FIBA WORLD CUP

Αυστραλία-Αγκόλα: 83-91

Αυστραλία-Αγκόλα: 83-91

Η Ανγκόλα έκανε το χρέος απέναντι στην Αυστραλία (91-83) πίσω από τη σπουδαία εμφάνιση του Γιανίκ Μορέιρα (38π), που έκανε την καλύτερη ως τώρα ατομική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Αυστραλοί δεν χτύπησαν το ματς με όλους τους τις δυνάμεις, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έπαιξε καθόλου ο Άρον Μπέινς, ενώ οι Άντερσεν και Ντελαβεντόβα αγωνίστηκαν μόλις για 3.37'. Οι "μπούμερς" με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκονται στην τρίτη θέση (3-2), στην οποία θα παραμείνουν αν η Λιθουανία επικρατήσει της Σλοβενίας.

Όσο για τους Αγκολέζους; Έφτασαν στις δύο νίκες και περιμένουν το δώρο της Κορέας για να περάσουν στην επόμενη φάση για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Ο πρωταγωνιστής

Ποιος άλλος; Ο Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 38 πόντους (17/24 δίποντα, 4/7 βολές) και 15 ριμπάουντ σε 31 λεπτά συμμετοχής. Είναι η καλύτερη επιθετική επίδοση ως τώρα στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τους 33 πόντους του Πάου Γκασόλ στην πρεμιέρα.

Ο αριθμός του αγώνα

Θα περίμενε κανείς ότι οι Αυστραλοί με 14/25 τρίποντα θα κέρδιζαν τον αγώνα, αλλά τελικά μέτρησε περισσότερο η κακή τους άμυνα μες στη ρακέτα και τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ. Οι Αγκολέζοι πήραν 21, εκ των οποίων τα 10 ο Μορέιρα.

Ο αγώνας

Οι "μπούμερς" μπήκαν στο παρκέ με το γκάζι πατημένο, παρά το γεγονός ότι από νωρίς είχαν διάθεση να κάνουν αλλαγές και να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσουν τους βασικούς τους, κλείνοντας το δεκάλεπτο προπορευόμενοι με 22-17.

Οι Αγκολέζοι, που δεν είχαν ούτε σ' αυτό το παιχνίδι τον τραυματία Ολίμπιο Σιπριάνο στη διάθεση τους, έχασαν προσωρινά την επαφή στο σκορ, λόγω του επιθετικού οίστρου του περιφερειακού διδύμου των Αυστραλών, των Γκούλντινγκ και Γκίμπσον. Ο τελευταίος μάλιστα με νέο τρίποντο στην εκπνοή (3/3 στο πρώτο μέρος) έκανε το 42-29.

Στην επανάληψη, ωστόσο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά. Οι πρωταθλητές Αφρικής πίσω από τη σπουδαία εμφάνιση του Γιαννίκ Μορέιρα, γύρισαν το παιχνίδι και έκλεισαν τη διαφορά στους 2 πόντους (63-65). Ο αμερικανοθρεμμένος σέντερ του SMU ήταν ασταμάτητος, σκοράροντας με κάθε τρόπο και από κάθε απόσταση. Συνέχισε μάλιστα το κρεσέντο του στην τέταρτη περίοδο οδηγώντας τους Αγκολέζους στο προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες των Τζαγουάι και Γκούλντινγκ. Από τα χέρια του μάλιστα έγινε το 85-78 στα 90'', καλάθι με το οποίο δόθηκε η χαριστική βολή στους "μπούμερς".

Αυστραλία (Λεμάνις): Γκούλντινγκ 22 (6), Μπρόκχοφ 3 (1), Γκίμπσον 0 (3), Ίνγκλις, Νιούλεϊ 1, Ντελαβεντόδα 2, Μπέρστοου 11, Έξουμ 12 (1), Άντερσεν, Μότουμ 13 (2), Τζαγουάι 10.

Αγκόλα (Μασέδο): Κόστα 8 (2), Φόρτες 12 (2), Ντονιέμα 6 (2), Σάντος, Χοακίμ 2, Μουρ, Μορέιρα 38, Μανουέλ, Μπάρος 9 (1), Μίνχας 16.

Αυστραλία-Αγκόλα: 83-91
Αυστραλία-Αγκόλα: 83-91
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ