FIBA WORLD CUP

Η Ισπανία το κέντρο του παγκόσμιου μπάσκετ

Η Ισπανία το κέντρο του παγκόσμιου μπάσκετ

Έγινε με κάθε επισημότητα στη Μαδρίτη η παρουσίαση του Μουντομπάσκετ του 2014, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι μεγάλες δόξες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, Οσκάρ Σμιντ, Έπι και Ντίνο Μενεγκίν (φωτογραφίες)

Η Ισπανία θα φιλοξενήσει σε έξι πόλεις της το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ.

Η διοργανώτρια χώρα παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης σε μια λαμπρή τελετή το Μουντομπάσκετ του 2014.

Το Μουντιάλ του Μπάσκετ του 2014 παρουσιάστηκε επίσημα το βράδυ της Πέμπτης από την διοργανώτρια Ισπανία σε μια λαμπρή τελετή στο Palacio de Comunicaciones της Μαδρίτης. Παραβρέθηκαν περίπου 500 καλεσμένοι, ανάμεσά τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αντιπρόσωποι των μεγάλων χορηγών, μέλη Ομοσπονδιών από όλο τον πλανήτη και φυσικά πρώην και νυν παίκτες και προπονητές της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας.

Τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου του μπάσκετ – όπως θα ονομάζεται πλέον η διοργάνωση – θα φιλοξενήσουν έξι πόλεις: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Σεβίλλη, Γρανάδα και Λας Πάλμας. Οι υπεύθυνοι των έξι πόλεων παρουσίασαν από κοινού το σήμα του Μουντιάλ του 2014, που απεικονίζει τα χέρια από δυο χορεύτριες του φλαμένκο που διεκδικούν ένα ριμπάουντ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει έναν προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος μέχρι το 2014 αναμένεται να φτάσει τα 40.

Η Ισπανία το κέντρο του παγκόσμιου μπάσκετ

Οσκάρ Σμιντ, Έπι, Χοσέ Λουίς Σάεθ και Ντίνο Μενεγκίν στην παρουσίαση του Μουντομπάσκετ 2014 (26-1-2012)

Η FIBA – δια στόματος Άρβιντας Σαμπόνις και Σάσα Τζόρτζεβιτς – είχε ανακοινώσει το 2009 το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που είχε διεξαχθεί στο Σικάγο, με την Ισπανία να κερδίζει το χρίσμα απέναντι στις άλλες δυο συνυποψήφιες, Ιταλία και Κίνα. Στον αρχικό φάκελο των διοργανωτών δεν υπήρχε η Βαρκελώνη, η οποία προστέθηκε το 2010, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των πόλεων σε έξι.

Ο Χοσέ Λουίς Σάεθ, πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για την ανάληψη της διοργάνωσης, δήλωσε περήφανος και ενθουσιασμένος από την προοπτική της τέλεσης του Μουντιάλ στη χώρα του. «Η δέσμευση και επιθυμία μας είναι να παρουσιάσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από όλους και για όλους και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε, είναι να δώσουμε στη διοργάνωση μια παγκόσμια κοινωνική διάσταση, που τον Σεπτέμβριο του 2014 θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας», ήταν τα λόγια του Σάεθ.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι στην τελετή ήταν τρεις μεγάλες δόξες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ: ο Οσκάρ Σμιντ, ο Ντίνο Μενεγκίν και ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Οι τρεις τους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους. Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν παλιοί διεθνείς Ισπανοί παίκτες, όπως οι Βιγιακάμπα, Ερέρος, Αρθέγα, Γιορέντε και Ρομάι.

Η Ισπανία το κέντρο του παγκόσμιου μπάσκετ

Οι εκλέκτορες της Εθνικής Ισπανίας μαζί με τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα μέσω μιας γιγαντοοθόνης σε απευθείας σύνδεση, ενώ η FIBA εκπροσωπήθηκε από τους Πάτρικ Μπάουμαν, Ιβάν Μαϊνινί και Ναρ Ζανολίν. Τέλος, στην τελετή παραβρέθηκαν όλοι οι πρώην εκλέκτορες της «φούρια ρόχα», εκτός του Πέπου Ερνάντεθ, ο οποίος απουσίασε λόγω των κακών σχέσεών του με τον Χοσέ Λουίς Σάεθ.

Πηγή: Marca

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ