επιθετική δεινότητα του Μπέινς και αφετέρου την ταχύτητα τους για να πετύχουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι προηγήθηκαν με 22-19 στο 10' και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το βάθος του πάγκου τους, αλλά και την πιεστική τους άμυνα για να παραμείνουν κοντά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο που είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν κατακόρυφα. Συγκεκριμένα σημείωσαν μόλις 11 πόντους σε αυτό το διάστημα και πήγαν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (33-32), την ώρα που ο Μεξικάνοι έβρισκαν λύσεις πίσω από τα 6.75.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι "μπούμερς" ξέφυγαν και πάλι στο σκορ με διαφορές που ξεπέρασαν το διψήφιο πλατό (59-45). Ο Μπρόκχοφ "τιμώρησε" από το τρίποντο, ο Μπέινς συνέχισε να σκοράρει από κοντά και οι Μπέρστοου-Μότουμ έκαναν πολύ καλή δουλειά να αναχαιτίσουν την αιχμή του δόρατος του αντιπάλου, τον Γκουστάβο Αγιόν.

Τα δύο μεγάλα αστέρια του Βαλντεολμίγιος βρέθηκαν σε κακή ημέρα και οι Αυστραλοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (τόσο σε άμυνα και επίθεση), ολοκληρώνοντας έτσι την καλή δουλειά που έκαναν στο μαρκάρισμα τόσο των δύο αστεριών του αντιπάλου, καθώς εκτός από τον Αγιόν περιόρισαν και τον Γκουτιέρες. Οι Μεξικανοί, ωστόσο, κατάφεραν να μειώσουν ξανά το σκορ (57-64) στο τελευταίο 2λπεπτο, ωστόσο ο χρόνος ήταν περιορισμένος.

Δεκάλεπτα: 19-22, 32-33, 45-59, 62-70

Μεξικό (Βαλντεολμίγιος): Στολ 7 (1), Ράμος 8 (2), Μαρτίνες, Γκουτιέρες 10, Αγιόν 11, Κρους 6 (1), Μέσα, Ερνάντες 5 (1), Μέντες 10 (2), Παράδα 5.

Αυστραλία (Λεμάνις): Μπρόκχοφ 12, Γκίμπσον 2, Ίνγκλις, Νιούλεϊ 10 (1), Ντελαβεντόβα 7 (1), Μπέρστο 6, Έξουμ, Μπέινς 21, Άντερσεν 6, Μότουμ, Τζαγουάι 4.

Μεξικό-Αυστραλία: 62-70
Μεξικό-Αυστραλία: 62-70
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ