FIBA WORLD CUP

"Αυτό το Παγκόσμιο είναι η καλύτερη ευκαιρία της Ισπανίας"

"Αυτό το Παγκόσμιο είναι η καλύτερη ευκαιρία της Ισπανίας"

Ο Σέρχιο Σκαρίόλο, λίγο πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ισπανία 30/8-14/9) μιλά για για την Ισπανία, τα δυνατά και αδύναμά της σημεία αλλά και την Team USA.

Ο Σέρχιο Σκάριολο έχει βρεθεί στη θέση του προπονητή της εθνικής Ισπανίας και έχει κατακτήσει δυο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2009 και 2011) και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς αγώνες (2012).

Σε συνέντευξή του στη Marca, ο 53χρονος κόουτς μιλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την εθνική Ισπανίας, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η μεγάλη στιγμή των "φούριας ρόχας".

"Οι NBA geeks θεωρούν πως η Αμερική δεν θα χάσει", αναφέρει αρχικά ο Σέρχιο Σκαριόλο και συνεχίζει:

"Η εμπειρία μου λέει πως οτι ο καλύτερος χρέος είναι το ίδιο το παιχνίδι, οι παίκτες να είναι σε θέση να απολαύσουν τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθούν σε ένα κλαμπ. Να απολαύσουν το παιχνίδι στο μέγιστο και ποτέ δεν θα είναι ποτέ. Στη θητεία τους θα υπάρχει η ανάγκη να αναλάβουν ορισμένους τομείς, οι οποίοι δεν είναι και οι πιο διασκεδαστικοί"

... για το εάν του λείπει η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή: "Όχι, έχω όμορφες αναμνήσεις από διάφορες στιγμές, αλλά θα πρέπει να επιλέξουμε τη μέρα που αγγίζει και κάνει κίνηση προς τη μια πλευρά".

... για το εάν είναι ευνοϊκή η στιγμή για την Ισπανία: "Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως στέλνουν καλύτερη ομάδα, όλοι το λένε. Στον αθλητισμό, στον οποία εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί "αυτό", αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για την Ισπανία".

... για την πίεση που υπάρχει σε τέτοιους αγώνες: "Αυτό συμβαίνει πάντα στην ισπανική ομάδα. Όταν ήμουν προπονητής ήταν σαν να ήμουν και πάλι φοιτητής. Και οι δύο γονείς μου ήταν δάσκαλοι. Όταν βγήκα προς τα έξω μου είπαν ότι ήταν υποχρέωσή μου και μου τόνισαν πως υπάρχει περιθώριο για μια μικρή απογοήτευση. Με αυτή την αποστολή κάτι θα συμβεί".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ