FIBA WORLD CUP

ΗΠΑ - Νέα Ζηλανδία 98-71

ΗΠΑ - Νέα Ζηλανδία 98-71

Οι ΗΠΑ πέτυχαν μια ακόμα εύκολη νίκη κερδίζοντας τη Νέα Ζηλανδία 98-71 για να κάνουν το 3/3 στον Γ' όμιλο και να προκριθούν στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως και στα δυο προηγούμενα παιχνίδια τους στη διοργάνωση οι Αμερικάνοι κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια με το δίδυμο των Άντονι Ντέιβις και Κένεθ Φαρίντ να κάνει πάλι θραύση και όταν ανέβασαν την απόδοση τους στην άμυνα σταθεροποίησαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους περνώντας ένα ξένοιαστο απόγευμα.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη συνάντηση της ιστορίας τους με τη Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρώτη ήταν το 2002 στην Ιντιανάπολις όταν την είχαν κερδίσει 110-62 στη δεύτερη φάση των ομίλων αλλά στην τελική κατάταξη του τουρνουά βρέθηκαν δυο θέσεις πίσω της, καθώς τερμάτισαν έκτοι.

Διαβάστε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης...

Ο αριθμός του αγώνα

Η Νέα Ζηλανδία υστερούσε ξεκάθαρα στους ψηλούς και έτσι για να αποτρέψει αρκετά εύκολα καλάθια έκανε φάουλ σκοπιμότητας που απέφεραν στις ΗΠΑ 34 βολές (οι περισσότερες που έχουν εκτελέσει μέχρι στιγμής) από τις οποίες αξιοποίησαν τις 22.

Ο πρωταγωνιστής

Δεν ήταν ένας αλλά δυο. Ο Άντονι Ντέιβις και ο Κένεθ Φαρίντ ήταν για ακόμα μια φορά οι κορυφαίοι παίκτες των ΗΠΑ με τον πρώτο να τελειώνει το παιχνίδι με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον δεύτερο να προσθέτει 15 και 11 αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Οι Αμερικάνοι από την αρχή του αγώνα θέλησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή που είχαν στους ψηλούς και έτσι με κάθε ευκαιρία περνούσαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Έτσι όταν έφτανε στα χέρια του Κένεθ Φαρίντ κατέληγε στο διχτάκι, αφού ο πάουερ φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς σκόραρε τους εφτά από τους πρώτους 12 πόντους των ΗΠΑ που με ένα σερί 7-0 πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (22-10).

Η Νέα Ζηλανδία πάντως αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Μείωσε 27-20 με τη λήξη της πρώτης περιόδου και στη δεύτερη εκεί που οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι είχαν αρχίσει να πιέζουν στην άμυνα έβαλε τρία συνεχόμενα τρίποντα και τους φρέναρε κάνοντας το σκορ 38-29. Βέβαια από τη στιγμή που η ευστοχία της από μακρινή απόσταση δεν συνεχίστηκε τους είδε να σκοράρουν 12 αναπάντητους πόντους και να ξεφεύγουν αυξάνοντας το προβάδισμα τους στο +21 (50-29).

Το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στους 22 πόντους (57-35) και τον Φαρίντ με τον Άντονι Ντέιβις να έχουν πετύχει από 11. Οι δυο τους συνέχισαν να ταλαιπωρούν τη Νέα Ζηλανδία στην τρίτη περίοδο μέχρι οι ΗΠΑ να φτάσουν στο +30 (69-39), καθώς από εκεί και πέρα η ομάδα τους δοκίμασε διάφορα σχήματα στο παρκέ. Οι πειραματισμοί όμως είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά λάθη και έτσι οι παίκτες του Νέναντ Βούτσινιτς βρήκαν να την ευκαιρία να ψαλιδίσουν το προβάδισμα των Αμερικάνων και το έριξαν ξανά στους 21 πόντους (75-54).

Το μόνο που είχε να κάνει ο Μάικ Σιζέφσκι προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη ήταν να επαναφέρει στο παιχνίδι το δίδυμο των ψηλών του για τα τέσσερα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκάλεπτου. Ο Ντέιβις με τον Φαρίντ έβαλαν οκτώ συνεχόμενους θεματικούς πόντους, η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 29 (86-57) και κάθισαν οριστικά στον πάγκο παρακολουθώντας τους συμπαίκτες τους να φτάνουν χωρίς πρόβλημα στο τελικό 98-71.

“Σεβόμαστε τις παραδώσεις των αντιπάλων μας”

Πριν από το τζάμπολ οι Αμερικάνοι παρακολούθησαν τον περίφημο χορό των παικτών της Νέας Ζηλανδίας και μάλιστα τους χειροκρότησαν με τον Άντονι Ντέιβις να επισημαίνει μετά το παιχνίδι πως ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν για να δείξουν πως σέβονται τις παραδώσεις των αντιπάλων τους: “Κάνουν πάντα αυτό το τελετουργικό πριν από τους αγώνες τους. Το παρακολουθήσαμε και χειροκροτήσαμε δείχνοντας πως σεβόμαστε την παράδοση τους”.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 57-35, 75-54, 98-71

ΗΠΑ (Σιζέφσκι):Κάρι 12 (2), Τόμσον 12 (2), Ρόουζ 3, Φαρίντ 15, Γκέι 2, ΝτεΡόζαν 4, Ίρβινγκ 10 (1), Πλάμλι 1, Κάζινς 4, Χάρντεν 13 (1), Ντέιβις 21, Ντράμοντ 1.

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Τάιτ 5, Μπάρλετ 9 (3), Πένι 6, Βουκόνα 7, Κένι, Κ. Γουέμπστερ 8 (2), Αμπερκρόμπι 4 , Άντονι 11 (1), Φοτού 8 (2) , Φρανκ 6, Λόι 3 (1), Τ. Γουέμπστερ 4.

Related content

Related content

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ